KursTanca.NET [320]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • .::MaZi::.

Co aktualnie/kiedyś trenujecie/trenowaliście ?
  • oh Karol!

No to tak.... Przez dwa lata trenuje juz towarzyski (ale partnera wcieło) i biore chetnie udzial w warsztatach i obozach z jazzu i musical dance
  • Anonim

trenowałam taniec towarzyski turniejowo prawie 4 lata ale musiałam zrezygnować , miałam za mało czasu aby całkowicie poświęcić się tańcu ( 3 razy w tyg po 2h + indywidualne zajęcia) . Aktualnie jestem w maturalnej klasie i zamierzam powrócić do tego co kocham po maturze. Mam nadzieje że dostane się na studia do Warszawy i że będę mogła właśnie tam kontynuować swoją pasję;) pozdrawiam tych co mają czas; )
  • patricia

ja zaczęłam tańczyć jak miałam 10 lat taniec nowoczesno- sportowy oraz hip-hop.. Potem miałam krótka przerwę, i wróciłam do tańca nowoczesnego jakieś 2 lata temu. Aktualnie tańczę też jazz- od niedawna w sumie, kilka miesięcy oraz taniec towarzyski od ok 1.5 roku; )

pozdr;)
  • Catherine

Ja również jak miałam dziesięć lat zaczęłam tańczyć na początku taniec nowoczesny potem jazz przez jakiś czas i chodziłam też przez dwa lata na akrobatykę :) Teraz chce zapisać się na towarzyski :) A obecnie trenuje cheerleaderki

>~*~ Kasieńka ~*~ napisała:
    >Ja również jak miałam dziesięć lat zaczęłam tańczyć
    >na początku taniec nowoczesny potem jazz przez jakiś czas
    >i chodziłam też przez dwa lata na akrobatykę :) Teraz
    >chce zapisać się na towarzyski :) A obecnie trenuje
    >cheerleaderki

Towarzyski - już od 3 lat z tym, że tańczyć zacząłem dosyć późno.
  • Anonim

samba brazylijska, juz jakis czas troszke innych rzeczy, teraz doszedl towarzyski narazie jest śmiechowo; )
  • Ewcik

od 4 podstawówki, towarzyski, rok później doszedł estradowy (rózne, i hip hop i np kankan; )) potem po dłuższym czasie odpadł towarzyski z racji odpadnięcia partnera, a potem niestety z powodu braku czasy i kontuzji estradowy :/ Ale mam plan się wykurować i wracać! oby
  • Natana

a ja tańczę SALSE, dokładniej LA, chociaż... uwaga,uwaga! ostatnio tańczyłam nawet cubane!

no i liznęłam troche towarzyskiego...

ale i tak będe wszystkich gorąco namawiać co by się przyłożyli do salsy,gdy przyjdzie na nią czas podczas kursu TT (widzisz Mazi jaka ja jestem grzeczna? nie promuje żadnych szkół salsy:P)

naprawde warto, no i... jest masa imprez salsowych :))

>ale i tak będe wszystkich gorąco namawiać co by się
    >przyłożyli do salsy,gdy przyjdzie na nią czas podczas
    >kursu TT (widzisz Mazi jaka ja jestem grzeczna? nie promuje
    >żadnych szkół salsy:P)

Dziękuje, ale zdrowa konkurencja jest dobra. Polecam wszystkie kursy, które są warte polecenia :)

Ja namawiam by przyłożyć się również do innych stylów tanecznych, a właściwie do każdego - szeroki wachlarz umiejętności tanecznych pomaga... :)
  • Natana

z pewnością pomaga... chociaż ja wyznaję zasadę,że lepiej umieć jeden taniec a dobrze, niż dziesięć ale powierzchownie...

>Natana napisała:
    >z pewnością pomaga... chociaż ja wyznaję zasadę,że
    >lepiej umieć jeden taniec a dobrze, niż dziesięć ale
    >powierzchownie...

Również masz rację, ale warto zwrócić uwagę na pewien fakt - na większości imprez jest mieszana muzyka, a nie w kółko jeden i ten sam styl taneczny. Tańce towarzyskie domunują na imprezach towarzyskich, a Disco-Samba jest tańczona praktycznie wszędzie.
    Oczywiście salsa też się teraz zrobiła popularna :)
  • przemek1108

dokladnie :) ludzie nawet pewnie nie wiedza ze tancza Disco-Sambe. a co do salsy to owszem jest popularna i dzieki temu ze sie uczylem podstaw to musze sie przyznac ze czesto korzystam z tych figur ktore znam :)
  • Natana

no tak, ale na wszelkich imprezach 'normalnych' można improwizować i wykorzystywać ruchy z dowolnego tańca.

a na imprezy tpwarzyskie chodzi sie znajac towarzyski... i to tez jest w pewnym stopniu zamykanie sie na jedno...

ja jak ide na salsoteke to tez tancze kilak tancow... bachata, kizomba, salsa,cha cha, rueda.... ale we wszystkim po kolei sie konkretnie szkoliłam (no i wciąż doszkalam)...

>Natana napisała:
    >no tak, ale na wszelkich imprezach 'normalnych' można
    >improwizować i wykorzystywać ruchy z dowolnego tańca.
    >
    >a na imprezy tpwarzyskie chodzi sie znajac towarzyski... i
    >to tez jest w pewnym stopniu zamykanie sie na jedno...
    >
    >ja jak ide na salsoteke to tez tancze kilak tancow...
    >bachata, kizomba, salsa,cha cha, rueda.... ale we wszystkim
    >po kolei sie konkretnie szkoliłam (no i wciąż
    >doszkalam)...

Jeśli chodzi o taniec towarzyski to ma on tak szerokie zastosowanie na imprezach, podobnie jak salsa - właściwie to wszystkie style taneczne polecam - oczywiście nie naraz :)... a co się ograniczać! :)

>przemek1108 napisał
    >dokladnie :) ludzie nawet pewnie nie wiedza ze tancza
    >Disco-Sambe. a co do salsy to owszem jest popularna i dzieki
    >temu ze sie uczylem podstaw to musze sie przyznac ze czesto
    >korzystam z tych figur ktore znam :)

Właśnie... mało kto wie co to jest Disco-Samba... tyle osób ją tańczy czy też stara sie... a nauczają ją tylko w nielicznych szkołach tańca.
  • Natana

w nielicznych? ja tam słyszałam o tym od każdego znajomego, który na TT chodził, a chodzili w różne miejsca. Oczywiście nie znam aż tak wielu osób związanych z TT,ale wydaje mi sie,ze to jest co raz popularniejsze na takich kursach... ale ja się nie znam :P

>Natana napisała:
    >w nielicznych? ja tam słyszałam o tym od każdego
    >znajomego, który na TT chodził, a chodzili w różne
    >miejsca. Oczywiście nie znam aż tak wielu osób
    >związanych z TT,ale wydaje mi sie,ze to jest co raz
    >popularniejsze na takich kursach... ale ja się nie znam :P

Od każdego... to chyba obracasz się w towarzystwie moich kursantów :) Moim zdaniem to zawsze było popularne... wkońcu ludzie tańczą to do zawsze, tylko o tym nie wiedzą :)
  • Natana

>.::MaZi::. a écrit
    >Od każdego... to chyba obracasz się w towarzystwie moich
    >kursantów :)

no nie wiem... ale nie wykluczone :)

>~*~ Kasieńka ~*~ napisała:
    >Ja również jak miałam dziesięć lat zaczęłam tańczyć
    >na początku taniec nowoczesny potem jazz przez jakiś czas
    >i chodziłam też przez dwa lata na akrobatykę :) Teraz
    >chce zapisać się na towarzyski :) A obecnie trenuje
    >cheerleaderki

Akrobatyka bardzo pomaga w tańcu - polecam.
  • 1
  • 2
| |

Niech grono to służy osobom, które chcą się dowiedzieć na temat najnowszych projektów taneczn...

Fotki

Miejsca grona (0)