- 1
- 2
-
Artur Taurus
Witam,
za kilkanascie dni odbedzie sie spotkanie w Ministerstwie Sprawiedliwosci poswiecona nowelizacji ustawy o przeciwdzialaniu narkomanii. Na spotkaniu tym przedstawiony zostanie list otwarty w ktorym autorzy i sygnatariusze nawoluja do zaprzestania karania za posiadanie na wlasny uzytek konopi, oraz do kilku innych akcji ( List dla zaintersowanych dostepny jest tutaj - https://hyperreal.info/encod/list_o... )
Przewodniczacy komisji, wydaje sie byc po stronie depenalizacji, o czym mozna przeczytac w wczorajszy, echu miasta - krakow - https://hyperreal.info/encod/policj...
a co wy myslicie? czy to dobry pomysl? kto ma racje?czy w kraju ogarnietym narkofobia, mozliwy jest powrot do czasow sprzed 2000 roku i depenalizacja posiadania, chociaz konopi na wlasny uzytek? zapraszam do dyskusji.... -
kljl
nie ma uja zeby to przeszlo. jesli jakims cudem przejdzie w parlamencie (domyslam sie ze pis i psl bedzie przeciw) to lechu zawetuje.
poza tym o dragach jest juz chyba temat wiec ten zniknie a Ty dostaniesz bana :) -
Sssss
-
kljl
co do pomysłu. jestem jak najbardziej za. posiadanie czy jaranie skręta nie powinno być karane, bo i czemu? komu sie dzieje krzywda?
lepszym pytaniem jest to jak urwy z rzadu rozwiazaly by "problem" :D niepłacenia podatku przez sprzedających maryche. -
-
F
Bana nie będzie, ale temat zniknie, bo może być i w temacie o narkotykach i w ogłoszeniach.
A chodzi po prostu o to, żeby nie zrobić tutaj wielkiego burdelu... -
Artur Taurus
hej,
nie widze, zeby byl w ogloszeniach,a czemu by nie podyskutowac.
IMO jest bardzo duza szansa na to, przeczytajcie co pisze przewodniczacy tej komisji.
ja od czwartku zaczynam lazenie po biurach poselskich i przekonywanie poslow do podpisania listu. jutro mam jeszcze jakas konferencje to paru ekspertow powinnienem 'zebrac'.
to jeszcze dluga droga, ale ja jestem przekonany ze sie uda, w 2005 roku, zabraklo 4 glosow, wiec mysle ze w tym ukladzie w parlamencie, moze sie udac -
Anonim
-
kljl
-
Artur Taurus
moze sie zlituje, kiedys udalo mi sie przekonac kilku waznych poslow PiS, to moze i tym razem jakos to przejdzie, poza tym nasza propozycja jest dosc przemyslana i nie sprowadza sie do samej depenalizacji
argumentacja, ktora moze go przekonac ze strony prof. krajewskiego tez jest jakby w jego - prezydenta - guscie
-
Mr Incognito
-
-1867180-
powinno się zakazać sprzedaży i posiadania alkoholu, zwłaszcza wódki, która tak bardzo demoralizuje ducha narowego tkwiącego w polskim społeczeństwie. :> -
Artur Taurus
hehe, a ja chce paczke wizytowek no i dom, no i wogole wszystko co najlepsze
ale mnie spotyka tylko to co najgorsze i ciesze sie ze moge sobie chociaz powalczyc o to -
-1867180-
-
Mr Incognito
-
-1867180-
-
Mr Incognito
>R.R. napisał
>a jest jakas roznica? >:)
dla ludzi lubujących sie w teoriach spiskowych tak :> -
-1867180-
nie, roznica miedzy zydem a menelem z pod monopolowego...
a powaznie:
'historia swiata, to historia spiskow' -
...
moim zdaniem nawet w sejmie nie przejdzie. PO uzna to za temat zastępczy, bo są ważniejsze sprawy do zrobienia i wróci do tego, co robi cały czas - czyli nic nie robienia. -
Artur Taurus
primo, przeczytaj co pisze w swoim raporcie szef komisji, ktory tez jest znana w sejmie osoba (link - http://hyperreal.info/encod/policja...
po drugie:
Europejski Fundusz Spoleczny przyznal dotacje w wysokosci niecalych 500 000 pln mojemu projektowi. Oznacza to, iz poczawszy od wrzesnia bedziemy miec biuro, dwa etaty, sprzet i pieniadze na dzialania, zmierzajace miedzy innymi do depenalizacji.
W planach mamy duuuuza konferencje, comiesieczne spotkania w roznych miastach polski polaczone z debatami publicznymi, kilka publikacji i wienczace ta prace seminarium w sejmie, ktore dobije gwozzdz do trumny penelizacji...
niestety do wrzesnia nadal nie mam finansowania i jestem praktycznie skazany na wasze datki, by moc caly czas trzymac reke na pulsie
-
...
przewodniczący komisji to sobie może być za, przeciw, to bez większego znaczenia.
to 'kontrowersyjny' projekt, na pewno zostanie zaatakowany przez PiS, PO jak zawsze się wycofa, bo to banda pierdoł bojących się spadających słupków w sondażach bardziej od ognia.
choć życzę powodzenia, rzecz jasna.
- 1
- 2