Kocham kino [10943]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • M

Witam wszystkich serdecznie!

Taka mam ochote pogadać o kinie...:)
    No więc zaczynam: nie zauważyłam na forum wątku dotyczącego filmu "W stronę morza", widzieliście?
    Na mnie ten film zrobił kolosalne wrażenie: jednocześnie kameralny i powalający piekną muzyka, tragiczny i optymistyczny, a przede wszystkim dający duuuużo do myslenia!
    Co sądzicie??
    Pozdrawiam
  • Anonim

Duuuużo napewno.Jak sobie go trochę "przetrawię" to napiszę jakieś konkrety:)
    Miałem przyjemność oglądać ten film w prawie pustej sali kinowej(prócz mnie 5 osób).
    Film przepiękny...
    I ta milość...
  • panna Anna

poszłam na ten film z mama mowiac jej ze idziemy na komedie (poniewaz chciala sie "odstresowac" po pracy), obie wkoncu sie poryczalysmy, ale po filmie nie wypominala mi ze sklamalam:-)
  • Cafe Absinthe

Cudowny, optymistyczny i mądry film. Muzyka mnie urzekła. Właśnie mam ją dostać na płytce, już nie mogę sie doczekać :)
    Dla mnie jak na razie film roku!
    Dla kontrastu drugi super film, który już widziałam trzy razy to "Kabhi Kushi Kabhi Gham":)) Kompletnie inny rodzaj kina, ale piekny i kolorowy aż do bólu :))
    POLECAM
  • Anonim

to jest bez wątpienia piękny film :) taki po części europejski (poruszający trudne i wrażliwe tematy w subtelny sposób), a jednocześnie poprowadzony bardzo sprawnie (w amerykańskim dobrym stylu)...

choć ogólnie nie wywował na mnie jakiegoś kolosalnego wrażenia to trzeba przyznać, że jest naprawdę dobry.

+ muzyka, zdjęcia (lot kamerą do morza... ach!), no i świetny javier!
  • M

Tak, Javier jest niesamowity (pamietacie jego rolę w "Drżącym ciele" Almodovara?).

A co do "Czasem słońce, czasem deszcz", to ciągle się wybieram i nie mogę się wybrać:) Ale myslę ze ciekawość w końcu zwycięży;)

Pozdrawiam świątecznie:)
  • Anonim

wiedziałem, że ten temat już był. i go znalazłem. ale mi się nudzi...
    fiilm bardzo dobry.