-
Jarosław Mmmm....
Czy macie jakies ulubione budynki w Łodzi. Mój(tak na dziś) to fabryka na Wólczańskiej przy Mickiewcza. -
$mokiN
masa jest budynków w łodzi które wzbudzają jakieś emocje... wiele kamienic ma naprawdę ciekawy klimat i to nie tylko na piotrkowskiej...
bardzo klimatyczna i monumentalna (niestety nie odnowiona) jest czarna kamienica na ul. zielonej pomiędzy kościuszki a piotrkowską...
poza tym polecam również pałacyki fabrykantów które znajdują się prawie w każdym łódzkim parku (które kiedyś były ich prywatną własnością; ) -
Prot Haładaj
ta fabryka na wólczańskiej w stronę radwańskiej?
niezły massive - dobry przerost formy nad treścią, ale z konkretnym urokiem.
mi się jeszcze podoba kamienica w podobnym stylu, też na wólczańskiej, ale między kopernika i zamenhoffa, po tej samej stronie ulicy.
elo! -
Anonim
-
-
Anonim
zawsze jak przechodze kolo tej fabryki na wolczanskiej to mam nieodparta chec wdrapac sie na jej dach. -
Dąbrówa-Olszówa NowyLepszySatan
na Kopernika(dla dylu dylu na badylu:P) i "ściana płaczu"(dla Jareczka Mmmmm:P)... wybacz panie prezesie:P -
$mokiN
jeszcze do niedawna mozna bylo sie dostac na dach tej fabryki po stalowych schodach ktoore były doczepione z boku budynku...
niestety przeżarła je rdza i wycieli je -
katar-Z-en-ka
a w fabryce koło pientra
po schodkach
nie ma schodkufff
jest sala malutka akustycznie wyciszona
na samej górze
zakaz wstępu
a wcześniej głuche klaskanie i gadanie bez echa
ale nie tylko fabryki oj nietylko
[razem czy osobno....] -
poli-namo
-
W-man
new york na rogu sienka i nawrot??? taaaaa...
Jak dla mnie to cały Księży Młyn i budynek w którym jest teraz Akademia Muzyczna
A wiedzieliście że w Łodzi był kiedyś tor wyścigów konnych i skocznai narciarska!!!
Zresztą na terenie dawnego toru stoi do tej pory zajebisty budynek(niestety w opłakanym stanie) z tarasem widokowym na dachu. Można tam wejść!! -
bokbanana
budynek dworca tramwajowego przy parku sledzia...wypas
ale to niewszystko..naprawde uc jest wykurwista w wielu miejscach
-
misery
ja tam lubie wszystkie budynki w Łodzi.. a co tam.
Jednak ostatnio zaciekawilo mnie wiezienie znajdujace sie posrodku jakiegos tam osiedla.. normalnie bloki, balkony.. bla bla i bah - wiezienie; D
Nie wiem jaka to ulica.. bynajmniej na szczescie nie moja :P -
doro-tech
ja lubie jakies takie ceglaste budynki, ksiezy mlyn, budynek strazy pozarnej, jak sie idzie w kierunku ksiezy mlyna od piotrkowskiej...budynki na placu zwyciestwa...no i parki -
W-man
Złociutka! Gdzie Plac Zwycięstwa, a gdzie Księży Młyn!? Toż to dwa zupełnie inne miejsca, nawet nie w tą samą stronę! Ale za sympatę do Księżego Młyna i budynku straży masz też kawałek mojej sympatii:D (choć to może nie dużo, ale zawsze...)
Pozdrawiam -
misery
a wiecie czego ja zaluje? ze w Łodzi wszystkie piekne budynki sa gdzies poukrywane. Mam tu na mysli te piekne, ktore normalnie piekne sie nie wydaja. Bo dla mnie najwiekszy urok maja te rozpadajace sie w oczach kamienice.. a mowie, ze sa poukrywane.. bo niewiele osob jest na tyle odwaznych by wejsc w ktoras z śródmiejskich bram. ot tak. -
Grono.Net
ja najbardziej lubię central, szczególnie kiedy na gwiazdkę rozświetlają go miliardy kolorowych lampeczek
aż mi się wtedy z radości kręci w głowie -
W-man
<Misery> O to właśnie chodzi!!! Nie tam central oświetlony ja chojak w NY, tylko taka prawdziwa Łódź!!! Czasami wystarczy zadrzeć głowę do góry i zobaczyć coś zupełnie nowego. Nawet ta cholerna Piotrkowska może mieć coś w sobie! Wystarczy się dobrze rozejrzeć! Atlasy na pl. Dąbrowskiego też rulez!! -
misery
-
Jarosław Mmmm....
co do rozpadających sie kamienic to chyba najwieksze wrażenie robią na mnie dwie porosyjskie na rewolucji, Te gigantyczne sowy podtrzymujące wykusze... -
misery
moj boze, wy to sie znacie, pamietacie gdzie jest jaka kamienica... hehehe
na tej odłamuje sie kawałek balkonu
na nastepnej po lewej jest zielony tynk
a na tamtej nie ma jednego okna na 3 pietrze..
respect.
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Łódź
- Załóż własne grono tematyczne