Koty.. Kocięta.. Kotowate.. [8709]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

cytuję...

"Na węgierski festiwal filmowy trafił krótkometrażowy film Álszent (Hipokryta), w którym znajduje wyjątkowo brutalna się scena, w której mężczyzna topi kotka w wannie.

Niestety, nie jest to efekt specjalny, tylko efekt nienormalnego reżysera, który zrobił to podobno dla artystycznej wolności. Tylko co jest artystycznego, w walczącym o życie zwierzaczki, który i tak nie ma żadnych szans?

Więcej informacji znajduje na http://news.deviantart.com/article/... (uwaga, po Angielsku).

Jest też petycja, pod którą można się podpisać, niestety jej tekst także jest tylko po węgiersku (mimo to podpisałem w ciemno). Kawałek filmu można obejrzeć na http://index.hu/kultur/cinematrix/c... jednak naprawdę NIE POLECAM! Obejrzałem to raz. Mam dosyć. Cały się trzęsę.

Czy jest wogóle coś, co możemy zrobić, aby ten człowiek poniósł jakiekolwiek konsekwencje? Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca na świecie.

PS. Zdecydowałaś(eś) jednak otworzyć stronę z filmem, rozważ jeszcze, póki możesz, czy naprawdę tego chcesz."

tutaj mozna podpisac petycje: http://www.petitiononline.com/faszz...
  • podnoszę do góry, jestem w szoku że jeszcze nikt tego tu nie skomentował ... :(
  • kitka

;(
  • Anonim

Co tu komentować ? Nie ma co z kretyna , reżysera , robić znanego człowieka . Kretynizm do potęgi n-tej.
  • Anonim

spłakałam się; (
    Tego reżysera (scenarzystę) powinno się utopić w ten sposób!
  • o l g a

Ja dla walasne bozpieczenstwa i moich slabych nerwow nie bede narazac na ogladanie filmu tego typu ale scenarzysta powinnien skaczyc tak samo moze tez go ktos utopi w wanniwe
  • Anonim

ja wolę nie oglądać bo nie zpaomne
    i bedzie mi jesce ta scena wracać;(
    a trzebaby było iść do tego artysty reżysera ale nie utopić haha zbyt łagodne...co by tu mu zrobic...ma kto pomysł?(coś strasznego i zeby tego niezapomniał i nie umarł...zeby miał taka traumę)

mimo to ze nie oglądałam to ja teraz dla tego biednego kiciusia sto całusów śle;*:*:*:*:*x20
  • tez nie mam ochoty tego ogladac, ale jak mozecie, to podpiszcie sie na petycji, moze ilosc glosow sprzeciwu uswiadomi komus ta skrajna glupote
  • kitka

ja juz się podpisałam
  • Anonim

Petycję podpisałam.
    Ktoś kto robi coś takiego żywemu zwierzęciu nie jest człowiekiem.
  • ♡ julka .

Nie wiem jak można być takim HAMEM i utopić kotka,przecież jakie on ma szanse w walce o żecie z człowiekiem ... żadne.Uważam że ten reżyser to największy kretyn na świecie..
  • Lacrima

"dla artystycznej wolności" sam by się utopił...wyszłoby na lepsze....skur*** jeden. Aż słów brak:(
  • kitka

Masz rację Lacrima! Oj, wtedy to by była sztuka i jeszcze by się odwagą wykazał, posraniec!
  • pegaz

nie rozumiem takiego oburzenia z waszej strony biorąc pod uwage ze jecie zwierzęta ktore w jeszcze gorszych meczarniach giną w rzeźniach
  • pegaz

oczywiscie jezeli ktos nie je, a wypowiedzial swoje oburzenie tutaj ten tekst nie jest do niego. Jest skierowany do innych obłudnych
  • Anonim

ja też wole nie oglądać bo nie zapomnę tego...

p.s. dodam trochę a propo:

14.04.2007
    "W Krakowie odbyła się manifestacja z okazji 73 rocznicy powstania Obozu Narodowo-Radykalnego. Naprzeciwko narodowców stanęli antyfaszyści. Poza kilkoma petardami i incydentem z martwym czarnym kotem rzuconym w maszerujących, obyło się bez większych incydentów."

i według nich to niby nic?
  • Anonim

http://www.tvn24.pl/-1,1502837,wiad... tu jest caly artykul...
  • Anonim

>pegaz napisała:
    >oczywiscie jezeli ktos nie je, a wypowiedzial swoje
    >oburzenie tutaj ten tekst nie jest do niego. Jest skierowany
    >do innych obłudnych

Pierwszy raz ktoś mnie nazwał obłudną! Szok!
    Problem jest złożony, a Ty niepotrzebnie upraszczasz.
  • pegaz

Nie upraszaczam tylko piszę prawde.
  • Lacrima

>pegaz napisała:
    >nie rozumiem takiego oburzenia z waszej strony biorąc pod
    >uwage ze jecie zwierzęta ktore w jeszcze gorszych
    >meczarniach giną w rzeźniach

A ja jednak sądzę, że zabijanie dla pożywienia to co innego jak zabijanie dla czystego widzimisie, "artyzmu" czy jak to jeszcze nazwać. Nie popieram męczenia zwierząt w rzeźniach i jest mi bardzo przykro, że się tak dzieje. Jeśli mogę coś zrobić, żeby zwierzęta były hodowane i zabijane w sposób humanitarny to robię to. I tak-jem mięso, noszę skórzane buty i skórzane ciuchy i nie uważam się za obłudną osobę, bo zwierzęta hodowlane po coś się hoduje, prawda?
| |

Grono o najwspanialszych na świecie futrzastych przyjaciołach :)) To grono jest dla każdego kto...

Fotki

Miejsca grona (0)