-
Anonim
Takie małe rozeznanie - na kogo będziecie głosować (jeżeli już macie takie prawo), albo kogo byście widzieli na szczytach władzy po jesiennych wyborach parlamentarnych/prezydenckich? Ja osobiście stawiam na pana Tuska, bo to chyba jedyny wystarczająco inteligentny i w pełni reprezentatywny kandydat...tak mi się wydaje. -
Anonim
no też tak myślę - z dotychczasowych kandydatów tylko on się jako tako nadaje... ale jestem ogólnie załamana kiepską jakością mwteriałów na głowę państwa w naszym kraju - żadnego wyboru, żadnego zastanawiania się. kosmos! -
Marta
a myślałam, ze chodzi o wybory na dyrektora naszej kochanej/ byłej/ szkoły... :P -
Piotr Polberg
ja jako czlonek mlodziezowki PO coz innego mialbym powiedziec jak nie Tusk i Platforma :p
Z dwoch Kaczorow wybierz Donalda!!! :p -
-
Jeszcze Bardziej Parszywy Hrabia
ja nie glosuje bo kto przyjdzie i tak bedzie kradl wiec nie ma sensu , teoria mniejszego zła w tym przypadku jest błędna ...... -
Piotr Polberg
nie zaglosujesz i pozniej pewnie bedziesz narzekac ze jest zle... bierna postawa pokazujesz ze jest Ci obojetne kto i jak bedzie sprawowal wladze wiec niemasz prawa do narzekania...
glosowanie jest obowiazkiem kazdego myslacego obywatela... -
Anonim
Młodzieżówka PO? Od paru dni chodzi mi po głowie żeby też się zapisać, ale chyba byłbym w stanie zaoferowac jedynie swoje teoretyczne poparcie, bo za bardzo nie wiem na czym miałaby polegac moja 'aktywność'. Co wy tam właściwie robicie? -
Fio
ja sie zajarałam wczoraj ogladając tvn24 gościem z młodych demokratów, który walczy z wszechpolakami, raczej nad tym bym sie zastanawiała...
co do wyborów prezydenckich, to raczej nie ma wyboru, ja nie ubolewam specjalnie bo od dawna chciałam głosowac na tuska, co prawda ostatnio zapał opadł, ale tusk i tak jest dwie długości przed resztą w konkurencji chodu, zwłaszcza kaczego; >.
problem mam z parlamentarnymi: nie chcę rokity premiera, ajm sory, i nikt mnie nie przekona, że jest odpowiedni do tej funkcji.
i musze coś wyznać: boje sie giertycha. dlatego głosuje. a kto nie głosuje, moim zdaniem nie ma prawa narzekać, bo zawsze pozostaje wybór mniejszego zła, a zostawianie inicjatywy awanturnikom jest niebezpieczne. -
Piotr Polberg
wejdz i poczytaj sobie troche na stronce http://www.smd.org.pl lub do ",lodych" z warszawy http://www.warszawa.smd.org.pl
tam bedziesz mial wszystko czym sie zajmujemy... bo to ciezko powiedziec tak w kilku zdaniach :p
Giertych moim zdaniem jest osoba ktorej mozna sie bac bardzije niz Leppera...
Kaczynscy sa za spokojni i prowadza za bardzo zachowawcza polityke...
SLD to juz lepiej nie mowic...
SDPL to sa uciekinierzy z SLD
PD zlepek ktory dlugo nie przetrwa i nie powie nic madrego...
co do Rokity to mam nadzieje ze okaze sie w parniu czy jest dobrym premierem... a wydaje mi sie ze bedzie nim znakomitym :p
Nie mozna powiedziec ze ten bedzie dobrym premierem a ten nie jak nigdy zaden z nich nim nie byl... to zawsze tzreba wyprobowac... co najwyzej moze sie nam wydawac ze moze byc dobrym lub zlym -
first class boy
Fio ma racje , ja zaglosuje na byle kogo (no moze bez przesady) byle osoby pokroju wspaniałego Romana i boskiego Andrzeja nie doszly do wladzy.... po prostu nie mam swoich kandydatow-ulubiencow , ale wiem kto na pewno nie moze liczyc na moj glos... wiec moze byc i jakis Kaczor , moze byc i Domald; p -
Piotr Polberg
a jeszcze powiem ze MW powinna zostac rozwiazana poniewaz bardzo czesto lapia prawo :p
swojego czasu byl bardzo ladny o nich artykul w Newsweeku, we Wprost lub w Polityce... czytal ktos moze??? ale chyba ostatnio pojawia sie o nich w prasie coraz wiecej poniewaz to co oni robia jest skandaliczne...
a tak po za tym to sa zalosni:p -
Piotr Polberg
Adi to ja Ci radze glosuj na Donalda :p
Kaczor juz okazal sie nie najlepszym prezydentem dla Warszawy... -
Fio
pokazówke poziomu intelektualnego mw mieliśmy tu na gronie: w temacie o mnie. kolega karol matczak, autor tegoż, przynależy do rzeczonej formacji, a jeśli nie formalnie, to przynajmniej podziela poglądy. no i wniosek jest prosty:boże co ja imbecylizm.
do pd mam tylko zastrzeżenia, bo faktycznie rozłazi im sie to w rekach, nie mogą się ogarną i pewnie będzie tak jak mówisz, rozpadnie siez hukiem. a jeśli chodzi o rokite, to jego sposób odnoszenia się do przeciwników politycznych zaczynany od "oni", czyli wieczna kampania negatywna, wkurza mnie tak samo jak gadka leppera. tylko w tym jest lepszy, ze czasem stawia kropkę, bo lepper to nigdy zdania nie kończy: wielokrotnie złożone, tylko "i, albo, ale, w dodatku, ale [w porywach do natomiast!]".. nie ufam ludziom którzy nie umieją postawić kropki. -
amo b u m - b u m
niegłosowanie, to jest dla mnie tak potworna głupota, ze juz nawet nie jestem w stanie tego poprzec jakimikolwiek argumentami bo mam ochote przyjechac do takiego czlowieka i zrobic mu cos zlego, no a tak poza tym to TUSK i tylko TUSK. mysle ze Donaldinio ma spore szanse na przejscie do 2giej tury, bo podczas wyborow pewnie czesc z religii i innych takich nie-wiadomo-co przeniesie swój glos na kogos sensownego, a dla takich ludzi sensowny bedzie jedynie TUSK. i wtedy provblem mamy z glowy, bo nie wierze,ze mając do wybowu TUSKa i kaczora-oszołoma, wybiorą kaczora, o nie nie. poza tym rzesze lesbijek gejów i sympatyków takowych :) są szerokie i nie damy kaczorowi durnemu nami rządzić i mówić ze do utopii-gniazda grzechu i rozpusty już nie pojdziemy. O NIE NIE, bedziemy grzeszyc ile mamy tylko ochoty !!! a co do giertycha - choc jego ojciec (maciej) jest ojcem chrzestnym mojego ojca (tak) i ma on w sobie cos interesującego, to ja za niego tez dziekuje, bo on jak bedzie mial zly humor to gotów kogoś jeszcze na pal wbic dla przykladu. TUSK -
Fio
doniesienia z ostatniej chwili; kolezanka była na spotkaniu z po.
"ale warszafka oblatana, na wiejskiej jakąś babcię wyrywałyśmy, pytając "panii, a jak na torwar?" "marszałkowską pójdzie, marszałkowską, tam prosto, w bok" :D
pan Tusk ma niewątpliwe walory wyglądowe, ale niestety z Rokitą seplenią jak pięciolatki z downem :( i Tusk jest masochostycznie populistyczny :/ "
no i co? :] odeprzesz zarzut? jak ci sie uda to może zagłosuje na po :P -
Anonim
-
Un vrai
Czy to jest temat "Tusk 2005"? Tak naprawde trzeba bedzie wybrac mniejsze zlo, bo nie kandyduje nikt reprezentatywny, nikt robiacz na mnie jakiekolwiek wieksze wrazenie i nikt komu moznaby zaufac bez zastrzezen. przykre -
Fio
-
Piotr Polberg
hehe
mialem byc na Torwarze jako osoba z obslugi bo tym tam sie zajmowalo SMD ale noge sobie skrecilem :/
poczytaj sobie troche o tym co oni mowia... Lepper i Giertych nakrzyczeli ze to populisci i sie roznioslo po miescie... :p -
Piotr Polberg
ja wyborow do parlamentu nie moge sie doczekac... tam niemoze byc mowy o mniejszym zlu..
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne