-
M
Witam wszystkich serdecznie!
Taka mam ochote pogadać o kinie...:)
No więc zaczynam: nie zauważyłam na forum wątku dotyczącego filmu "W stronę morza", widzieliście?
Na mnie ten film zrobił kolosalne wrażenie: jednocześnie kameralny i powalający piekną muzyka, tragiczny i optymistyczny, a przede wszystkim dający duuuużo do myslenia!
Co sądzicie??
Pozdrawiam -
Anonim
Duuuużo napewno.Jak sobie go trochę "przetrawię" to napiszę jakieś konkrety:)
Miałem przyjemność oglądać ten film w prawie pustej sali kinowej(prócz mnie 5 osób).
Film przepiękny...
I ta milość... -
panna Anna
poszłam na ten film z mama mowiac jej ze idziemy na komedie (poniewaz chciala sie "odstresowac" po pracy), obie wkoncu sie poryczalysmy, ale po filmie nie wypominala mi ze sklamalam:-) -
Cafe Absinthe
Cudowny, optymistyczny i mądry film. Muzyka mnie urzekła. Właśnie mam ją dostać na płytce, już nie mogę sie doczekać :)
Dla mnie jak na razie film roku!
Dla kontrastu drugi super film, który już widziałam trzy razy to "Kabhi Kushi Kabhi Gham":)) Kompletnie inny rodzaj kina, ale piekny i kolorowy aż do bólu :))
POLECAM -
-
Anonim
to jest bez wątpienia piękny film :) taki po części europejski (poruszający trudne i wrażliwe tematy w subtelny sposób), a jednocześnie poprowadzony bardzo sprawnie (w amerykańskim dobrym stylu)...
choć ogólnie nie wywował na mnie jakiegoś kolosalnego wrażenia to trzeba przyznać, że jest naprawdę dobry.
+ muzyka, zdjęcia (lot kamerą do morza... ach!), no i świetny javier! -
M
Tak, Javier jest niesamowity (pamietacie jego rolę w "Drżącym ciele" Almodovara?).
A co do "Czasem słońce, czasem deszcz", to ciągle się wybieram i nie mogę się wybrać:) Ale myslę ze ciekawość w końcu zwycięży;)
Pozdrawiam świątecznie:) -
Anonim
wiedziałem, że ten temat już był. i go znalazłem. ale mi się nudzi...
fiilm bardzo dobry.