Kultura Hip-Hop (rap, bboying, graffiti, djing) [13510]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Wirone

Wiem, że to nie jest temat na to grono, ale chciałem o tym pogadać, bo czytając tematy widzę, że problem który chcę poruszyć dotyka w bardzo dużej części ludzi powiązanych z rapem. Wystarczy poczytać to grono, albo forum hip-hop.pl i widzimy jak bardzo niski jest poziom wypowiedzi...

1) Brak argumentów, tylko dissy - nie wiem skąd to się bierze, ale chyba ludzie lubią być groźni i uciekają się do wulgaryzmów gdy widzą, że nie mają już nic do powiedzenia na temat.

2) Ogrom błędów ortograficznych, stylistycznych - Dysleksja nie jest dla mnie wytłumaczeniem, w większości to lenistwo (bo nic nie czytają) albo nie wiem co... Ale czy problemem jest poświęcić 3 minuty więcej żeby post był składny? Nie trzeba pisać dziesięciu zdań w minutę, bez kropek, przecinków i jakiegokolwiek ładu i składu...

3) BlOg PiĘtNaStOlAtKi - nie wiem skąd ta mania się wzięła... Irytują mnie ludzie, którzy zniekształcają polszczyznę, pisząc "jush" zamiast "Już" i tego typu sprawy... no i te naprzemienne małe i duże litery...

Zachęcam do wypowiedzi na ten temat, co sądzicie?
  • Anonim

zgadzam sie w pelni...masz racje...
  • Wirone

Cieszy mnie to :) Ktoś jeszcze się wypowie?
  • Grono.Net

o so si chosi jakby wiesch czepiasch się i czepiasch.

moje zdanie jest takie że póki nie ubliżamy sobie od chujów i kurew, to możemy pisać z jajem, możemuy pisać raczey, możemy pisać od tyłu i zygzakiem nawet.

to forum jest ma odstresowywać.
  • GrandCanyon

nie wiem co ci przeszkadza w tych duzych i malych literkach na przemian - ja tam wchodze sobie na taki blog i po 15 minutach nawet bez jarania po scianach laze. a o ilez tansze sa takie blogi - nie ma co sie irytowac wszystko sie moze przydac do czegos - nawet cudza glupota hehehehe
  • GrandCanyon

popieram Wook'Ash; D hehehe
  • Wirone

Hehe Łukasz masz rację z tym odstresowaniem, ale relaksować się można przy postach napisanych poprawną polszczyzną :> A zauważ, że pisanie nawet dla jaj z błędami chcąc nie chcąc zostaje w podświadomości i po 3 latach pisania 'na jaja' ten ktoś już nie będzie wiedział jak jest poprawnie; )

A co do ekonomii blogów hehe. Wiadomo, też się z tego uśmiałem nie raz, ale ileż można? To jest nudne i w dodatku niewygodnie się czyta, na forum h-h.pl jest idealny przykład: lukaszek7 jak dobrze pamiętam, internetowy fristajlowiec. Już kit z tym, że freestuluje na forum, ale poziom tego jest żenujący i w dodatku zawsze pisze z caps lockiem, co jest męczące dla oczu.

BoOzIaTsChKi :* hehehehehehe
  • Lajt gosias

popieram punkt 3.
    "boshe" - jak to mnie wku....ia...

:)
  • Wirone

A jeszcze co do punktu 2) :

Czasem jak czytam posty to po prostu łapię się za głowę nie wierząc że można zrobić takie błędy ortograficzne... jak ktoś napisał 'kultóra' to już wymiękłem hehe, a są jeszcze dziwniejsze..

Gotta catch 'em all :D haha
  • Lajt gosias

już kiedyś ktoś napisał takie mądre zdanie na gronie..cytuję: "nie mieliście qrwa polskiego w szkole"??

;)
  • Grono.Net

imię moje wu-cash jest bo jak był kiedyś konkurs na mc z polski do wu-tang w klanie to taki rym miałem że było o wu-cash no.

błędy błędami, gorzej jak ktoś jest głupi niż nie zna gramatyki.
  • Wirone

No to wiadomo.. Ale jakoś nie widziałem ludzi, którzy by pisali ładnie wiesz ą ę i takie tam, stylistycznie dobrze a do tego głupi tekst... W jedną stronę to działa - mądre rzecz nie raz czytałem napisane średnio poprawnie; ) Ale albo mi się tak wydaje, albo w drugą to ni huhu; )
  • Anonim

hehehe popieram ostatnie zdanie...

ale wracajac do bledow ortograficznych to najlepsze robia tak zwani prawilniacy...i ich wypowiedzi tez sa zazwyczaj na "bardzo wysokim poziomie"...

elo elo ziom!! buehehe
  • GrandCanyon

wszystko spoko ...wszystko moge zrozumiec ale nie:
    "ja zakrywam wieku - stawiam komien na NIEGO"
    czyżby bilon zrywał sie nawet w przedszkolu ??
    to zart oczywiscie - wiadomo ze chodzilo o to zeby sie rymowało no nie :]
  • Anonim

wirone to jest nierealne; p
  • Wirone

Uogólniać nie można, ale fakt faktem, że np jak czytałem na h-h.pl jakiś temat o HG czy temu podobne, to zwolennicy Hemp Gru okazywali się być na niższym poziomie... Prostackie teksty i mnóstwo błędów, co nie zmienia faktu, że przeciwnicy tegoż składu również mogą trafić się 'ograniczeni' że tak powiem; )

Ale co racja to racja, po głębszym zastanowieniu chyba jestem skłonny przyznać, że w takich wypowiedziach bardziej irytuje mnie treść (brak sensu, argumentów i wulgaryzmy) niż forma, która de facto też ma wpływ na emocje :)
  • Anonim

mnie irytuje ograniczenie tych ludzi i wypowiedzi typu ze polski hh jest najlepszy a amerykanski to gowno itp itd...wtedy mi rece opadaja i dziekuje za dalsza rozmowe i wymienianie pogladow na temat muzyki...ale tak jak mowie zjawisko te zauwazylem glownie wsrod sluchaczy tak zwanych "prawilnych skladow"...
  • Wirone

Mnie to ogólnie irytuję teksty "Mc X jest najlepszy, reszcie chuj w dupę!"... no przecież każdy ma swój gust i tego typu hasła są zupełnie niepotrzebne bo nic nie wnoszą do dyskusji a tylko zaniżają jej poziom. A przecież wystarczy dać porządne argumenty i w ten sposób nakłonić do posłuchania, akurat może zadziała.. Bo teksty tego typu co napisałem na pewno nikogo nie przekonają :)
  • Anonim

niepoprawni idealisci :)
    mozecie dyskutowac o tym ile chcecie :D
    tak i tak to nie trafi do ludzi
    wkolko beda przychodzic nowi i pisac "elo" badziewie
    taka syzyfowa praca; )
    gdyby jednak na forum byli inteligentni,kompetentni z dawka humoru modowie to odrazu milej by bylo
    banowali by to cale badziewie; )
  • Wirone

Dokładnie, tego brakuje - moderatora. Tylko że tego jest na h-h.pl tak dużo, że tego się nie da ogarnąć tak myślę, trzebaby ich z dziesięciu a to i tak nie wiem czy by wystarczyło hehe. Problem w tym, że ciężko by było znaleźć takie kompetentne, bezstronne osoby :/
| |

Grono o kulturze Hip-Hop, czyli jakby ktoś nie wiedział o: - muzyce rap - tańcu breakdance (nie t...

Fotki

Miejsca grona (9)