-
Anonim
Czy w waszych silnikach przy odpuszczaniu gazu w momęcie wyłaczania turbiny też słycać taki metaliczny dźwięk? Moje auto ma przejechane 2000km. -
trąbal
-
trąbal
-
Anonim
hummm... w serwisie powiedzieli ze jest to związane z nagłym spadkiem ciśnienia w turbinie i to normalny efekt jakiś tam zawór tak działa. Podobno w benzynie turbinę słychać jeszcze gorzej. No cóż... pomyślałem sobie - "TO TYLKO SKODA". W takim razie przycisnę ich przy przeglądzie.
Jeszcze jedno pytanie. Ile oleju wchodzi? Podobno 4,5l a na ostatniej fakturze skasowali mnie za 5,3l. Mam ich ścigać za oszustwo?
-
-
trąbal
-
Anonim
???
Kupiłem w Sinclan Bis i tam pojechałem ... ale nie wiem czy to nie był ostatni raz. -
trąbal
nie polecam serwisu na żoliborzu , zdecydowanie nie polecam serwisu w michałoicach i w grójcu
ostanio serwisowałem się gdzieś na trasie lubelskie miejscowośc zakręt chyba i przynajmnie nie próbowali mnie oszukać -
.:Hubert
a poza tym uważajcie bo w sinclan bis na lubelskiej lubią sobie czasami pojeździć, jak się u nich zostawi
somochód. Mi raz w ramach przeglądu przejechali 20 km. Wniosek, że lepiej patrzeć na stan licznika przed oddaniem na przegląd -
Marcin Pietkiewicz
moze to nie ten samochod i troche odbiegam od tematu :P,
ale kiedys w moim miasteczku (Dzialdowie) starzy oddali opla omege z jasna tapicerka na przeglad...
po przegladzie byla ubrudzona w paru miejscach, a klapka od schowka (za skrzynia biegow) byla pocieta nozem (chyba...):)) starzy zrobili dym i mechanik oddal kase
a octavie brudzi notorycznie moj piesek (obdrapane drzwi i tapicerka na przedzie :)
moral - lepiej nie rozpieszczac pieska, ale jezeli juz niszczyc to samemu; D -
Anonim
Serwis w Zakręcie jest najlepszy...co nie oznacza, ze idealny! Ale widać, ze obsługa sie stara... A co do brudzenia - w takich serwisach na szczęscie zakladaja foliowe pokrowce na siedzenia:) -
Wilq
Serwis na zakrecie jest ok (zreszta pracuje tam moj sasiad)
A jak masz problem ze skoda i potrzebujesz dobrej diagnostyki to jedz do janek http://www.diagtronik.pl
moje turbo wydaje superdziwny dzwiek ale nie uwazam tego za objaw do zmartwien (w zyciu zalatwilem 6 turbin (slownie szesc) i rozne dzwieki wydawaly przed smiercia ale w wiekszosci niemetaliczne )