-
El comendante Semp
-
Helen
ja mam dell'a seria inspiron bateria trzyma 6h producent napisal ze nawet do 7 może -
bullet with butterfly wings
w sensie: z najmocniejszymi bateriami standardowymi? czy w ogole z najmocniejsza co do czasu na baterii mozliwa konfiguracja? -
pan.Tunio
ja bym nie tylko patrzyl na baterie tylko rowniez na parametry ktore maja wplyw na czas pracy laptopa na baterii.
ja uzywam macbooka ktory ma bardzo fajna matryce 13,3' i bateria trzyma mi 4h (matryca 3/4 jasnosci, wlan, muzyczka w tle).
kiedys hp sprzedawal taki fajny battery pack do swoich laptopow, taka podkladka ktora wpinalo sie od spodu, i pozwalalo to o ile pamietam na dodatkowe 6-7h uzywania laptopa. -
-
Pablito
-
Anonim
ASUSy mają taką fajną aplikację, która zmniejsza taktowanie procka i lapek dziala dodatkowe 50% (albo i lepiej) czasu. W przypadku Core 2 Duo czestotliwosc zmniejsza sie do ok. 300MHz, do filmow, przegladarki, wlan i muzyki zupelnie wystarcza! -
bullet with butterfly wings
w kazdym lapie (pod windows) mozna sobie zainstalowac RightMark CPU Clock Utility, ktory pozwala nawet na wiecej:
http://cpu.rightmark.org/download.s... -
Anonim
Uzywalem tego programu ale: albo nie moglem sobie poradzic, albo po prostu nie potrafi on ustawic mojego Core 2 Duo na ~300 MHz :)