Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Natasha de Viant

To co podajecie to raczej tandetne, kaszaste serialiki :] a moim zdaniem kiczowate to jest NIANIA FRANIA ( wersj ang & polska) To jest prawdziwy kicz XD az miło sie patrzy xP i w sumie nawet polska wersja daje rade ^^
  • Artur,poprostu.

tandeta to tez kicz
  • Anonim

Polsatowska Pierwsza Miłość!
    tak przerysowane i jednocześnie niedorysowane postacie można znaleźć chyba tylko w kultowej Modzie na sukces. :P
  • Anonim

zgadzam się z przedmówczynią.. dodam do tego brazylijską brzydulę, jak i również polską brzydulę - niby taki kicz, a jednak wciąga. nie do końca wiadomo ocb, ale oglądasz dalej. CZASOZŻERACZ.; ]
  • alan.

>człowiek z innej planety napisał
    >'graczykowie'
    >'bula i spola' zwlaszcza :-}
    >
    >

mam wrażenie, że te seriale w zamierzeniu miały być kiczem i ja to kupuję :]
  • Gonorrhea

A pamiętacie taki stary amerykański serial o bardzo młodym lekarzu. Kolo był jakiś genialny i skończył medycynę jako nastolatek, jak jego kumple jeszcze do szkoły śmigali... I na koniec każdego odcinka pisał pamiętnik na takim oldskulowym kompie (białe literki na niebieskim ekranie <bluescreen - za to kochamy Microsoft. Ah...>). Nosił pingle chyba i ogólnie był straszną ciotą. Jak on się nazywał?
    I jeszcze pamiętam z takich tru-oldskuli na Polonii1 leciał detektywistyczny z P. Brosnanem i taką laską, co miała długie brązoworude włosy.
    No i na Polsacie o nastolatce, co miała na imię Klarisa chyba. Lata 80'-90' - zajebiste ciuszki!
    Ale nic nie przebije Makgajwra i Drużyny A!
  • piggy

swiat według bundych, polskie seriale ( prawie wszystkie )
    swiat wedlug kiepskich , m jak miłosc itd :)
  • Anonim

świat według bundych.
    kocham to.

na dobre i na złe.
    natomiast szpital z leśnej góry mnie dobija.
    jeden pacjent na dzień i 5 lekarzy. -.-
  • Aneta

Ja kocham takie stare kiczowate seriale Cannella z lat 80-tych, czyli tam gdzie wszyscy strelali i nikt nieginął: "Drużyna A", "Airwolf", "Knight Rider", "Renegat" itp.

A "Moda na sukces" jest kultowa. Rydż przeżyje nas wszystkich...
  • Evka

myslę, ze akurat Druzyna A, czy Airwolf trudno porównywac z Modą na Sukces, to ostatnie zdecydowanie jest szmirą klasy wyższej :)
  • Aneta

Ale wszystko kiczowate w swojej formie i klasie...
  • Aga

...może dlatego, że całe lata '80-te to po prostu eksplozja kiczu:)
    Mnie kicz kojarzy się obecnie z serialami TVN typu: Magda M, Teraz albo nigdy, Brzydula czy Twarzą w twarz - zresztą większość polskich seriali można wrzucić do jednego worka z napisem "tandeta rodem z hollywoodzkiej niskobudżetowej reklamy lalek, gumek i mydełek"
  • Kasia

"Zakochaj się w Tili Tekili (bądź w Ricky i Vicky)"
    dno dno dno
    nie widziałam wcześniej gorszego, amerykańskiego gówna!!!
    przeżyłam szok
| |

Ed Wood, The Rocku Horror Picture Show... kicz potrafi być kultowy; ) Ciekawe jak to jest, że j...

Fotki

Miejsca grona (0)