-
Anonim
Mam spory problem - poluzowalo mi sie w laptopie gniazdo ladowania/zasilania? i tak cale lata, ze ciagle mi pada bateria, bo sie nie laduje.
Jak dzwonie po serwisach, to chca okolo 200-300 zl za naprawe, a teraz mnie na to stac; ((
Wiecie, gdzie mozna naprawic to jakos taniej? :((( Moze to trwac nawet tydzien, ale kurcze nie moge zaplacic za to tyle. A wszedzie robia ekspresem i kurde chca za duzo jak dla mnie :((((((((
-
Anonim
Musisz poszukać jakiegoś punktu gdzie naprawiaja kompy.. ale szczerze to ja bym sie bała zostawic kompa w nieprofesionalnym serwisie... mam zle doświadczenia z komórką.
Zostawiłam ją w jakimś serwisie i wzieli kase a telefon dalej nie działał...
Wiec może nazbieraj kase i dopiero oddaj.. -
Anonim
>Dondi :) napisała:
>Musisz poszukać jakiegoś punktu gdzie naprawiaja kompy..
>ale szczerze to ja bym sie bała zostawic kompa w
>nieprofesionalnym serwisie... mam zle doświadczenia z
>komórką.
>Zostawiłam ją w jakimś serwisie i wzieli kase a telefon
>dalej nie działał...
>Wiec może nazbieraj kase i dopiero oddaj..
lapa potrzebuje do pracy, a zeby go naprawic musze zarobic pracujac... zamkniete kolo :(
facet twierdzi, ze trzeba wymienic gniazdo. ALe pewnie gniazdo kosztuje 100 zl, a robota kolejne 100 albo 150. Bo na tym polega serwis, nie? :) Po prostu szukam takszego miejsca, bo w tej chwili serio mnie nie stac, a jak mi sie do reszty zepsuje komp, to nie zarobie ani grosza na nic :(((( auuu -
Anonim
http://www.allegro.pl/48920_uslugi_... tu coś jest... -
-
Anonim
> http://www.allegro.pl/48920_uslugi_...
>tu coś jest...
o, dzieki zaraz poszukam :) -
Anonim
-
Anonim
Napisałam do jednego kolesia z tego allegro ile by kosztowalo cos takiego
cytuje:
witam, mam problem z laptopem... nr gadu gadu posiadam ze strony allegro. Gniazdo
zasilania jest prawdopodobnie zepsute i laptop nie chce sie ladowac.
ile mneij wiecej wynosila by naprawa?
w odpowiedzi otrzymałam :
1118070 (15:49)
wymiana gniazda ok 180zl
wiec sama naprawa pewnie nie jest taka droga jak ta część (gniazdo) -
Anonim
>Napisałam do jednego kolesia z tego allegro ile by
>kosztowalo cos takiego
>cytuje:
>
>witam, mam problem z laptopem... nr gadu gadu posiadam ze
>strony allegro. Gniazdo
>zasilania jest prawdopodobnie zepsute i laptop nie chce sie
>ladowac.
>ile mneij wiecej wynosila by naprawa?
>
>w odpowiedzi otrzymałam :
>1118070 (15:49)
>wymiana gniazda ok 180zl
>
>wiec sama naprawa pewnie nie jest taka droga jak ta część
>(gniazdo)
dzieki! :)
ja wlasnie dzwonilam do jednego z serwisow znalezionych na allegro. Koles stwierdzil, ze naprawa wyniesie 100 zl...
Moze nie zmieni zdania :(( -
Anonim
>Napisałam do jednego kolesia z tego allegro ile by
>kosztowalo cos takiego
>cytuje:
>
>witam, mam problem z laptopem... nr gadu gadu posiadam ze
>strony allegro. Gniazdo
>zasilania jest prawdopodobnie zepsute i laptop nie chce sie
>ladowac.
>ile mneij wiecej wynosila by naprawa?
>
>w odpowiedzi otrzymałam :
>1118070 (15:49)
>wymiana gniazda ok 180zl
>
>wiec sama naprawa pewnie nie jest taka droga jak ta część
>(gniazdo)
a kogo ty pytalas? -
Anonim
-
Anonim
Producent twojego lapka powinien cos takiego naprawic. Mam ASUSa, bez problemu mi to naprawili za friko w gwarancyjnym serwisie (identyczny problem). Napisz do Komputer Świat Ekspert, tam prowadzą rubrykę interwencyjną i jeśli naglośnisz sprawę, masz szanse ze przestraszą się i zrobią Ci komputer. -
Anonim
>Pioruns napisał
>Producent twojego lapka powinien cos takiego naprawic. Mam
>ASUSa, bez problemu mi to naprawili za friko w gwarancyjnym
>serwisie (identyczny problem). Napisz do Komputer Świat
>Ekspert, tam prowadzą rubrykę interwencyjną i jeśli
>naglośnisz sprawę, masz szanse ze przestraszą się i
>zrobią Ci komputer.
ale czemu mam cos naglasniac? Przeciez to nie ich wina. Poluzowalo sie gniazdo i tyle. a lapa dostalam od znajomego ze stanow - averatec, malutki taki :P.
gwarancji juz nie ma :(
i nie mam czym kogos straszyc :) -
Anonim
Jesli jest na gwarancji, to wtedy masz prawo żądać naprawy. Ale jesli to uzywany laptop to szukaj, moze uda Ci sie znalezć tani serwis pogwarancyjny :) gronowicze Ci chyba w tym nie pomoga za bardzo. Powodzenia :) -
Anonim
>Pioruns napisał
>Jesli jest na gwarancji, to wtedy masz prawo żądać
>naprawy. Ale jesli to uzywany laptop to szukaj, moze uda Ci
>sie znalezć tani serwis pogwarancyjny :) gronowicze Ci
>chyba w tym nie pomoga za bardzo. Powodzenia :)
no wlasnie po to przyszlam do gronowiczow, zeby zapytac, czy ktorys z nich zna jakis TANI SERWIS POGWARANCYJNY.
jessssssssssssu -
Aga
Witam wszystkich i prosze o pomoc. Mam laptopa DELL juz nie pierwszej nowosci.Kupilam go kilka lat temu w USA i teraz mam problem w podd moja nieobecnosc ktos zrobil mi cos z klawiatura i czesc klawisz nie dziala a czesc dziala ale innaczej niz powinnam.Wserwisie koles powiedzial ze trzeba go rozkrecic i cos tam polutowac ale robia to tylko w Wa-wie i kosztuje ok.1000-1200,ale moze sie okazac ze nie beda w stanie tego zreperowac,a za eksperyze bede musiala tam i tak zaplacic ok 200 zl.moze ktos ma namiary na kogos kto zjmuje sie takimi sprawami? -
Kamil
Najprostszym i najtańszym rozwiązaniem będzie chyba kupić klawiaturę mini do laptopów ,podłączaną pod wejście USB,jest mała lekka i poręczna,zapłacisz maksymalnie 50 zł i masz problem z głowy ,bo za taką sumę to można dorzucić parę złotych i kupić nowy laptop. -
JustynaSOSNA
Witam, mam pytanie:
Kupiłam Fujitsu Siemens Amilo Si 1520. Nie ma tu żadnej pisanej instrukcji obsługi, tylko niejasne rysunki dotyczące innego modelu :/
Chodzi mi o to, jak postąpić z baterią. Z baterią w komórce, żeby działała maxymalnie długo, robiło się tak, że ładowało się ją do oporu, potem całkowicie rozładowywało i potem znów ładowało do oporu. Czy tu też trzeba tak postąpić? Ta bateria ma trzymać 4h. Czy mam podłączyć laptopa do sieci na 4h?
Na tym dziwnym rysunku wygląda to tak, jakbym miała podłączyć go tylko na 15 min. a potem włączyć. Czy to ma sens? Powiedzcie, bo nie wiem. No a potem nie jest pokazane, ile mam mieć go włączonego, stąd moja prośba do Was.
Pomóżcie, proszę, bo nie chciałabym tego skopać. -
Ostry-DeXter
ładujesz baterie na full potem odłączasz od kabla i pracujesz na baterii dotąd aż sam się wyłączy z braku energii, no i znowu ładujesz na full i znowu aż do wyłączenia z braku energii i tak jeszcze z jeden raz no może 2 i będzie dobrze sformatowana; ] -
JustynaSOSNA
Dzięki. tzn jak włączę do sieci, to mam go nie uruchamiać, tylko ładować, czy jednak mogę na nim w tym czasie pracować i żeby w tym czasie się ładował? -
Ostry-DeXter
w sumie to tak..; ] ale nie łatwiej.. naładować w nocy w dzień 4h pracować (to i tak sporo) potem znowu w nocy naładować i w dzień pracować.. a po za tym chyba aż tak długo się nie ładuje. u mnie bateria co starcza na 2,5h ładuje się w czasie pracy przez około 2-3h.. więc jak jest wyłączony to nawet w 1h się wyrabia..