-
Kasia .
co Was urzeklo na tej wysepce?
podzielcie sie wrazeniami :)
dla mnie najpiekniejszym miejscem była Matala i Elounda :)
pozdrawiam -
amatorkwasnychjablek
ja wlasnie robie plan na wyjazd tygodniowy .. zamierzam wynajac samochod i troszke pozwiedzac, napisz mi prosze co warto .. czytalem duzo i mam juz typy .. ale tak do konca nie wiem -
Kasandra
na Krecie trzeba koniecznie zobaczć jesyne na tej wyspie jezioro "Kurna Lake" - cos przepięknego... zreszta jest wiele miejsc...hm, oh ale bym sobie jeszcze raz pojezdzila... -
Anonim
Prze4de wszystkim Samaria...mimo, ze to 16 km. w upale, ale naprawdę warto.
Poza tym jak sie dobrze postara to mozna trafic na wiele naprawde zajebistych miejsc (np. przepiekne, schowane miedzy skalami, albo na totalnych odludzialch, monastyry)...
Polecam wypozyczyc samochod i na wlasna reke zwiedzac...duzo taniej i mozna zobaczyc wiecej niz proponuje biuro podrozy. -
-
amatorkwasnychjablek
heY ..
wlasnie niedawno wrucilem
.... bylo super
mieszkalismy w stalidzie .. na wschod od hersonissos/ ./. wypozyczylismy skuter na 3 dni .. i okazalo sie to trafem w 10ke ..
zwiedzilismy przyboczne wioski .. i wschodnia czesc wyspy ( spinalonga + wyspa trendowatych) plaza vai ...
... co bede sie rozpisywal ... zrobilem tam przez tydzien ponad 100fotek .. czesc znich umiescilem tu ..: http://4fun.boo.pl -
amatorkwasnychjablek
-
Anonim
a ja byłam w hersonisssos na obozie!trwal 2 tygodnie i to był najpiekniejszy czas mojego życia...mino,że palże do kitu na miejscu to zycie w nocy bylo zajebu=site:) -
Anonim
-
.*.*Iza*.*.
Wyspa Gramvoussa i Laguna BAlos -----> RAJJJJJJ!!!!!!!!!!! Chociaz jezioro Kurnas - czy jakos tak też fajne, 80 m głebokosci , i jak CI się poszczęsci mozesz popływac koło żołwików;) -
Anonim
oooo taaaak!!!
gramvusa i balos rulezzzz =))))))
jezioro kurna tez fajne,tylko mnie przerazaly te kaczki czy tam gesi...brr boje sie ptactwa =/
piekna jest chania i retymnon i wogole cala kreta jest boska
no i sklep z czekolada w kissamos =D
bylam juz dwa razy ale to ciagle za malo dla mnie =]
heh...
a by, zapomniala..slynny kretenski bimber aka raki...dla mnie najlepsze aklo pod sloncem; p -
gosiaczek
hhmmm.. camelot.. czar wspomnień :)))))))))) wspaniałe miejsce i przystojni barmani :)))) :D -
Anonim
camelot ale chyab o czyms zapomniałaś a amnesia???etz zajebisty klub...........mi sie oba kojarza z najlepsyzmi wspomnieniami:):) -
.*.*Iza*.*.
raki, ouzo.. eh.. w sumie chętnie bym tam wrociła.. a Chania? w ogole mi się nie podobała...;/ Rethymnon- super miejsce.. typowe miasteczko studenckie;) Juz lepsze od Chani było Platanias;) -
Anonim
oj do uzo to nikt mnie nie przekona; p
przez platanias tylko z autostrady zjezdzalam,a mieszkalam blisko chanii (jakies pol godzinki autobusem) i mi sie bardzo,bardzo podobala =] ten port,latarnia i mnostwo podrobek koszulek pilkarskich; p
oj wogole kreta piekna jest,a zima ma osniezone gory lefkaori (tak fonetycznie) z wyciagami na deseczke w sam raz..
chyba tam zamieszkam =D -
Anonim
to ja jeszcze raz,bo mi sie przypomnialo; p
ogromne wrazenie zrobil na mnie cmentarz wojskowy w sudzie. sa tam groby zolnierzy alianckich poleglych za krete i jest tam nawet jeden polak. moze to glupio zabrzmi ale jest to najpiekniejszy cmentarz jaki wdzialam i wlasnie na takim chcialabym lezec (tzn nie jako zolnierz aliancki).heh...jak widac wszystko na krecie jest piekne nawet cmentarz. -
amatorkwasnychjablek
jeskli HoDzi o ouzu
..
to na krecie mi nie spamowalo
.. ale teraz .. gdy minal juz ponad miesiac od powrotu . dorwalem sie do butelki z z dziewczyna .. i wypilismy prawie cala .. bez popity
..
... -
Rivenna
przede wszystkim jesli ktoś planuje kupić wycieczki u rezydenta albo jakoś tak to bardzo polecam 'Meet Crete' bo jest to niesamowita wycieczka do miejsc - wiosek, gdzie czas się zupełnie zatrzymał. TO jest ta prawdziwa Kreta - w sercu gór, poza tym przewodnik opowiada ciekawe rzeczy o zwyczajach Kreteńczyków - naprawdę polecam!!! -
Ewelina
Kreta to po prostu cudowne miejsce. z przyjemnością wróciłabym tam jeszcze raz. polecam wycieczke na Santorini, jest to przepiekna wyspa a te wszystkie wspaniałe widoki pozostaną na całe życie w pamięci!!! Kreta to morze, góry, zabytki w jednym. Kreteńczycy mają bardzo interesującą historię wartą poznania. Warto również wybrać się na wieczór kreteński - pyszne wino i jedzonko, tańce, zabawa.....aż chce się tam wracać....!!!!!!!!!na krecie kursuja podmiejsckie autobusy więc swobodnie można udać się do innych przepięknych miast na własną rękę. Kreta to przeurocze miejsce :-)) -
@--`-,--
Na Krecie jest cudownie!!! warto wypożyczyć samochód, polecam odwiedzić Vai - wspaniałe miejsce:)) no i oczywiscie Hersonissos!!poza tym Pałac w Knossos, Heraklion i Chanię:) -
Anonim
ach tamara masz racje
amnesia rzadzi swiatem !!; ]
czy ty nie bylas przypadeczkiem w zeszlym roku z ok toursem od 15.07 w Hersonissos ? :P
jou