-
Anulka
Witam ,mam na imię Anna i chciałabym bardzo zostać wokalistką ponieważ kocham śpiewać. Codziennie słyszę od ludzi że mam głos jak "ANIOŁ" . Jeśli ktoś chciałby pomóc mi spełnić największe marzenie w moim życiu to proszę o kontakt. GG (20320785) Pozdrawiam. -
hubert1234
Moja Pani od muzyki można powiedzieć, że jest "wokalistką" śpiewa operowo, ale oprócz jej nikogo nie znam z tej branży czy ona może mi pomóc zostać wokalistą ?
-
M XXX
Siemano; ]
Też myślę o karierze wokalisty, został mi rok do ukończenia Szkoły muzycznej I stopnia. Chodzę na emisje głosu i gram (m.in.) na klawiszach, niedługo będę szukał zespołu, mam tylko do was pytanie, pomógł by mi ktoś skompletować zestaw do nagrywania instrumentów, wokalu, stworzenia własnej płyty ? (Chodzi o napisanie potrzebnych rzeczy, takich jak np.: Microfon studyjny, jakiś dobry program do nagrywania i inne rzeczy techniczne). W sumie mam już "szkic" tego wszystkiego, ale chcę znać też zdanie innych; ] Z góry dzięki.
A tak na marginesie są jakieś wymagania/kryteria dotyczące wokalisty ? (chodzi o rzeczy które wokalista musi spełniać żeby się liczyć w tej "dziedzinie"?).
P.S. Każdemu kto ma podobne marzenie radzę :
-zapisać się do szkoły muzycznej
-na emisje głosu
-dużo ćwiczyć
-tworzyć/próbować tworzyć własne aranżacje =] -
Łuk Łujakowity
witam mam 13 lat i komponuje piosenki i chce a by ktos mi pomogl przez internet. moj email to lukaszexpl@gmail.com -
-
radush
Czy słuchając "Dzisiejszych" przebojów wy nadal jesteście przekonani że by być wokalistą trzeba coś umieć???