XLI Liceum Ogólnokształcące w Warszawie - Lelewel [1649]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Moja propozycja : "otwórzcie okno bo się udusimy w głupocie" - moja ulubiona; ) pani profesor Grzymała.
  • Flip

Piękna słoneczna pogoda w majowy poranek:
    prof.Pasierbowicz wyraźnie nie w formie kiepsko jej idzie dyktowanie nam notatki w końcu wypala "No coś się nie mogę skoncentrować... Chyba będzie padać..."

Mija 5 minut chmury przesłaniają słońce i... leje:)
  • Anonim

Czuję się trochę stary tutaj, bo lelewela skończylem 2 lata temu ale jesli chcecie zobaczyc zajebiste texty Grzymały i paru innych(chociaż to nie wszytskie) to zajrzyjcie na tę stronkę http://www.ziomaleforever.prv.pl/ do dzialu Los textos....eh wspomnienia:)
  • Anonim

Aha i jeszcze wyłowiłem perełkę z textów Grzymały......uwaga.......tada aaaaaaa: "Dla państwa na maturze nie będzie taryfy ulgowej. Tekst do czytania ze zrozumieniem będzie fragmentem eseju lub krytyki. Jesteście bowiem jedynym z ostatnich roczników w miarę wykształconych. Po reformie oświaty co najwyżej będzie można dać do analizy fragment pisma "Miś"" I co o tym sądzicie??
  • Grono.Net

pani Kaminska i nasza druga godzina z kolei chemii a na dodatek ostania lekcja piatkowa wiec mozna sobie wyobrazic nasze znudzenie... pani orzeka "nawet jakbym sie rozebrala do naga przed wami to nie zrobi to na was wiekszego wrazenia" w tym momencie klasa wybuchla smiechem hahaahha bleeeeeeeeeeee i a feeee..................
  • newdoris

"To ustnie sobie w domu zapiszecie" Galinka Leszczyńska od ruska
  • eMe

i tak p prof wierzchowska jest niepokonana ze swoim'pociag ten wektor' albo'zsun ten zaslon' ewentualnie opowiastka o sytuacji z zycia wzietej: wrotkarz umieszczony w pociagu:P
  • Kuba

Wg przoduje w tym wszytkim pani Grażyna P. od jezyka ojczystego...

"Mikołaj żeby Ci nie było smutno to jedna jedynke postwei Ci na tej lekcji a drugą na następnej (czyt. po przerwie)"

"Dorotka trzpiotka"

Paduch zapisywał jej teksty na końcu zeszytu,sporo tego było
  • newdoris

"Psujesz się jak za wcześnie zabity karp na wililię" Pokrzywnicki
  • Grono.Net

a ktos slyszal lepszy tekst polonisty? "zycie jest ja wóz z sianem, kazdy chwyta co wylata" Kindziukowej:) krotko uczyla, ale sie zapisala zlotymi zgloskami:)
  • newdoris

"Wiadomo że dodawanie to nic innego jak odejmowanie" Świda
  • Anonim

Wrotkarz rulez!!! :D <rotfl>!!!
    Tak, jak napisał Mazi - wszystkie teksty od nas z klasy są na stronie Ziomali Forever.

A co do przykładów z życia wziętych: "mrówka ruchem jednostajnym chodzi po płycie gramofonowej" :)
  • MałGorzałka

ale tego nie ma na żadnej stronie:
    p. Grzymała o mnie omawiając naszą pracę w 1 semestrze 4 klasy: "Małgosia wyraźnie zaczęła pracować, OSIĄGNĘŁA CZŁOWIECZEŃSTWO"
    ehhh, wzruszyłam się na to wspomnienie... nigdy tego nie zapomnę!:D
  • Anonim

Śmiać mi się chciało jak nam prof. Piotrowski opowiadał że prof. Koziara ma dyplom z psychologii. Jakiś czas wcześniej prof K. rzucił dziewczynę krzesłem na siatkówce kurwiąc przy tym okrutnie.
  • koks

Pasierbowicz-"Chłopi to jedna warstwa tyle, że rozwarstwiona"

Pokrzywnicki-"Paduch, jak raz się z kutasem na głowy zamieniliście, to do dzisiaj Ci tak zostało"

No i oczywiście nieśmiertelna bomba.S pana Usnarskiego!!!

PS.Mikołaj te 2 sztuki dostał w końcu od Pasierbowicz na jednej lekcji.
  • Anonim

Oj tak Pasierbowicz potrafi wylecieć z niezłym tekstem
  • Anonim

Staro sie czujesz? hehe a ja skonczyłam Lelewela w 2001 roku :P
    Grażynka jest mistrzynią tekstów i w zeszycie mam tego od groma, w końcu była moją wychowawczynią :D
    Ale największe zdziwienie i rechot wywołała sytuacja, gdy naszej polonistce skonczyly sie argumenty i w dyskusji dotyczacej miejsca planowanej wycieczki samotnie ale zaciekle broniła swojego stanowiska.
    W pewnym momencie, gdy nerwy obu stron były już mocno nadszarpnięte, a nad głowami unosiły się burzowe chmury, pani Pasierbowicz wykrzywiła się w jakimś nieznanym nam wcześniej grymasie i jak dwuletnie dziecko chcące zrobić komuś na złość wyśpiewała:
    -"Nenenene nene!!!"

Odpadłam. W tej scenie brakowało tylko tego, żeby zagrała na nosie :)))
  • Ciornij Skolopiendr

czyli rozumiem ze ciekawa byla wychowawczynia? ciekawe co jej takiego robiliscie na tych wycieczkach ze nie chciala z wami jedzdzic :]
  • Anonim

Ja gdzieś mam cały zeszyt tekstów Mędrzeckiej (kto ją jeszcze pamięta?)... Ale przyznam się szczerze, ze leń jestem i nie chce mi się go szukać...
  • eMe

Tredowska tez jest urocza jak sie wkurzy:) wyzywanie od nieukow...grozenie defenestracja warszawska:)
| |

YOachim, czyli grono uczniów, absolwentów, pracowników i osób związanych z XLI L.O. im. J. Lel...

XLI Liceum Ogólnokształcące

• do

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (3)