-
Thor
Ja oddaję średnio raz na pół roku. W listopadzie oddałem po raz trzeci i nie mam zamiaru przestawać. A wy ?? -
Grzechu
-
marzena
-
Jasqlex
-
-
RZYGAC
ja mam na koncie 5 razy, oddawalem regularnie: co 8 tygodni. Jednak lekarz w PCK poradzila zrobic dluzsza przerwe. Ponoc regularne oddawanie krwii nie jest najlepsze. -
maylena
moj to juz bedzie chyba trzeci albo czwarty raz. Grunt to miec dobre zyly, ale uczucia po oddaniu nie da sie opisac, jakby sie lecialo nad ziemia i wszystko tak mi woooolno przed oczami sie ukazuje, a w zylach jakby cisza plynela, niesamowite... -
Anonim
Oddałam dwa razy.
Teraz kolejny raz czeka mnie w maju chyba - męża zaciągnę :D -
Anonim
Pozdro. Ja od marca 2004 oddalem krew 4 razy; )
I nie mam zamiaru przestac...kolejny raz za tydzien... -
Anonim
-
maylena
planuje isc w ten poniedzialek, 14-go z rana. Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie dobrze...
Czy ktos wie, co sie dzieje z niepelna dawka?, tj. jesli ktos nie odda pelnych 450 ml? -
maylena
udalo sie!!!!!!!!!!!!!!! pelne 450 ml!!!!!! az sie poplakalam!!!! swietnie sie czuje, az dziw!!!! -
maylena
sluchajcie jest grono tematyczne o nazwie honorowi krwiodawcy i tam wiecej sie ludzi wypowiada! -
RZYGAC
ja w poniedzialek ide na Marszalkowska do Szpitala Dzieciecego na szosty upust krwi. Na zdrowie. -
maylena
-
Krzysztof Chaciński
A ja 7 razy oddałem (z czego raz płytki krwi) Ale chyba po raz drugi na płytki się nie zdecyduję (1,5h, bolesne i straaaasznie męczące) Pierwszy raz oddałem w dniu 18 urodzin; D. Kolejny raz w maju Oddahe regularnie co 2 miesiące... -
Krzysztof Chaciński
A ja 7 razy oddałem (z czego raz płytki krwi) Ale chyba po raz drugi na płytki się nie zdecyduję (1,5h, bolesne i straaaasznie męczące) Pierwszy raz oddałem w dniu 18 urodzin; D. Kolejny raz w maju Oddahe regularnie co 2 miesiące... -
Anonim
siema, pisze pierwszy raz ale krew oddalem juz dwukrotnie, bylbym wdzieczny jak ktos moglby mi wytlumaczyc na czym polega oddawanie plytek krwi :> -
Anonim
ostatnio sie dowiedzialem ze zamkneli punkt krwiodawstwa w Szpitalu Dzieciecym na Marszalkowskiej :/ -
Anonim
A Ja byłam dzisiaj pierwszy raz - pełne 450 ml.
Świetnie się czuję.
Napewno na jednym sie nie skończy!
Pozdrawiam. -
SeTian
a ja mam pytanie cz y to prawda ż ejak się oddaje krew co pewien czas to już nei powinno się przestawać bo orgabnizm przyzwyczaja sie do produkcji krwi??? osobiście oddawałęm dopiero 4 razy ale z osobistych względów chcę być honorowym, a w pkt krwiodastwa zawsze zapominam sie spytać , pewnei przez stres :P