Uzależnieni od muzyki! [18116]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Rustyfer

ja to głównie metal... Też mnie wkurwia, że dzisiaj wszyscy tego zjebanego popu słuchają. Najbardziej lubię: Death, Metallica, Tool, Slipknot... No jeszcze bardzo lubię Disturbed, ale to bardziej jakiś hard rock przypomina.
  • Niszczuk

nie przypomina hard rocka, tylko nu metal bardziej. a pop nie jest zjebany, zjebane jest to, co puszczaja stacje muzyczne...
  • Rustyfer

>Niszczuk napisał
    >nie przypomina hard rocka, tylko nu metal bardziej. a pop
    >nie jest zjebany, zjebane jest to, co puszczaja stacje
    >muzyczne...

No, może... W sumie Disturbed to jest nu metal, ale jest dość łagodny jak na metal

• Niszczuk

bo nu metal sie charakteryzuje przystepnoscia.
  • karniak

głównie metalu słucham z tych gatunków. najbardziej cenię: Megadeth, Iron Maiden, Metallica, Rammstein, Black Sabbath i masa innych zespołów, których sporadycznie słucham. także System Of A Down słucham, ale to raczej alternatywny metal, i w sumie dziwnie jakoś wygląda obok ww. zespołów..

\m/
  • Collet

no, no, moje klimaty. tylko zamieniłabym kolejność: punk, rock, metal, ska. ^
    z zespołów najbardziej lubię: Włochaty, Sex Pistols, The Clash, Dezerter, Deftones, Marylin Manson, Hunter.
  • Kot Behemot

BARDZO CIEKAWE KLIMATY TAK JAK BYM WIDZIAL SIEBIE W MLODOŚCI DEZERTER THE CLASH ITD...
  • natka.

nie uważacie że co niektóre tutaj osoby piszą nazwy zespołów o których tak naprawdę nic nie wiedzą? nie mówię i wszystkich bo niektórzy na prawdę mają ogromną wiedzę na temat tego co wielbią ,słuchają i na czym się wzorują. Aby wiedzieć kim się jest , trzeba mieć trochę wiedzy na temat tego co się chce uwielbiać. Wkurzają mnie niektóre tutaj osoby które wymienią 3 najbardziej punkowe itp zespoły. Co to jest za Punk , Metal itp który zna 3 -4 zespoły na krzyż. Ja także słucham podobnej muzyki jak wy.. czasem mocniejszej czasem spokojniejszej- także jestem w waszych klimatach, ale jeżeli mówię że jestem w waszych klimatach to znam te klimaty bo mam na ich temat sporo wiedzy. Nie nazywaj się Punkiem jeżeli nie wiesz najbardziej znanych pojęć i teksów punka. Jesteś człowiekiem i nie oceniaj siebie sam- Ktoś Ciebie owszem można ocenić i jeżeli ten Ktoś powie -,, patrz jaki Punk" - wtedy możesz być z siebie dumny i cieszyć się z tego kim się jest. Ale nigdy nie nazywaj siebie kimś kim tak na prawdę możesz nie być; )

Pozdrawiam; )
    PS> Tutaj co niektórzy mają ogromną wiedzę , i mam do Was szacunek; ) tą informację kieruję do ludzi którzy na to zasługują. Przeczytaj własną wypowiedź i pomyśl czy masz rację.
  • natka.

>Collet napisała:
    >no, no, moje klimaty. tylko zamieniłabym kolejność: punk,
    >rock, metal, ska. ^
    >z zespołów najbardziej lubię: Włochaty, Sex Pistols, The
    >Clash, Dezerter, Deftones, Marylin Manson, Hunter.

to jest przyklad człowieka któr gówno wie o Punk-u ,matalu , ska.; D nie uwazacie?
  • Kot Behemot

Jestem podobnego zdania,ja także słucham wiele pun rockowych kapel z lat 80,90,matallu....ale to nie znaczy,że muszę być zaawansowanym punkiem,czy metalowcem... chodzę normalnie ubrany w uprasowanych ,czyściutkich ubraniach i jestem po prostu sobą
    pozdrawiam wszystkich normalnych ludzi...
  • natka.

>Kot Behemot napisał
    >Jestem podobnego zdania,ja także słucham wiele pun
    >rockowych kapel z lat 80,90,matallu....ale to nie znaczy,że
    >muszę być zaawansowanym punkiem,czy metalowcem... chodzę
    >normalnie ubrany w uprasowanych ,czyściutkich ubraniach i
    >jestem po prostu sobą
    >pozdrawiam wszystkich normalnych ludzi...

no; d
  • paula

racja. Najważniejsze jest to żeby być sobą:-)
  • natka.

;) widać że się dobrze rozumiem z niektórymi osobami; P :*
  • Kot Behemot

>natka. napisała:
    >;) widać że się dobrze rozumiem z niektórymi osobami; P
    >:*

świetna refleksja hehe....ale wracając do muzyki,tak z czystej ciekawości chciałbym wiedzieć ,czego Ty słuchasz?,że masz takie osobliwe podejście do tego tematu
  • natka.

>Kot Behemot napisał
    >>natka. napisała:
    >>;) widać że się dobrze rozumiem z niektórymi osobami;
    >P
    >>:*
    >
    >świetna refleksja hehe....ale wracając do muzyki,tak z
    >czystej ciekawości chciałbym wiedzieć ,czego Ty
    >słuchasz?,że masz takie osobliwe podejście do tego tematu

> to co wpadnie w uszko; D
  • natka.

ale skoro chcecie wiedzieć to wymienię podstawowe ulubione zespoły, wokalistki, wokalistów :
    Janis Joplin , Bob Marley , Frontside , Kings of Leon, Dezerter, The Analogs , Zielone Żabki, Placebo , Kreator, vader , Sabaton , AC/DC , Led Zeppelin , The Donnas , The Killers , Coldplay , Guns N'Roses , Anathema , Metallica , Hunter , Jelonek , Lady Pank , Perfect , JIMI HENDRIX , Godsmack , Awaria , Slipknot , Sweet noise , Limp Bizkit , Evanescence , Soundgarden , 3 Doors Down , Sonata Arctica ,Dio ,All time low,You me at six, The Blackout, Paramore, Sick puppies, Armor for sleep, Green day, Linkin park, Him, The fray, U-2, The Bravery, The dead weather, Breaking Benjamin,Blade Loki, Big Cyc, Pull the wire , Farben Lehre , Kult , Piękny Roman (Roman Lechowicz) , Freak OF Nature , Closterkeller, Ocean , 30 seconds to mars , kukiz , Europe , Analog , Blenders , Budka Suflera , Carrantuohill , Merlin Manson , Kapitan Da , Acid Drinkers, AmetriA, Blindead,Division By Zero -

I tak można wymieniać i wymieniać. To są Podstawowe zespoły których słucham(słuchałam) , ale codziennie poznaję nowy dźwięk , nowy tytuł , dalej uczę się życia i poznaję nowe teksty piosenek.
  • Niszczuk

>natka. napisała:
    >nie uważacie że co niektóre tutaj osoby piszą nazwy
    >zespołów o których tak naprawdę nic nie wiedzą? nie
    >mówię i wszystkich bo niektórzy na prawdę mają ogromną
    >wiedzę na temat tego co wielbią ,słuchają i na czym się
    >wzorują. Aby wiedzieć kim się jest , trzeba mieć
    >trochę wiedzy na temat tego co się chce uwielbiać.
    >Wkurzają mnie niektóre tutaj osoby które wymienią 3
    >najbardziej punkowe itp zespoły. Co to jest za Punk , Metal
    >itp który zna 3 -4 zespoły na krzyż. Ja także słucham
    >podobnej muzyki jak wy.. czasem mocniejszej czasem
    >spokojniejszej- także jestem w waszych klimatach, ale
    >jeżeli mówię że jestem w waszych klimatach to znam te
    >klimaty bo mam na ich temat sporo wiedzy. Nie nazywaj się
    >Punkiem jeżeli nie wiesz najbardziej znanych pojęć i
    >teksów punka. Jesteś człowiekiem i nie oceniaj siebie
    >sam- Ktoś Ciebie owszem można ocenić i jeżeli ten Ktoś
    >powie -,, patrz jaki Punk" - wtedy możesz być z siebie
    >dumny i cieszyć się z tego kim się jest. Ale nigdy nie
    >nazywaj siebie kimś kim tak na prawdę możesz nie być; )
    >
    >
    > Pozdrawiam; )
    >PS> Tutaj co niektórzy mają ogromną wiedzę , i mam do
    >Was szacunek; ) tą informację kieruję do ludzi którzy
    >na to zasługują. Przeczytaj własną wypowiedź i pomyśl
    >czy masz rację.

wszystko fajnie, tylko że nikt tu nie nazywa się ani punkiem, ani metalem, tylko mówi jaka muzyka mu odpowiada. różnica jest moim zdaniem zasadnicza. bo można powiedzieć "lubię słuchać rocka" i jednocześnie nie wiedzieć, od czego zaczęła się historia rocka, jakie były pierwsze zespoły itp itd. inna sprawa, jak ktoś się nazwie fanem danej muzyki - to już moim zdaniem obliguje do posiadania jakiejś wiedzy.
  • Dżon Rambo

PUNK-
    1.Jebać Mode-aczkolwiek irokezy,pieszczochy.glany są uniformem:)
    2.Jebać System-aczkolwiek studiujemy i kupujemy tanie wina :)
    3.Walczmy O Prawa Zwierząt-aczkolwiek nosimy skóry i glany:)

ee te środowisko jest bardzo -konserwatywne-co ejst samo w sobie juz przeczące idei punka :)
    Olewać Schematy

• żabula**

ROCKOWE WTORKI W MOCCA MUSIC CLUB.

Mocca Music Club wraz z początkiem kwietnia wystartował z cyklem imprez „ROCKOWE WTORKI”.
    Jest to nowa inicjatywa klubu stworzona z myślą o rockowej publiczności.
    W każdy wtorek punkt 19:00 w samym Centrum Warszawy startujemy z mega dawką prawdziwego rockowego brzmienia.
    Pierwsze koncerty zostały przyjęte z aprobatą zarówno publiczności jak i samych zespołów, dlatego też wierzymy, że kolejne odsłony rockowych wtorków będą cieszyły się coraz większym uznaniem.
    Dajemy z siebie 100% mocy!

24.04.2012 ZAPRASZAMY NA KOLEJNĄ ODSŁONĘ ROCKOWEGO WTORKU.
    TYM RAZEM SCENĄ ZAWŁADNIE "BACK TO THE OCEAN" SOLOWY PROJEKT BYŁEJ WOKALISTKI HUMBERT HUMBERT.

Startujemy o 19:00 w Mocca Music Club ul. Żurawia 32/34, Warszawa
    BILETY: 5zł

https://www.facebook.com/events/248...

Back To The Ocean

Solowy projekt byłej wokalistki Humbert Humbert. Muzyka, którą sama określa mianem soft-rocka, w którym usłyszeć można inspiracje takimi artystkami jak Sade, Tracy Chapman, Adele. W 2011 r. wydała wraz z zespołem EP-kę "Yes, You Are The Sun". Tytułowy utwór znalazł się w nowościach na Liście Przebojów Trójki. Jej występy są bardzo dobrze odbierane zarówno przez słuchaczy jak również dziennikarzy i krytyków. Muzyka idealna na klimatyczne występy klubowe, ale również wypróbowana na dużych scenach i festiwalach muzycznych.
| |

to grono dla wszystkich, którzy nie wyobrażają sobie życia bez muzyki. dla których jest ona nar...

Fotki

Miejsca grona (6)