-
zegnam!
witam witam i zapraszam milosnikow Kopenhagi jak roiwniez i calej Danii:) -
.
cóz tam najfajniejszego:>?
proste:
-bakken(i cale dyrehaven)
-tuborg(i okolice.zwlaszcza wieczorem)
-taarbek(czy jak to sie pisze..)
-nyhavn i stroget..ale to jest oczywiste
-ten fajny kosciól ze skrecon wieza,tuz przy moscie.a z góry.mrrrm.cala kopenhaga.)
-dragor
-langelinie:D..o tak.jak najbardziej sliczne.
-kolejowe rozjazdy miedzy vesteportem,a dw.glownym.nie wiedziec czemu...
-hellerup sejlklub.(najlepiej o zmierzchu.wanty slicznie trzeszcza,lawenda w ogrodzie rozanym szaleje i jest jak byc powinno;) )
-strandvej od tuborg do klampenborg/latem murek,ktory ciagnie sie wzdluz brzegu i ulicy./
jednak nie takie proste,bop jeszcze z tysiac innych miejsc.to chyba niezbyt normalne,ale ja je uwielbiam.mrrrrm.
-
Bryxon
to ja sie dolacze do listy:
- Herstedoster (k.Risby) najwieksza gora w okolicy :)
- cmentarz na Norrebrogade
- jeziora na Norrebro wraz z planetaruim Tycho
- Christiania noca...w dzien tez.
i tak ..996 innych miejsc..
-
Alicja
-
-
zegnam!
z tym jest gorzej jednak slyszalem ze najlepsze noclegi sa w schroniskach, jednak to nie sa schroniska jak w p[olsce tam stansart jest naprawde wysoki, oferuja pokoje 2 i 3 osobowe naprawede za niewielka cene, jednak minusem, tego jest to ze trzeba taki pokoj odpowiednio wczesniej rezerwowac np jakies 2 miesiace przed wyjazdem. -
.
zawsze pozostaje pole namiotowe:P...
bardzo fajne jest tuz przy plazy w charlottenlund.jedna noc to ok 100ilus koron z tego,co pamietam...sporo jak na pole,ale w porównaniu z cenami hosteli/hoteli itp. to b.malo. a moze i nie:P ...nie wiem.bo tak wlasciwie to nigdy nie szukalam tam noclegu/sam sie znajdywal./wiec moze nie bede juz nic mowic:P -
Anonim
jest fajny hostel na rogu rommersgade i vendersgade, samiutkie centrum, 2 sekundki od norreprt station piechota :) lepiej trafic nei mozna, i cenowo podobno tez da sie zniesc :) -
Anonim
Ech, Kopenhaga jest śliczna. Tivoli i Christiania, hyhyhyhy :P. A może w odwrotnej kolejności. To jedyne miejsce w Danii, w którym mógłbym się osiedlić. Tylko tam nie denerwuje mnie język duński, bo jest wystarczająco dużo ludzi na ulicach, że nie robi mi się od razu przykro i niemiło :P. Acz kopenhaski akcent doprowadza mnie do szału, to jednak po prostu się z niego śmieję :P. No i Polki... :P. -
Anonim
Kopenhaga przywróciła mi zrezygnowaną wiarę w Danię - że tu się da fajnie żyć :P. -
Anonim
cudne miasto :) zgadzam sie, Christiania ...mmmmmmm no i oczywiscie Stengade w niedziele ! :)
i do tego Tivoli zima, tuz przed Bozym Narodzeniem :) to jest basniowe miesjce w srodku miasta, bajka ! :)))) kocham CPH !
-
Lenar
-
Anonim
Przynajmniej jeden jest tuż za bocznym wyjściem z Hovedbanegaarden. Jest taka ciemna uliczka z mnóstwem sex shopów, czarnych prostytutek, ćpunów i dilerów heroiny i przynajmniej tym jednym barze dla gejów. A dalej jest Mujaffas shawarma. Świetne durum za 30kr - choć niewielkie. -
Anonim
wiem jaka to uliczka; ) dosc specyficzna :] a jesli chodzi o dobra impreze gejowska to moge polecic KAT, chyba piatek albo sobota...nie pamietam dokladnie:) -
Anonim
Ale tam jest całkiem bezpiecznie. Jedyne zagrożenie dla siebie może stanowić tylko dana osoba. A bo akurat się zechce czarnej spróbować, albo hery. Wpier.dol nie ma szans tam dostać. To znaczy są, ale tylko z własnej agresji; ). -
Anonim
a to racja :) ogolnie w porownaniu z Polska to nie ma co sie bac czarnych dziwnych malych uliczek; ) ja sie przynajmniej nie balam, nie to co w Polsce ! :/ -
zegnam!
dajcie spokoj, tam jest naprawde spokojnie i bezpiecznie, nie to co w polsce ... cholera zeby czliowiek czul sie bezpieczniej w innym a nie swoim kraju to jest juz szok...
a gej-klubow jest sporo:) wystarczajaco:) -
Anonim
no niestety, jest bezpieczniej niz w Polsce moim zdaniem :) chociaz bylam swiadkiem dwoch aresztowan z poscigiem na ulicy w ciagu klilku tygodni, hehe :P -
Anonim
kefir: Przecież ja mówiłem, że jest bezpiecznie. Gdyby w PL natrafić na taką uliczkę, to można by było skończyć kiepsko i czuję, że trudno byłoby zobaczyć jej koniec. W Kbh nie ma problemów. Jedynym zagrożeniem może być własne nieciekawe zachowanie. -
zegnam!
wiem wiem... bywalem tam nie raz i chodzilem po nocach i wieczorami nie jedymi ciemnymi uliczkami... tylko wkurza mnie to ze czlowiek we wlasnym kraju nie moze czuc sie tak bezpiecznie jak w obcym.... -
Anonim
hmmm....
moja lista:
staden ( christania ) :)
nørrebro
Nordvest
i to do tego ze jest bezpiecznie, co ja mieszkam w Høje Gladsaxe, chodze prawie co dzienie w nørrebro i nordvest.... i jeszte nic mi sie nie stalo... :)