*** Krwiodawstwo *** [81]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Thor

Ja oddaję średnio raz na pół roku. W listopadzie oddałem po raz trzeci i nie mam zamiaru przestawać. A wy ??
  • Grzechu

No kurde, trzeba się przejść po sylwestrze :)
  • marzena

Ta, po Sylwestrze, z tymi promilami na pewno cię będą chcieli :}
  • Jasqlex

To się nazywa tu in łan; ) Transfuzja plus znieczulenie gratis; >
  • RZYGAC

ja mam na koncie 5 razy, oddawalem regularnie: co 8 tygodni. Jednak lekarz w PCK poradzila zrobic dluzsza przerwe. Ponoc regularne oddawanie krwii nie jest najlepsze.
  • maylena

moj to juz bedzie chyba trzeci albo czwarty raz. Grunt to miec dobre zyly, ale uczucia po oddaniu nie da sie opisac, jakby sie lecialo nad ziemia i wszystko tak mi woooolno przed oczami sie ukazuje, a w zylach jakby cisza plynela, niesamowite...
  • Anonim

Oddałam dwa razy.
    Teraz kolejny raz czeka mnie w maju chyba - męża zaciągnę :D
  • Anonim

Pozdro. Ja od marca 2004 oddalem krew 4 razy; )
    I nie mam zamiaru przestac...kolejny raz za tydzien...
  • Anonim

A potem dluzsza przerwa...
  • maylena

planuje isc w ten poniedzialek, 14-go z rana. Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie dobrze...
    Czy ktos wie, co sie dzieje z niepelna dawka?, tj. jesli ktos nie odda pelnych 450 ml?
  • maylena

udalo sie!!!!!!!!!!!!!!! pelne 450 ml!!!!!! az sie poplakalam!!!! swietnie sie czuje, az dziw!!!!
  • maylena

sluchajcie jest grono tematyczne o nazwie honorowi krwiodawcy i tam wiecej sie ludzi wypowiada!
  • RZYGAC

ja w poniedzialek ide na Marszalkowska do Szpitala Dzieciecego na szosty upust krwi. Na zdrowie.
  • maylena

Lilithus, to w ramach dnia wiosny tez:-) powodzenia i trzymaj sie:-)
  • Krzysztof Chaciński

A ja 7 razy oddałem (z czego raz płytki krwi) Ale chyba po raz drugi na płytki się nie zdecyduję (1,5h, bolesne i straaaasznie męczące) Pierwszy raz oddałem w dniu 18 urodzin; D. Kolejny raz w maju Oddahe regularnie co 2 miesiące...
  • Krzysztof Chaciński

A ja 7 razy oddałem (z czego raz płytki krwi) Ale chyba po raz drugi na płytki się nie zdecyduję (1,5h, bolesne i straaaasznie męczące) Pierwszy raz oddałem w dniu 18 urodzin; D. Kolejny raz w maju Oddahe regularnie co 2 miesiące...
  • Anonim

siema, pisze pierwszy raz ale krew oddalem juz dwukrotnie, bylbym wdzieczny jak ktos moglby mi wytlumaczyc na czym polega oddawanie plytek krwi :>
  • Anonim

ostatnio sie dowiedzialem ze zamkneli punkt krwiodawstwa w Szpitalu Dzieciecym na Marszalkowskiej :/
  • Anonim

A Ja byłam dzisiaj pierwszy raz - pełne 450 ml.
    Świetnie się czuję.

Napewno na jednym sie nie skończy!
    Pozdrawiam.
  • SeTian

a ja mam pytanie cz y to prawda ż ejak się oddaje krew co pewien czas to już nei powinno się przestawać bo orgabnizm przyzwyczaja sie do produkcji krwi??? osobiście oddawałęm dopiero 4 razy ale z osobistych względów chcę być honorowym, a w pkt krwiodastwa zawsze zapominam sie spytać , pewnei przez stres :P