Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Tu możecie wpisywać swoje problemy jakie macie na temat kolczyka:D:D:D:D

A więc ja mam problem:P
    przekułam język jakieś 3 tygodnie temu i zauważyłam od jakiegoś czasu, że rano jak wstaje to język mam lekko opuchnięty, czy to jest normalne?
  • ♥ Wymyśliłam Cię ! ♥

taaak to normalne; D kazdy tak ma :D
  • Kasia

nie, ja nie miałam, więc nie każdy :P
  • ஜ Oleńka ஜ

idz na solarium moze tam Ci powiedza łąaaaaaa nie no dobra wybaczcie nie mogłam sie powstrzymac mi nie puchlo rano hehehehehe ok juz jestem spokojna
  • Anonim

mnie rano puchna palce bo pierscionkow nie moge zalozyc, ale jezyk jest w porzadku; )
  • ஜ Oleńka ஜ

do załozycielki :

A po solarce nie puchniesz ????????!!!!!!!! albo od tapety ????? hehehehe soraweczka
  • however.

nie mogę znaleźć niczego na temat zgody rodziców i ukrywania kolczyka przed nimi; ) jeśli możecie podać mi link do tego tematu to będę wdzięczna :)

Bo mam problem, że moi rodzice są przeciwni jakiemukoliwek kolczykowi, więc nie mam żadnego; / nawet w uszach; /
    I chciałabym sobie zrobić w języku. Łatwo jest to ukrywać?; ))
    I trzeba mieć pozwolenie od rodziców na coś takiego?
    B.proszę o odpowiedź.
  • ஜ Oleńka ஜ

Hmmm a nie za młodziutka na kolec w jezyku??

no ale jak chcesz to prosze Cie bardzo ukrywanie nie jest trudne wystarczy mowic z troszke bardziej zaciscietymi zebami a jesli chodzi o seplenienie na poczatku jak jest spucniety to polecam stary sposob jak swiat patyczek od lizaka tylko bez lizaka i udawac ze se lizaka ciamkasz

jak jak sie ciesze ze nie musialam kombinowac tak
  • however.

z tym patyczkiem to super pomysł; ) a mam jeszcze lepszy; P po prostu noszę taki aparat wyjmowany, to założe go i będę mogła seplenić ile wlezie; P lol i dzięki za radę :* oni by mnie z domu wyrzucili jakby się dowiedzieli :/
    ehh..szkoda, że nie da się ich wychować; )

aha i heszcze jedno. Czy naprawdę język tak puchnie, że nic nie można jeść? 3x większy niż normalnie? :((
  • however.

no i strasznie problemowy ten kolczyk skoro trzeba cały czas płukać... a z jakiego tworzywa powinien być kolczyk żeby nie dostać uczulenia??
  • ஜ Oleńka ஜ

sztanga z ptfe albo stal chirirgiczna mi strasznie malo spuchl przy pierwszym kolcu no nie wiem czy ten twoj aparat to dobry pomysł bo mozesz zaczepiac nim. i przez pierwsze dni sie nim za bardzo nie bawic a co do plukania do ja sobie kupiłam dentosept ale chyba ze dwa razy tylko płukałam bo to jest ohydne i myslałam ze sie pozygam sztanga do przklucia najlepie 22mm dobrze jest jesc koski lodu ja sobie zamrozilam wode cytrynowa i zarłam kostki lodu a co do jedzenia to jak wrocilam p przekluciu to racuchy wcinałam i jadłam normalnie
  • Anonim

>Wakacyjne szaleństwo hehe; ) napisała:
    >Hmmm a nie za młodziutka na kolec w jezyku??
    >

taaaa bo Ty to strasznie dorosla jestes :]
  • ஜ Oleńka ஜ

no dobra wydało sie moze i byłam w podobnym wieku jak robiłam pierwszego kolca w jezyku ale ja nie miałam problemu ze starszymi :D:D:D:d no to Tyle a to ze 7 latek mam to tak na marginesie buhahah; p
  • Anonim

no tak bo to strasznie zabawne jest...
    Ty nie mialas problemu z rodzicami - nie pozostaje nic innego tylko wspolczuc malo opiekunczych rodzicow ktorzy najwyrazniej nie interesowali sie Toba :]

a na tym wspomnianym marginesie to mozna dodac ze takim zachowaniem pokazujesz jakbys kolczyk miala 7 dni a nie 7 lat...

Amen...
  • ஜ Oleńka ஜ

o deam dziewczyno przeczytaj uwaznie co ja napisałam; / porazka i odnosnie rodzicow to nie chodzi tu o brak zainteresowania tylko o to ze wiedzieli ze nawet jesli mi zabronia to i tak zrobie
  • Anonim

wyobraz sobie dziewczynko ze przeczytalam dokladnie.
    W przeciwnym razie nie komentowalabym Twojego jakze nie slusznego wywodu a Twoje "buhahaha" powalilo mnie na kolana :] tak dalej Maleńka a zostaniesz moim ulubionym blaznem :]

i juz sie tak nie tlumacz bo swoje powiedzialas i zabrzmialo to jednoznacznie.
  • ஜ Oleńka ஜ

dobra spłyn dziewczyno to nie topic natego typu uwagi pustaku cya
  • Anonim

hahahaha to niezbyt wiele masz mi do powiedzenia :)

..i na pewno nie "cya" - jesli w ogole wiesz co to znaczy..
  • Gołda Michał said: Buddha alive!

dżiiii , Panie pokażcie pazurki !; ]
  • Anonim

tak sie sklada ze panienka ktora "szaleje na wakacjach" nie ma za wiele do pokazania :)
| |

Bardzo proszę o przestrzeganie poniższych zasad: 1. Zanim założysz nowy wątek, sprawdź, czy t...

Fotki

Miejsca grona (0)