Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • banshee

Mam do zrobienia prezentację/referat/zwał jak zwał dotyczącą podłoży na ujeżdżalnię. Głównie ma ona dotyczyć projektowania podłoża i jego właściwości, oprócz tego o rodzajach pewnie też coś dorzucę... W związku z tym intensywnie poszukuję materiałów na ten temat. Widział gdzieś ktoś coś takiego? Jakiś artykuł godny polecenia (jeszcze nie przeglądałam Świata Koni, do tego nie wiem, co było w jakichś ostatnich czterech numerach; innych czasopism nie zbieram, a nie wszystkie mają jakieś porządne archiwum)? Będę wdzięczna za każde wskazane źródło (poza forami jeździeckimi, bo trudno tam o coś więcej niż podstawowe informacje, że takie i śmakie podłoże jest elastyczne, a inne się kurzy - tyle to sama wiem; )). Na upartego może być coś po angielsku, choć takich materiałów już trochę mam i włos mi się jeży na myśl o tłumaczeniu rodzajów piasku i innego mądrego słownictwa, z którym normalny człowiek raczej nie ma do czynienia. <ściana>
| |

Gronowa społeczność koniarzy. Konie, jeździectwo, sport, hodowla, rekreacja i wszystko inne zwi..

Fotki

Miejsca grona (2)