Kosmetyka profesjonalna [1189]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

2007-05-04 Płatny kurs: „Profilaktyka zakażeń w zakładach fryzjerskich, kosmetycznych, tatuażu i odnowy biologicznej – wymagania sanitarne ze szczególnym uwzględnieniem zagadnień dezynfekcji i sterylizacji”

Zakład Zwalczania Skażeń Biologicznych i Zakład Promocji Zdrowia i Szkolenia Podyplomowego Państwowego Zakładu Higieny organizują jednodniowy, płatny kurs „Profilaktyka zakażeń w zakładach fryzjerskich, kosmetycznych, tatuażu i odnowy biologicznej – wymagania sanitarne ze szczególnym uwzględnieniem zagadnień dezynfekcji i sterylizacji”.

Kurs odbędzie się 28 maja 2007 w Warszawie i skierowany jest do pracowników zakładów fryzjerskich, kosmetycznych, tatuażu, odnowy biologicznej oraz stacji sanitarno-epidemiologicznych nadzorujących powyższe zakłady.

Odpłatność za kurs wynosi 250 zł. Opłata obejmuje materiały, certyfikat i uczestnictwo w wykładach.

Więcej informacji na stronie: http://www.pzh.gov.pl/kursy/index.h...

Odwiedzajcie czasem strone: http://www.biotechnologia.con.pl/ko... tam sa oinformacje dotyczace targow, szkolen, kogresow (zakladka aktualnosci lub kosmetyka profesjonalna)
  • Anonim

oj sorka blad w adresie zrobilam: http://www.biotechnologia.com.pl/ko...
  • ***Kicia***

Warte polecenia jest szkolenie firmy Gehwol. Poszczególne wykłady prowadzą świetni lekarze dermatolog,ortopeda, diabetolog). Szkolenie organizuje firma Miralex w Poznaniu i Warszawie. (tel. do Warszawy : 0-22 891-45-68 do Poznania: 0-61 832-90-60) Szkolenie jest fajne informacje rzetelne a kosmetyki bardzo dobrej jakości(pracowałam na nich, byłam zdumiona że są tak dobre- szczególnie jeśli chodzi o serię "med" , przy pomocy ich wyleczylam wiele schorzeń między innymi pękające pięty, suche stopy, także pomocne przy łuszczycy skóry ) . polecam; -)
  • Anonim

28 maja 2007 r, w Centrum Szkoleniowo – Konferencyjnym Uniwersytetu Łódzkiego (Łódź, ul. Kopcińskiego 16/18) odbędzie się szkolenie na temat „Wymogi dotyczące bezpieczeństwa kosmetyków i produkcji kosmetyków”.

Szkolenie organizowane jest przez firmę Bio-Tech Consulting i redakcję działu KOSMETOLOGIA portalu internetowego „Serwis Biotechnologiczny”. Adresatami seminarium są przede wszystkim technolodzy, kierownicy laboratoriów, działów badawczo - rozwojowych, managerowie i właściciele firm – producenci kosmetyków.

Tematyka szkolenia obejmuje m.in., zagadnienia dotyczące bezpieczeństwa kosmetyków, planowanych zmian w prawie unijnym (m.in. dotyczących także bezpieczeństwa kosmetyków), interpretacji prawa dotyczącego konserwantów, substancji dozwolonych, znaków graficznych (w tym znaku CE).
    Wykładowcami są specjaliści z Krajowego Systemu Informowania o Kosmetykach oraz Głównego Inspektoratu Sanitarnego.
    Organizator, firma Bio-Tech Consulting zaprasza wszystkich zainteresowanych do Łodzi dnia 28 maja na godzinę 10.00.
    Szczegółowe informacje o planie i miejscu szkolenia, a także formularz zgłoszeniowy znajduje się w dziale Kosmetologia Szkolenia. portalu internetowego „Serwis Biotechnologiczny"

Wiecej info na http://www.biotechnologia.com.pl/ko...
  • Anonim

hello:) mam pytanie... jakiego rodzaju szkoleniami bylybyscie bardziej zainteresowane- mam na mysli bardziej kosmetyke profesjonalna czy szkolenia dotyczace kosmetykow, ich produkcji itp???
  • Życie gna do przodu ...

ja narazie to kosmetyka prof. a pozniej moze dotyczace kosm.
  • MiluŚ

Jestem również zainteresowana wszelkimi szkoleniami o których wiecie, jednak tylko na terenie Warszawy. Piszcie o wszystkim co usłyszałyście, czy wyczytałyście.
  • Anonim

ESTETYKA NATURA 2007 III Międzynarodowe Forum Kosmetyki Naturalnej
    2007-06-10 - 2007-06-10, Warszawa, Polska

II Międzynarodowe Forum Kosmetyki Naturalnej SPA i Wellness organizowane przez Centrum Kosmetyki i Promocji Zdrowia ESTETYKA odbędzie się 10 czerwca w Centrum Olimpijskim w Warszawie (ul. Wybrzeże Gdyńskie 4).

Zaprezentowane zostaną najnowsze światowe trendy na rynku odnowy biologicznej. W szczególności skierowane jest do:
    ► kadry i personelu ośrodków odnowy biologicznej , SPA, wellness ► inwestorów ► kosmetyczek, kosmetologów ►fizjoterapeutów ►handlowców ►przedstawicieli firm ►kadry szkół kosmetycznych i uczniów ►klientów zainteresowanych odnową biologiczną ►biur podróży

WYKŁADY, PREZENTACJE, WYSTAWA PRODUKTÓW SPECJALISTYCZNYCH I APARATURY, CERTYFIKATY UCZESTNICTWA

9. 30- Rejestracja uczestników

10.10 – 10.50 Fizykalne metody w SPA i wellness – metodyka zabiegów z wykorzystaniem wysokich i niskich temperatur oraz wody – wskazania i przeciwwskazania - dr Barbara Latocha - Walencka

11.00 – 11.50 BIOHOTELE – Koncepcja i zasady funkcjonowania - Doris Möhsl (Austria) - Międzynarodowe Stowarzyszenie BIO - HOTELS

12.00 – 12.25 OLEOSOMY – nowy nurt w kosmetyce ORGANIC – dr farm. Piotr Koziej

12.30 – 12.50 Nowoczesne koncepcje regeneracji skóry - Beauty Defect Repair połączenie unikalnej technologii z metodyką pracy kosmetyczki - program dla Day Spa i Centrów Odnowy Biologicznej - dr Krystyna Wilsz - Laboratorium Kosmetyczne NOREL

13.00 – 13.40 Uniwersalne mądrości Orientu dla młodości i urody – dr Wiesława Stopińska

13.50 – 14.05 Wibrotrening – terapia usprawniająca i wzmacniająca organizm – oferta dla ośrodków SPA i wellness - prezentacja -Zenon Mazurek FIT MED

14.10 – 14.30 Kompleksowa pielęgnacja paznokci w SPA i wellness metodą NAIL TEK -Piotr Miara, Aneta Rafalik – a. i. Polska

14.40 – 15.10 Najnowsza aparatura poprawiająca kondycję skóry - propozycje dla MEDICAL SPA – Elżbieta Drzazga Beauty & SPA Expert

15.20 – 15.50 Nowoczesny marketing. Jak skutecznie budować wizerunek ośrodków odnowy biologicznej i SPA - mgr Katarzyna Świtalska psycholog, trener i konsultant zarządzania – Firma Szkoleniowa Projekt

15.55 – 16.40 Słowiańskie SPA – jeden z najdynamiczniej rozwijających się nurtów rynku SPA i Wellness – Andriej Syrczenko – Prezes International SPA School (Rosja)

16.45 – 17.15 Tygodniowe i weekendowe programy odchudzające dla ośrodków SPA - Izabela Sabała DR BARDADYN

17. 20 Uroczyste rozstrzygnięcie konkursu na Najlepszy Kosmetyk Naturalny ZŁOTA PIECZĘĆ NATURY 2007 oraz wSPAniałe SPA – Najlepszy Ośrodek Odnowy Biologicznej w Polsce

Losowanie nagród w loterii dla uczestników – m. in. pobytów w ośrodkach SPA i serii kosmetycznych
    Cena karnetu wstępu - 40 zł, uczniowie szkół kosmetycznych – 50 % zniżki – bilet zniżkowy 20 zł, certyfikat uczestnictwa – 10 zł

Organizator:
    Centrum Kosmetyki i Promocji Zdrowia ESTETYKA
    ul. Lektykarska 44, Warszawa
    tel./ fax- 0-22 832-01-09, tel. 0-22 832-01-10
    http://www.estetyka.org
    biuro@estetyka.org
  • Anonim

wiecej info na http://www.biotechnologia.com.pl/ko...
  • xavi .......

Chyba zdecydowanie najlepsze szkolenia organizują na grzybowskiej w Warszawie. Chodzi o firmę New Nails. Było i tam kilka znajomych i wszyscy wracali zadowoleni. To co mogę o nich napisać to na pewno rzetelne podejście do swoich obowiązków i pełen profesjonalizm. To chyba najważniejsze, prawda?
  • Felicja Martynowska

Ja w w Warszawie uczyłam się w New Nails na Grzybowskiej. Zaliczyłam szkolenie stylizacji paznokcia o nazwie Komplex. Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem.
  • xavi .......

Z Tobą już chyba nawet na ten temat dyskutowałem na forum. Ty kontynuowałaś dalej szkolenia? Przeszłaś jeszcze na poziom zaawansowany?
  • Felicja Martynowska

Mam za sobą szkolenie komplex w stylizacji paznokcia, a także kurs wizażu i stylizacji paznokcia.
    Możliwe, że będę jeszcze uczestniczyła w szkoleniach wyższego stopnia, ale to za jakiś czas. Generalnie jestem zadowolona z tego co oferują.
  • xavi .......

Zadowolenie powinno wynikać przede wszystkim z doświadczenia i pracy jaką się tym sposobem zdobyło. No właśnie - jeśli dobrze pamiętam to ty pracujesz w zawodzie. Czy certyfikat, który daje New Nails okazał się przydatny? Pytali gdziekolwiek o papiery?
  • rowan_berry

polecam szkolenie Xtreme Lashes: http://www.xtremelashes.pl/content/...
    Ekskluzywne szkolenia Xtreme Lashes wraz z zestawami startowymi są teraz tańsze o 20%, ale tylko do końca stycznia, więc trzeba się pospieszyć
  • xavi .......

No super, ale jak dla mnie to anonimowa marka. Nie widzę by w sieci były jakieś dziewczyny, które wspominałyby to szkolenie jako rewelacyjne. Rozumiem, że to coś całkowicie nowego na rynku, czy tak?
  • Felicja Martynowska

Również ich nie znam - skąd ich wzięłaś? Dziwne - wydawało mi sie, że dobrze znam tą branżę; -)
    Ale mimo wszystko odradzam korzystanie z usług nowych bo nie wiadomo "co to".
  • xavi .......

Apropo... jak wygląda w Twoim mieście sytuacja z salonami kosmetycznymi? Dużo ich jest?
    Wiesz po czym są dziewczyny, które tam pracują?
  • Felicja Martynowska

Dużo małych, prowadzonych przez pojedyncze osoby i kilka większych, w tym 2 renomowane. W tym najlepszym pracuję ja nie mając wykształcenia kierunkowego. I niech ktoś mi wmówi, że trzeba przechodzić przez studia by zdobyć dobrą pracę hehe...
  • xavi .......

Ale widzisz... To nie ma żadnej reguły. Nie masz pewności, że znajdziesz pracę bez papierków. Widocznie ty masz talent i dlatego tak wszystko ci wychodzi...
| |

Zawód z przyszłością:KOSMETYCZKA -KOSMETOLOG! Zapraszam ludzi,dla których wiedza o kosmetykach ...

Fotki

Miejsca grona (0)