Škoda Octavia [176]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Czy w waszych silnikach przy odpuszczaniu gazu w momęcie wyłaczania turbiny też słycać taki metaliczny dźwięk? Moje auto ma przejechane 2000km.
  • trąbal

nie ja nie słyszałem u siebie nic takiego
  • trąbal

a mam 1,9 tdi 110
  • Anonim

hummm... w serwisie powiedzieli ze jest to związane z nagłym spadkiem ciśnienia w turbinie i to normalny efekt jakiś tam zawór tak działa. Podobno w benzynie turbinę słychać jeszcze gorzej. No cóż... pomyślałem sobie - "TO TYLKO SKODA". W takim razie przycisnę ich przy przeglądzie.

Jeszcze jedno pytanie. Ile oleju wchodzi? Podobno 4,5l a na ostatniej fakturze skasowali mnie za 5,3l. Mam ich ścigać za oszustwo?
  • trąbal

wiesz co gdzie się serwisujesz ?
  • Anonim

???
    Kupiłem w Sinclan Bis i tam pojechałem ... ale nie wiem czy to nie był ostatni raz.
  • trąbal

nie polecam serwisu na żoliborzu , zdecydowanie nie polecam serwisu w michałoicach i w grójcu
    ostanio serwisowałem się gdzieś na trasie lubelskie miejscowośc zakręt chyba i przynajmnie nie próbowali mnie oszukać
  • .:Hubert

a poza tym uważajcie bo w sinclan bis na lubelskiej lubią sobie czasami pojeździć, jak się u nich zostawi
    somochód. Mi raz w ramach przeglądu przejechali 20 km. Wniosek, że lepiej patrzeć na stan licznika przed oddaniem na przegląd
  • Marcin Pietkiewicz

moze to nie ten samochod i troche odbiegam od tematu :P,

ale kiedys w moim miasteczku (Dzialdowie) starzy oddali opla omege z jasna tapicerka na przeglad...

po przegladzie byla ubrudzona w paru miejscach, a klapka od schowka (za skrzynia biegow) byla pocieta nozem (chyba...):)) starzy zrobili dym i mechanik oddal kase

a octavie brudzi notorycznie moj piesek (obdrapane drzwi i tapicerka na przedzie :)

moral - lepiej nie rozpieszczac pieska, ale jezeli juz niszczyc to samemu; D
  • Anonim

Serwis w Zakręcie jest najlepszy...co nie oznacza, ze idealny! Ale widać, ze obsługa sie stara... A co do brudzenia - w takich serwisach na szczęscie zakladaja foliowe pokrowce na siedzenia:)
  • Wilq

Serwis na zakrecie jest ok (zreszta pracuje tam moj sasiad)

A jak masz problem ze skoda i potrzebujesz dobrej diagnostyki to jedz do janek http://www.diagtronik.pl

moje turbo wydaje superdziwny dzwiek ale nie uwazam tego za objaw do zmartwien (w zyciu zalatwilem 6 turbin (slownie szesc) i rozne dzwieki wydawaly przed smiercia ale w wiekszosci niemetaliczne )
| |

Co tu gadac..niesamowity samochodzik..zrywny..malo pali.. cos wspanialego...

Fotki

Miejsca grona (0)