Kosmetyka profesjonalna [1189]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • .:Kejtii .:

Dziewczyny do jakich szkół chodzicie?Jesteście zadowolone z wyboru?
    Ja w tym roku kończe studium kosmetyczne na Podwalu i powiem szczerze, że jestem zawiedziona!Niski poziom,małe wymagania...dużo minusów!A słyszałam takie dobre opinie na temat tej szkoły.Jedyne co im doskonale wychodzi to ściąganie od nas kasy...(niemałej :)).
    Od października zamierzam kontynuować moją edukację wWSKIPZ(też na Podwalu).
    Może macie jakieś info gdzie jest lub będzie jakaś wyższa w Wawie?:)
  • Maleństwo

Ja chodzę do Studium Kosmetycznego na Rakowieckiej. Jestem zadowolona ze szkoły - poziom jest dobry, wymagają od nas sporo. Minus tylko taki, że szkoła zapewnia tylko toniki, mleczka i niektóre maski. Inne preparaty i rzeczy do ćwiczeń (wosk, pokrowce na fotele itp) musiałyśmy sobie kupić same. Ale ogolnie szkoła jest ok.
    Słyszałam, że w Warszawie na powstać kierunek studiów kosmetologia i bardzo chętnie się wybiore :)
    Poza Warszawą są takie kierunki w Olsztynie, Bydgoszczy i chyba jeszcze gdzieś, tylko nie pamiętam :(
  • Ann

Kierunek kosmetologia w Warszawie isnieje juz od 4 lat na Podwalu!!!!!!!!!!!! Ja wlasnie chodze do tej szkoly, jestem na 2 roku na dziennych. Tez jestem zawiedziona, szkola generalnie przereklamowana. Duzo mowia - malo robią. Za to sam kierunek - ekstra!

No właśnie,słyszałam wiele negatywnych opinii na temat tej szkoły!I waham się co zrobić,... do Łodzi czy Bydgoszczy za daleko...!Dziwi mnie,dlaczego w Warszawie na Akademi Medycznej nie ma kosmetologii!!!!
  • Zmiany ,zmiany...

Na AM no co wy, otwierają już 4 rok tylko otwożyć nie mogą ,i pewnie nigdy tego nie zrobią:(

Skąd wiesz Kaasiowa, że planują to od wielu lat...?
  • Beti

tak wogole to kto uczy jeszcze w studium na rakowieckiej? i czy dyrektorka jest wciaz ta sama nadenta obrzydliwa baba? - jak dobrze pamietam to domanska ? moge sie mylic bo pamietam tylko jej wredny wyraz twarzy i to jak byla suka szczegolnie na drugim roku!! pozdrawiam wszystkie dziewczyny z rakowieckiej; ) i nie tylko; )
  • Zmiany ,zmiany...

Cześć Beatko dyrka sie zmieniła .Pamiętasz tą zołze od chemi na którą na szczęście nie mieliśmy okazji trafić . To teraz ona piastuje to stanowisko. A przynajmniej tak było rok temu jak byłam w sprawie praktyk u pedagog :)
  • Beti

no witam witam!! kope lat jak to sie mowi :) ale widze, ze calkiem niezle sobie radzisz i pracujesz w zawodzie :) Gratulacje!! bo z tego co wiem to niewielu z nas sie to udalo po tej szkole - totalna bryndza!!!a niby fajny zawod -szkoda bo bardzo chcialm w nim pracowac, no ale coz jeszcze nic straconego.... moze kiedys :) a co do chemicy to nie kojarze :/ pamietam tylko ta nasza z 1 roku z 5 tytulami :P ale to i tak lepiej niz tamta dyrka bo ona to wogole byla- wieczne awantury i stresy wszystkim robila w tej szkole :/
  • Zmiany ,zmiany...

No no nie wiem co gorsze ,bo ta teraz też nie jest super :( napewno ją kojażysz to małe gestapo. Taka stara w wieku naszej skwarki- sonty czy coś?
  • Maleństwo

Teraz dyrektorka jest p.Rawdanowicz (chyba tak ma na nazwisko:))- taka niska, blodnyka krótko ścięta, ciągle umalowana na zielono :)
    Drugą dyrektorką jest taka czarna babeczka tez z krótkimi włosami. Ogólnie teraz raz jedna jest dyrektorką, raz druga. Przez pewnien czas wogóle nie było dyrektorki :)
    Mnie uczyła anatomii Augustyniak (śmieszna kobieta), dermatologii Maksymiuk, chemii Leśniewska, Higieny Henning (bożeeeeeeeeee co za babsko!!!), ratownictwa ulubieniec dziewczyn - Rawdanowicz :D a masażu Wójcik (bardzo fajna kobietka według mnie:))
    Pozdrowionka :)
  • Zmiany ,zmiany...

Mysza to ja miałam podobnie tylko u nas Wójcik była facetem i uczyła wf. A co do dr. to właśnie o nią mi chodziło dzięki :)
  • Beti

no nie wiem nie kojarze tych dyrek :P ale chyba generalnie lepiej by bylo bez nich :D Augustyniak super babeczka mialysmy z nia zajecia przez jeden semestr :) dermatologii to uczyl nas ...hmmmm jak on sie nazywal taki swinski, piegowaty blondyn kurcze jak moglam zapomniec (zawsze mialam u niego najbardziej przerypane bo za duzo sie udzielalam)-Bogdanowicz endrju :D lesniewska to taka mloda kobitka jesli dobrze kojarze Basia ma na imie-spoko babeczka do czasu jak jej cos walnie na mozg to pokazuje pazurki-generalnie to ostro zakrecona!!henning to dopiero gosciowa :D:D:D miala z nami ostro przesrane!!oj nadal chodzi tak smiesznie ubrana i tak dziwnie sie zachowuje??ratownictwa to uczyla nas taki przystojniak-Kauza!a Wojcik od masazu jest zona mojego ex wychowawcy Wojcika-posrany gosc!!a jak tam z praktycznymi kto uczy??tylko nie mow ze balcerzak :D:D
  • Maleństwo

hmmm Bogdanowicza już nie ma i tego od ratownictwa też :( Henning ciągle jest powalona (jakaś przestraszona chodzi ciągle i ubiera się w biodrówki i granatowy sweterek!!)
    Praktyczne miałam z Moczulską (też posrana baba), a druga część klasy miała z taką wysoką blondyna, która ubiera się jak na wiejską dyskotekę i ma strasznie gruby głos.Zobaczymy kogo będę miała od września :)
  • Maleństwo

To był pewnie jej mąż :) też miałam z nim wf w drugim semestrze i się ladnie obijałyśmy :D
  • Tefka

Ja chodzilam 1 rok na Rakowiecka(ale musialam zrezygnowac ze wzgledu na prace).Szkola dzienna i licza opuszczane godziny.ALE SERDECZNIE POLECAM!!!!!!!!PEŁEN PROFESLONALIZM.Super kadra.Uczy Dylewska-znacie napewno jej ksiazke-fajna babka.
    Teraz chodze na Spokojną((ktora podlega CEntrum Edukacji Kadr)-inie polecam-jezeli ktos sie chce czegos nauczyc-przesliznac sie latwo i wiele sie nie mozna nauczyc,jezeli sie czegos wczesniej ne umialo.Warunki tragiczne syf ,malaria
  • Zmiany ,zmiany...

Co do AM to już w trakcie nauki w rakowieckiej roztaczali nad nami perspektywy: uzupełniających studiów 1,5 rocznych na AM. Minął rok szkołe skończyłyśmy, a AM nie otworzyli i latka mijają. W dodatku mam znajomą Kosmetolog co czekała 4lata na warszawe i poszła wreszcie do łodzi :)
  • Anonim

witam :) ja właśnie skończyłam pierwszy rok na wszkipz na podwalu :) powiem szczerze ze jestem zadowolona z mojej szkoły choc na początku nie wiedziałam ze będzie tyle chemii której od zawsze nienawidziłam..ale jakos przeżyłam jak narazie; ) Można by sie doczepić wielu rzeczy w tej szkole przede wszytskim co do organizacji chociaż ja jak chcę to wszystkiego sie dowiaduję i nie widzę problemu) ale tak naprawde w każdej szkole znajdzie się coś co uzna sie za wadę :) ogólnie zadowolona jestem ze sposobu prowadzenia zajeć praktycznych :)
  • Ann

Paula a z kim mialas praktyczne w tym roku??
  • seαns pαrαnoidαlnej iluzji

zgadzam sie z Paulą!!!!

a co do Dylewskiej to mam mieszane uczucia, ksiązka kiepska, ale coz jedna z dwoch na polskim rynku :(
| |

Zawód z przyszłością:KOSMETYCZKA -KOSMETOLOG! Zapraszam ludzi,dla których wiedza o kosmetykach ...

Fotki

Miejsca grona (0)