Kultura Hip-Hop (rap, bboying, graffiti, djing) [13510]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

co sądzicie o nim?
    jak dla mnie płyta" zmysłów 5" jest bardzo dobra, zarówno tekstowo jak i
    muzycznie. przypominam że w marcu ukaże się
    jego nowa płyta "Oddycham smogiem" -

"Zupełnie inne niż na "Kodexach" melancholijne i downtempowe oblicze producenckie Magiery plus Tymon na mikrofonie w wysokiej formie. Przy produkcji albumu Magierę wspiera Mały72."
  • >majsza<

o.... widzę, że tymona też lubisz
    Za Świntuchem i Szelmą nie przepadam... ale za tą płytą BARDZO.

w ogóle ta płyta przekonała mnie do słuchania i głębszego zainteresowania polskim hip-hopem

niezły koleś ten tymon. stworzyć tyle kawałków gdzie nie występuje "r". Ma wadę wymowy związaną z tą współgłoską i tylko raz na płycie występuje
    ( "...przy mikrofonie..."). podziw dla tego mc. Za cały trud i próbę stworzenia poetyckiego albumu...
  • Anonim

świntuch to w ogole jeden wielki młodzieńczy błąd i nagrywanie
    o czymś o czym się nie miało pojęcia;P ale zmysłów 5 bardzo fajny klimat,
    czekam na płytę!
  • >majsza<

>Piotr napisał
    >świntuch to w ogole jeden wielki młodzieńczy błąd i
    >nagrywanie
    >o czymś o czym się nie miało pojęcia;P ale zmysłów 5
    >bardzo fajny klimat,
    >czekam na płytę!

ja też czekam. niecierpliwie!!! tyle lat milczenia...

• ghjgjgh

Też czekam.
  • Żożo Cacao

Tymon bardzo dobry mc ,a do tego stosuję badzo dobą politykę w Asfalcie.
    Mi się najbardzej podobał jego kawałek "o to ja"
    a płyte kupie w ciemno
  • Ciastek

Kawałek "O to ja" jest rzeczywiście świetny. Płyta też niczego sobie. Swoją drogą to podoba mi się bardzo.
  • Urwis Filip

Tymon w chuj niedoceniony gość!
    Jest chyba jednym z lepszych MC...
    Plytkę kupie na 100%...
  • khad

chyba "oto ja" :]
  • Anonim

znam Tymona i pamiętam, że na początku poprzedniego roku rozmawiałem z nim właśnie czy coś będzie nagrywał i mówił zdecydowane i stanowcze "raczej nie" :-)

więc jest niespodzianka. wiem też, że ma dużo starego materiału, który nigdzie nie był opublikowany, więc może jakieś smaczki się pojawią na płycie.
  • Jerzu

a ja za nim nie przepadam jakos. nie znam zbyt wielu jego kawalkow ale to co slyszalem nie trafialo do mnie, zarowno podklady jak i texty.
  • Sajmon

Haha, akurat dzisiaj z sentymentu puściłem sobie niesłuchane od jakiegoś co najmniej roku (a możliwe że więcej) 'Oto Ja', i doszedłem do wniosku że to naprawdę megazajebisty kawałek i w ogóle klasyk polskiego rapu; ). Banger w chuj, esencja hip-hopu, aiight?

Tymon-dobry mc, z własnym, charakterystycznym stylem, no i odniósł progres- bo flow z 'Oto Ja' może być jeszcze irytujące, a teksty też dość mało oryginalne, ale już w kawałku 'Magia Bubla' Perkipatu z 2006 roku jedzie przekozacko. Czekam na nowy album, bo może być grubo.
  • Sajmon

W ogóle mam jakiś dziwny sentyment i sympatię do wrocławskiego rapu, przywodzi mi na myśl jakieś stare, dobre czasy które już nigdy nie wrócą, haha :).
  • Fubu

• Fubu

• Ciastek

>Fubu napisał
    > http://www.allegro.pl/item288048020...

Trzeba się nad tym zastanowić; >
  • Fubu

dlugo sie nie zastanawiaj. mysle ze naklad sie niebawem wyczerpie, to dopbra plyta i tu niedroga. ja bym bral, zreszta jzu mam swoja.
  • Ciastek

Musiałem sprawdzić czy mam chajs na to.

Dzięki za link :)
  • Użytkownik usunięty

Tymon spoko, bardzo lubię"Zmysłów 5", czekam na nowa płyte
  • Jerz

>Fubu napisał
    >dlugo sie nie zastanawiaj. mysle ze naklad sie niebawem
    >wyczerpie, to dopbra plyta i tu niedroga. ja bym bral,
    >zreszta jzu mam swoja.

A nie chciales brac, łapsie jeden :>
  • 1
  • 2
| |

Grono o kulturze Hip-Hop, czyli jakby ktoś nie wiedział o: - muzyce rap - tańcu breakdance (nie t...

Fotki

Miejsca grona (9)