Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • .::MaZi::.

• 20/12/2007 02:05
    Interesuje mnie, które style taneczne najbardziej Was pociągają?

Tańce Latynoamerykańskie czy Standard?

Rumba czy Samba, a może Salsa?

U mnie ostatnio na "TOPie" jest tango - boskie :)
  • Marysia!

• 20/12/2007 10:55
    jak dla mnie zdecydowanie Latynoamerykanskie a ze standardu to poprostu ubustwiam walca angielskiego.

• 25/12/2007 18:32
    >Czacza napisała:
    >jak dla mnie zdecydowanie Latynoamerykanskie a ze standardu
    >to poprostu ubustwiam walca angielskiego.

Walc angielski jest wolny, ale urokliwy. Super też jest Bachata...
  • Marysia!

• 27/12/2007 12:46
    a tak wiem p. Nina moja trenerka nam zatańczyła bo ona to wszystko potrafi:) a to bosko wyglada jak ktos to umie :D
  • = BASIA =

• 02/01/2008 00:35
    tylko i wylacznie standard! ale zgodze sie co do walca angielskiego, mhmmm... niestety trzeba napracowac sie stopami, wszystko perfekcyjnie dokrecac. to jak z rumba masz wiecej czasu, wiec wszystko musi byc dokladniesze.
    a co powiecie na quickstep'a? :) podskoczki sa cudne! niestety strasznie mecza...

• 02/01/2008 13:38
    >= BASIA = napisała:
    >tylko i wylacznie standard! ale zgodze sie co do walca
    >angielskiego, mhmmm... niestety trzeba napracowac sie
    >stopami, wszystko perfekcyjnie dokrecac. to jak z rumba masz
    >wiecej czasu, wiec wszystko musi byc dokladniesze.
    >a co powiecie na quickstep'a? :) podskoczki sa cudne!
    >niestety strasznie mecza...

Męczą, męczą... sprawiają przyjemość :) Jive to dopiero męczy! :)
    Nieprawdaż :) ?
  • przemek1108

• 02/01/2008 16:16
    ehh przez rok czasu niestety nie nauczylem sie nawet kroku podstawowego do jive'a :(
  • = BASIA =

• 02/01/2008 18:53
    >Męczą, męczą... sprawiają przyjemość :) Jive to
    >dopiero męczy! :)
    >Nieprawdaż :) ?

mysle ze porownywalnie (typowa odpowiedz dla fanatyczki ST); )

• 02/01/2008 20:35
    >przemek1108 napisał
    >ehh przez rok czasu niestety nie nauczylem sie nawet kroku
    >podstawowego do jive'a :(

Uuu... nawet podstawowego kroku do Jive'a... a gdzie się uczysz tańczyć?
  • przemek1108

• 02/01/2008 22:47
    juz sie nie ucze - brak partnerki ale chodzilem na kurs tanca do szkoly Ani Glogowskiej i Marcina Wrzesinskiego. podejrzewam ze dlatego tak bylo bo bylem w grupie z ludzmi ktorzy raczej byli przeciwni szybszym tancom ogolnie srednia wieku wynosila kolo 35-40 lat. woleli tanczyc walca angielskiego czy tango niz jive'a do samby tez nie byli zbytnio przekonani.
    no ale np uczylismy sie salsy czy tanga argentynskiego badz sportowego. nie tanczylem tylko jive'a i foxtrota.
    ja osobiscie baaaaardzo lubie tango :)
  • = BASIA =

• 03/01/2008 09:58
    a passodoble?; )

• 03/01/2008 11:22
    >= BASIA = napisała:
    >a passodoble?; )

"Mówisz, masz" :)
    http://pl.youtube.com/watch?v=lzJqt

• 03/01/2008 11:23
    >.::MaZi::. napisał
    >>= BASIA = napisała:
    >>a passodoble?; )
    >
    >"Mówisz, masz" :)
    > http://pl.youtube.com/watch?v=lzJqt

Tu jest poprawny link:
    http://pl.youtube.com/watch?v=lzJqt...
  • przemek1108

• 03/01/2008 15:22
    kawalek passo mielismy i na kursie i na obozie :)
  • ...czekam na siebie...

• 03/01/2008 20:53
    Tańczę dopiero od listopada, ale już mam swojego ulubieńca. Jest to zdecydowanie rumba. Baaardzo kobiecy taniec i według mnie niełatwy :-) Generalnie latynoamerykańskie rytmy przypadły mi do gustu - w końcu na LADIES LATINO chodzę; -)
    Natomiast ze standardu to walc angielski, ale póki co do większość znam kroki podstawowe, więc wszystko przede mną :-)
    Pozdrawiam serdecznie
    Natalia.
  • przemek1108

• 03/01/2008 22:25
    ja chyba jednak wybralbym standard bo tu nie trzeba sie tak mocno wyginac jak w lacinie i nie trzeba miec takich "kocich ruchow" :) hehe nie bardzo sie do tego nadaje :P
  • = BASIA =

• 03/01/2008 23:30
    >.::MaZi::. napisał
    >>.::MaZi::. napisał
    >>>= BASIA = napisała:
    >>>a passodoble?; )
    >>
    >>"Mówisz, masz" :)
    >> http://pl.youtube.com/watch?v=lzJqt
    >
    >Tu jest poprawny link:
    > http://pl.youtube.com/watch?v=lzJqt...
    >

ja za przyklad podalabym raczej:
    http://pl.youtube.com/watch?v=aGeq1...
    myzka to charakter tego wszystkiego :)

latin to faktycznie wyginanie ciala po same paluszki; ) mimo ze fajne ale ST mhmmm suniecie po parkiecie bardziej mi sie podoba niz skakanie po nim w jednym miejscu (praktycznie :p)

• przemek1108

• 04/01/2008 15:08
    hehe zgadzam sie :) masz 100% racje :) ST powazny dostojny ahh to jest to :P
  • = BASIA =

• 04/01/2008 17:57
    wlasnie :)
  • Natana

• 05/01/2008 17:27
    >przemek1108 a écrit
    >ja chyba jednak wybralbym standard bo tu nie trzeba sie tak
    >mocno wyginac jak w lacinie i nie trzeba miec takich "kocich
    >ruchow" :) hehe nie bardzo sie do tego nadaje :P

z tego co zaobserwowałam, to facet nie musi mieć takich 'kocich ruchów'... ja wiem,że to odstrasza wielu od łaciny, bo to przecież 'takie niemęskie', ale... jak już wspomniała, nie trzeba machać tyłkiem w każdą stronę.; ) w związku z czym zachęcam do łaciny - daje mnóstwo radości i można się wyszaleć. :))
  • Natana

• 05/01/2008 17:30
    >.::MaZi::. a écrit
    >Walc angielski jest wolny, ale urokliwy. Super też jest
    >Bachata...

bachata jest cudowna :D tak samo jak kizomba czy zouk. :)
    i wcale wiele nie trzeba umieć,żeby zatańczyć bachatę, to trzeba po prostu czuć... :)
  • przemek1108

• 05/01/2008 19:04
    co do tego ze kocie ruchy w lacinie sa "niemeskie" to akurat nie o to mi chodzi tylko o to ze nie jestem az tak gibki :P jestem zbyt "duzy" i nie chodzi mi o wzrost :P i troche ciezko tak sie wyginac ale ogolnie to strasznie mi sie podoba lacina :)
    a co do kizomba i zouk to pierwszy raz slysze o tym :P a bachaty niestety chyba nie widzialem :( chociaz mzoe kiedys jakis kawalek ale nie jestem pewien...
    a tak nawiasem mowiac to chyba ktos tu lubi jezyk francuski; >?
  • Natana

• 06/01/2008 10:38
    aj tam, od razu wyginać... owszem jakaś gibkość się przyda, bo to ładnie wygląda, ale... mówię Ci, znam 'dużych' panów tańczących łacinę (przede wszystkim salse:P) i są świetni, a znów jakiś super gibkich ruchów u nich nie zauważyłam... :) partnerka ma gorzej :P

bachate na pewno znasz jeśli chodzi o muzyke, bo jest nią Aventura - Obsession, a jeśli chodzi o to jak to wygląda... proszę:

http://uk.youtube.com/watch?v=Ynyio...

chociaż jak na mój gust to ona ma czasem mocno przejaskrawione ruchu, ale cóż... widać tak lubi :P

a kizomba i zouk są stosunkowo mało znane w Polsce, nawet w środowisku 'salsowym' z którym są silnie związane, na szerszą skale znane są od niedawna. mniej więcej we wrześniu rozpoczęły się kursy kizomby, a zouk niestety był tylko na festiwalu... (ale to ta sama muzyka;))
    mogłabym Ci jeszcze opowiedziec czym sie różni zouk brazylijski od takiego 'normalnego' ale nie będę Cię nudzić. wyjdzie,że jestem monotematyczna (salsa, zouk,kizomba,bachata, cha cha,salsa,salsa etc:P).; )
  • przemek1108

• 06/01/2008 13:36
    hehe a czy gibkosc wyniesiona z boiska pilki noznej chociaz po czesci sie nadaje ?:P nie no smieje sie hehe ale cos tam probowalem z ta gibkoscia na swoich zajeciach i poza nimi robic ale no niestety moje bioderka sa dosyc sztywne niestety...
    jak juz Ci napisalem moglbym sluchac o tancu duuuuzo bo chetnie dowiedzialbym sie nowych rzeczy o nowych technikach i na pewno fajnie jest miec szersza wiedze w tym kierunku :)

• 10/01/2008 14:16
    >przemek1108 napisał
    >hehe a czy gibkosc wyniesiona z boiska pilki noznej chociaz
    >po czesci sie nadaje ?:P nie no smieje sie hehe ale cos tam
    >probowalem z ta gibkoscia na swoich zajeciach i poza nimi
    >robic ale no niestety moje bioderka sa dosyc sztywne
    >niestety...
    >jak juz Ci napisalem moglbym sluchac o tancu duuuuzo bo
    >chetnie dowiedzialbym sie nowych rzeczy o nowych technikach
    >i na pewno fajnie jest miec szersza wiedze w tym kierunku :)

Na pewno jesteś gibki, tylko jeszcze o tym nie wiesz :)
    Poćwiczysz uginanie kolanek i jeszcze kilka innych spraw technicznych, a owa "gibkość" sama wyjdzie!

• devoreaux

• 31/03/2008 13:22
    Na poczatku zapisywalem sie na ten kurs z mysla o nauce tanca na takich prostych imprezach, dyskotekach itp.
    Teraz juz wiem ze do tego najlepiej nadaje sie samba disco, trzeba tylko umiec prowadzic. Jednak tanczenie samej samby disco po paru minutach staje sie nudne.
    Dlatego chce sie zapytac jakich stylow najczesciej uzywacie podczas tanczenia w takich sytuacjach, macie moze jakies sugestie?
  • ...czekam na siebie...

• 31/03/2008 16:44
    Hej,
    Prócz samby disco mi zdarza się tańczyć cha-chę, sambę i salsę. Wsłuchaj się w muzykę i nogi same Cię poprowadzą :-) Nawet jak tańczę solo na parkiecie, to kombinuję. Tu kroczek z cha-chy, tu z samby, tu z salsy, czasem z mambo. Jestem zwolenniczką mieszania, ale ja tańczę od listopada. Niech wypowiedzą się bardziej doświadczeni :-)
    Pozdrawiam serdecznie!
    P.S. Na sobotnim weselu przekonałam się, że nawet znając różne style i tak trzeba "nauczyć się" tego, co tańczy partner, który samby disco nie zna (o cha-chy nawet nie śmie marzyć;-). Także chcąc tańczyć z różnymi partnerami, zdarza mi się uczyć ich sposobu tańczenia; -)
  • przemek1108

• 31/03/2008 17:04
    dokladnie :) ciezko by bylo tanczyc cha che z kims kto jej zupelnei nie zna i mogloby to smiesznie wyglad hehe :P ja przewaznie kombinowalem z salsa i disco samba. wiadomo figury i obroty mozna ale ciezko zawsze elegancko kroczki stawiac bo z wlasnego doswiadczenia wiem ze mimo proby poprowadzenia albo wrecz pociagniecia partnerka jednak nie chciala zrobic tego do czego prowadzilem i wtedy mozna bylo troche sie pokopac. no ale improwizacja to chyba jest najlepsza :P
  • devoreaux

• 02/04/2008 17:15
    No wlasnie ja zawsze uzywam na poczatku troche samby disco, potem rozne elementy mozna dodawac, np z rumby. Chyba na takich luznych okazjach chyba wiecej maja do powiedzenia tancerze nowoczesni niz standardowi...
| |

Niech grono to służy osobom, które chcą się dowiedzieć na temat najnowszych projektów taneczn...

Fotki

Miejsca grona (0)