KursTanca.NET [320]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Natana

>.::MaZi::. a écrit
    >Walc angielski jest wolny, ale urokliwy. Super też jest
    >Bachata...

bachata jest cudowna :D tak samo jak kizomba czy zouk. :)
    i wcale wiele nie trzeba umieć,żeby zatańczyć bachatę, to trzeba po prostu czuć... :)
  • przemek1108

co do tego ze kocie ruchy w lacinie sa "niemeskie" to akurat nie o to mi chodzi tylko o to ze nie jestem az tak gibki :P jestem zbyt "duzy" i nie chodzi mi o wzrost :P i troche ciezko tak sie wyginac ale ogolnie to strasznie mi sie podoba lacina :)
    a co do kizomba i zouk to pierwszy raz slysze o tym :P a bachaty niestety chyba nie widzialem :( chociaz mzoe kiedys jakis kawalek ale nie jestem pewien...
    a tak nawiasem mowiac to chyba ktos tu lubi jezyk francuski; >?
  • Natana

aj tam, od razu wyginać... owszem jakaś gibkość się przyda, bo to ładnie wygląda, ale... mówię Ci, znam 'dużych' panów tańczących łacinę (przede wszystkim salse:P) i są świetni, a znów jakiś super gibkich ruchów u nich nie zauważyłam... :) partnerka ma gorzej :P

bachate na pewno znasz jeśli chodzi o muzyke, bo jest nią Aventura - Obsession, a jeśli chodzi o to jak to wygląda... proszę:

http://uk.youtube.com/watch?v=Ynyio...

chociaż jak na mój gust to ona ma czasem mocno przejaskrawione ruchu, ale cóż... widać tak lubi :P

a kizomba i zouk są stosunkowo mało znane w Polsce, nawet w środowisku 'salsowym' z którym są silnie związane, na szerszą skale znane są od niedawna. mniej więcej we wrześniu rozpoczęły się kursy kizomby, a zouk niestety był tylko na festiwalu... (ale to ta sama muzyka;))
    mogłabym Ci jeszcze opowiedziec czym sie różni zouk brazylijski od takiego 'normalnego' ale nie będę Cię nudzić. wyjdzie,że jestem monotematyczna (salsa, zouk,kizomba,bachata, cha cha,salsa,salsa etc:P).; )
  • przemek1108

hehe a czy gibkosc wyniesiona z boiska pilki noznej chociaz po czesci sie nadaje ?:P nie no smieje sie hehe ale cos tam probowalem z ta gibkoscia na swoich zajeciach i poza nimi robic ale no niestety moje bioderka sa dosyc sztywne niestety...
    jak juz Ci napisalem moglbym sluchac o tancu duuuuzo bo chetnie dowiedzialbym sie nowych rzeczy o nowych technikach i na pewno fajnie jest miec szersza wiedze w tym kierunku :)
  • .::MaZi::.

>przemek1108 napisał
    >hehe a czy gibkosc wyniesiona z boiska pilki noznej chociaz
    >po czesci sie nadaje ?:P nie no smieje sie hehe ale cos tam
    >probowalem z ta gibkoscia na swoich zajeciach i poza nimi
    >robic ale no niestety moje bioderka sa dosyc sztywne
    >niestety...
    >jak juz Ci napisalem moglbym sluchac o tancu duuuuzo bo
    >chetnie dowiedzialbym sie nowych rzeczy o nowych technikach
    >i na pewno fajnie jest miec szersza wiedze w tym kierunku :)

Na pewno jesteś gibki, tylko jeszcze o tym nie wiesz :)
    Poćwiczysz uginanie kolanek i jeszcze kilka innych spraw technicznych, a owa "gibkość" sama wyjdzie!

• devoreaux

Na poczatku zapisywalem sie na ten kurs z mysla o nauce tanca na takich prostych imprezach, dyskotekach itp.
    Teraz juz wiem ze do tego najlepiej nadaje sie samba disco, trzeba tylko umiec prowadzic. Jednak tanczenie samej samby disco po paru minutach staje sie nudne.
    Dlatego chce sie zapytac jakich stylow najczesciej uzywacie podczas tanczenia w takich sytuacjach, macie moze jakies sugestie?
  • Anonim

Hej,
    Prócz samby disco mi zdarza się tańczyć cha-chę, sambę i salsę. Wsłuchaj się w muzykę i nogi same Cię poprowadzą :-) Nawet jak tańczę solo na parkiecie, to kombinuję. Tu kroczek z cha-chy, tu z samby, tu z salsy, czasem z mambo. Jestem zwolenniczką mieszania, ale ja tańczę od listopada. Niech wypowiedzą się bardziej doświadczeni :-)
    Pozdrawiam serdecznie!
    P.S. Na sobotnim weselu przekonałam się, że nawet znając różne style i tak trzeba "nauczyć się" tego, co tańczy partner, który samby disco nie zna (o cha-chy nawet nie śmie marzyć;-). Także chcąc tańczyć z różnymi partnerami, zdarza mi się uczyć ich sposobu tańczenia; -)
  • przemek1108

dokladnie :) ciezko by bylo tanczyc cha che z kims kto jej zupelnei nie zna i mogloby to smiesznie wyglad hehe :P ja przewaznie kombinowalem z salsa i disco samba. wiadomo figury i obroty mozna ale ciezko zawsze elegancko kroczki stawiac bo z wlasnego doswiadczenia wiem ze mimo proby poprowadzenia albo wrecz pociagniecia partnerka jednak nie chciala zrobic tego do czego prowadzilem i wtedy mozna bylo troche sie pokopac. no ale improwizacja to chyba jest najlepsza :P
  • devoreaux

No wlasnie ja zawsze uzywam na poczatku troche samby disco, potem rozne elementy mozna dodawac, np z rumby. Chyba na takich luznych okazjach chyba wiecej maja do powiedzenia tancerze nowoczesni niz standardowi...
  • 1
  • 2
| |

Niech grono to służy osobom, które chcą się dowiedzieć na temat najnowszych projektów taneczn...

Fotki

Miejsca grona (0)