KursTanca.NET [320]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • .::MaZi::.

Jeśli chodzi o TT to ubiór dowolny - może być luźniejszy, może być ciaśniejszy :) Najlepiej się ubrać tak zwyczajnie, jak na codzień - Natana dobrze napisała :)

W przypadku grup początkujących polecam raczej obuwie sportowe.
    Nawet przy dużej różnicy wzrostu wzbraniałbym się przed obcasem (jeśli chodzi o Panie). Oczywiście zawsze znajdą się wyjątki od reguły - jak któraś z Pań się czuje doskonale w obcasach to może spróbować w nich potańczyć czy też nadrobić wzrost w przypadku bardzo wysokiego partnera.

• .::MaZi::.

>Adu napisała:
    >Lepsze baletki do tańca irlandzkiego czy sportowe
    >trampko-podobne?
    >
    >A może ktoś z was planuje kupić takie buty do treningów
    >np. firmy Sansha? Podobno jak się grupowo sprowadza z USA
    >to wychodzi ok. 100zł za parę...

Baletki to raczej polecałbym do tańca brzucha, ale nie wiem jak wyglądają baletki do tańca irlandzkiego :)
    Zdecydowanie lepsze sportowe obuwie - nóżki zdecydowanie się mniej męczą.
  • Anonim

a ja jednak zdecydowanie polecam buty taneczne...niebo a ziemia, naprawdę rewelacyjnie się tańczy w butach tanecznych. proponuję na początek dla Panów żeby zainwestowali w buty na obcasie do łaciny, żebyście mogli cały czas w nich trenować i przyzwyczajać się do obcasów; -)

nowe fajne buty można kupić już za 170-200zł, ale ktoś może sprzedaje używane taniej.

Ja osobiście polecam firmę Akces, bo w takich tańczę :-)
  • Olcia

ja nie wiem jak wy dajecie radę na tym parkiecie w butach tanecznych podziwiam was :) ja po pierwszych zajęciach dałam sobie spokój strasznie ślisko
  • Anonim

lepiej już się przyzwyczajać, bo później jak TRZEBA będzie zatańczyć na śliskim parkiecie, to będziemy mieli już wprawę; -)
  • Natana

nie każdy parkiet jest śliski a i buciki nie zawsze ślizgają się jednakowo - zależy od powierzchni. no i od tego też są "magiczne" szczotki do butów.; )
| |

Niech grono to służy osobom, które chcą się dowiedzieć na temat najnowszych projektów taneczn...

Fotki

Miejsca grona (0)