- 1
- 2
-
-
oh Karol!
No to tak.... Przez dwa lata trenuje juz towarzyski (ale partnera wcieło) i biore chetnie udzial w warsztatach i obozach z jazzu i musical dance -
Anonim
trenowałam taniec towarzyski turniejowo prawie 4 lata ale musiałam zrezygnować , miałam za mało czasu aby całkowicie poświęcić się tańcu ( 3 razy w tyg po 2h + indywidualne zajęcia) . Aktualnie jestem w maturalnej klasie i zamierzam powrócić do tego co kocham po maturze. Mam nadzieje że dostane się na studia do Warszawy i że będę mogła właśnie tam kontynuować swoją pasję;) pozdrawiam tych co mają czas; ) -
patricia
ja zaczęłam tańczyć jak miałam 10 lat taniec nowoczesno- sportowy oraz hip-hop.. Potem miałam krótka przerwę, i wróciłam do tańca nowoczesnego jakieś 2 lata temu. Aktualnie tańczę też jazz- od niedawna w sumie, kilka miesięcy oraz taniec towarzyski od ok 1.5 roku; )
pozdr;)
-
-
Catherine
Ja również jak miałam dziesięć lat zaczęłam tańczyć na początku taniec nowoczesny potem jazz przez jakiś czas i chodziłam też przez dwa lata na akrobatykę :) Teraz chce zapisać się na towarzyski :) A obecnie trenuje cheerleaderki -
>~*~ Kasieńka ~*~ napisała:
>Ja również jak miałam dziesięć lat zaczęłam tańczyć
>na początku taniec nowoczesny potem jazz przez jakiś czas
>i chodziłam też przez dwa lata na akrobatykę :) Teraz
>chce zapisać się na towarzyski :) A obecnie trenuje
>cheerleaderki
Towarzyski - już od 3 lat z tym, że tańczyć zacząłem dosyć późno. -
Anonim
samba brazylijska, juz jakis czas troszke innych rzeczy, teraz doszedl towarzyski narazie jest śmiechowo; ) -
Ewcik
od 4 podstawówki, towarzyski, rok później doszedł estradowy (rózne, i hip hop i np kankan; )) potem po dłuższym czasie odpadł towarzyski z racji odpadnięcia partnera, a potem niestety z powodu braku czasy i kontuzji estradowy :/ Ale mam plan się wykurować i wracać! oby -
Natana
a ja tańczę SALSE, dokładniej LA, chociaż... uwaga,uwaga! ostatnio tańczyłam nawet cubane!
no i liznęłam troche towarzyskiego...
ale i tak będe wszystkich gorąco namawiać co by się przyłożyli do salsy,gdy przyjdzie na nią czas podczas kursu TT (widzisz Mazi jaka ja jestem grzeczna? nie promuje żadnych szkół salsy:P)
naprawde warto, no i... jest masa imprez salsowych :)) -
>ale i tak będe wszystkich gorąco namawiać co by się
>przyłożyli do salsy,gdy przyjdzie na nią czas podczas
>kursu TT (widzisz Mazi jaka ja jestem grzeczna? nie promuje
>żadnych szkół salsy:P)
Dziękuje, ale zdrowa konkurencja jest dobra. Polecam wszystkie kursy, które są warte polecenia :)
Ja namawiam by przyłożyć się również do innych stylów tanecznych, a właściwie do każdego - szeroki wachlarz umiejętności tanecznych pomaga... :)
-
Natana
z pewnością pomaga... chociaż ja wyznaję zasadę,że lepiej umieć jeden taniec a dobrze, niż dziesięć ale powierzchownie... -
>Natana napisała:
>z pewnością pomaga... chociaż ja wyznaję zasadę,że
>lepiej umieć jeden taniec a dobrze, niż dziesięć ale
>powierzchownie...
Również masz rację, ale warto zwrócić uwagę na pewien fakt - na większości imprez jest mieszana muzyka, a nie w kółko jeden i ten sam styl taneczny. Tańce towarzyskie domunują na imprezach towarzyskich, a Disco-Samba jest tańczona praktycznie wszędzie.
Oczywiście salsa też się teraz zrobiła popularna :) -
przemek1108
dokladnie :) ludzie nawet pewnie nie wiedza ze tancza Disco-Sambe. a co do salsy to owszem jest popularna i dzieki temu ze sie uczylem podstaw to musze sie przyznac ze czesto korzystam z tych figur ktore znam :) -
Natana
no tak, ale na wszelkich imprezach 'normalnych' można improwizować i wykorzystywać ruchy z dowolnego tańca.
a na imprezy tpwarzyskie chodzi sie znajac towarzyski... i to tez jest w pewnym stopniu zamykanie sie na jedno...
ja jak ide na salsoteke to tez tancze kilak tancow... bachata, kizomba, salsa,cha cha, rueda.... ale we wszystkim po kolei sie konkretnie szkoliłam (no i wciąż doszkalam)... -
>Natana napisała:
>no tak, ale na wszelkich imprezach 'normalnych' można
>improwizować i wykorzystywać ruchy z dowolnego tańca.
>
>a na imprezy tpwarzyskie chodzi sie znajac towarzyski... i
>to tez jest w pewnym stopniu zamykanie sie na jedno...
>
>ja jak ide na salsoteke to tez tancze kilak tancow...
>bachata, kizomba, salsa,cha cha, rueda.... ale we wszystkim
>po kolei sie konkretnie szkoliłam (no i wciąż
>doszkalam)...
Jeśli chodzi o taniec towarzyski to ma on tak szerokie zastosowanie na imprezach, podobnie jak salsa - właściwie to wszystkie style taneczne polecam - oczywiście nie naraz :)... a co się ograniczać! :) -
>przemek1108 napisał
>dokladnie :) ludzie nawet pewnie nie wiedza ze tancza
>Disco-Sambe. a co do salsy to owszem jest popularna i dzieki
>temu ze sie uczylem podstaw to musze sie przyznac ze czesto
>korzystam z tych figur ktore znam :)
Właśnie... mało kto wie co to jest Disco-Samba... tyle osób ją tańczy czy też stara sie... a nauczają ją tylko w nielicznych szkołach tańca.
-
Natana
w nielicznych? ja tam słyszałam o tym od każdego znajomego, który na TT chodził, a chodzili w różne miejsca. Oczywiście nie znam aż tak wielu osób związanych z TT,ale wydaje mi sie,ze to jest co raz popularniejsze na takich kursach... ale ja się nie znam :P -
>Natana napisała:
>w nielicznych? ja tam słyszałam o tym od każdego
>znajomego, który na TT chodził, a chodzili w różne
>miejsca. Oczywiście nie znam aż tak wielu osób
>związanych z TT,ale wydaje mi sie,ze to jest co raz
>popularniejsze na takich kursach... ale ja się nie znam :P
Od każdego... to chyba obracasz się w towarzystwie moich kursantów :) Moim zdaniem to zawsze było popularne... wkońcu ludzie tańczą to do zawsze, tylko o tym nie wiedzą :) -
Natana
>.::MaZi::. a écrit
>Od każdego... to chyba obracasz się w towarzystwie moich
>kursantów :)
no nie wiem... ale nie wykluczone :)
-
>~*~ Kasieńka ~*~ napisała:
>Ja również jak miałam dziesięć lat zaczęłam tańczyć
>na początku taniec nowoczesny potem jazz przez jakiś czas
>i chodziłam też przez dwa lata na akrobatykę :) Teraz
>chce zapisać się na towarzyski :) A obecnie trenuje
>cheerleaderki
Akrobatyka bardzo pomaga w tańcu - polecam.
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Muzyka i Taniec
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne