- 1
- 2
-
Anonim
Filmy które zajebiście mi sie podobały to: "Święci z Bostonu" "Ghostdog" oraz ... yyyy nie pamietam:) jak sobie przypome to dopisze. Jedna z lepszych książek, które czytałem "Ojciec Chrzestny" Puzo. Ogólnie lubie czytać polską fantastykę. A jak jest u was? -
Anonim
Filmow to mam duzo... Ogolnie wszystkie z Kevinem Spacey sa bardzo fajne, takie do myslenia w wiekszosci. Oprocz tego kino poludniowo-amerykanskie w stylu: Amores Perros, El crimen del padre amaro, Y tu mama tambien.
I komiedie z Benem Stillerem; ) Ben rulez.
A jezeli chodzi o ksiazki, to Buszujacy jest bardzo fajny. Tak samo seria Eduarda Mendozy, no i Orwell - mistrz. -
Grono.Net
cóż za kulturalny temat- brawo Kamil:)
Film to napewno Forest Gump, a książka to bezsprzecznie "Życie Pi" Yann Martel.
Co do fantastyki to osobiście jestem bardzo na NIE, ale o gustach się nie dyskutuje. -
Anonim
-
-
Grono.Net
-
Anonim
Donnie Darko, Requiem dla Snu,Lista Schindlera
Dan Brown - Kod Leonarda Da Vinci -
Life on Mars
popieram Blu filmy ze Spacey sa fajne ogolnie lubie cos obejrzec z Conerym albo Hopkinsem..stare dziady ale grac potrafia....
a ksiazka hmmm..Kraina Chichow zdecydowanie:) -
Anonim
a wiec widze ze mam cos wspolnego z niektorymi
filmy: old boy, szeregowiec ryan,ojciec chrzestny (I i II), Requiem dla snu (to raczej film który mną bardzo wstrząsnął), American Beauty
książki: w.w. Życie Pi, Ojciec Chrzestny. ponadto "Z zimną krwią" Truman'a Capote, "Popiół i diament" Andrzejewskiego, "Podróż Teo",
Poza tym są filmy i książki które wam s=śmiało polecam
książki: "Rodzina Borgiów" Mario Puzo
filmy "doskonały świat" oraz million dollar baby
jak przypomną mi sie jakies szlagiery to dopisze -
*LoLa *
a ja lubie książki Paulo Coleho...:)
filmy? moze malo ambitnie ale typowe głupie komedie typu Americam Pie, Ostra Jazda... itp. -
Olgabell
-
FILMY:
"Inni"
"Piękny umysł"
"Miasto Boga"
"Efekt motyla"
"Men on fire"
"6 zmysł" ..i jeszcze wiele innych.. :)
KSIAZKI:
Ogólnie nie czytam dużo:P ale
"Kold Leonarda da Vinci"
"Anioły i demony"
"Cyfrowa twierdza"
Dana Browna moge smiało polecic:D -
‡Chomick Mastah ‡
Ja tam lubie star wars i tego bede sie trzyma:P a ze epizod III juz 19 maja wchodzi to jest to temat na topie:D
A ksiazki to rowniez z tego cyklu:] a mistrzem w tej kategori jest Timothy Zahn:D
Polecam
P.S.
May the force be with You:P -
Anonim
miasto boga tez swietne. a propos brazylijskiego kina to dobre jest jeszcze Carandiru.
-
Pablito
oh ... z filmami to by tu dlugo pisac a najlepszy wybrac tym trudniej... jezeli chodzi o ksiazki to don brown w sumei fajny , taki malo ambitny i terazniejszy ale czytam wlasnie ... klub dantego i jest spoko, polecam -
Anonim
Ja nie mam takiego problemu: NAJLEPSZY Z NALEPSZYCH "Snatch" i na to sklada sie nie tylko fabula, ale i muzyka, postacie i ogolnie wszystko co dotyczy tego filmu- mistrz! -
-
Anonim
Staram sie Monika:) "Old Boy" byl calkiem spoko, nieźle wykręcony film. Moim zdaniem godna polecenia jest polska komedia "Ciało". Pozdro kulturalna Polsko! -
Anonim
zapomnialem o:
ksiązka - "Mistrz i Małgorzata"
film: w.w. "Przekręt" oraz :Lock, Stock and two smocking barrels" tego samego rezysera -
*LoLa *
-
Anonim
- 1
- 2