KJS UW [1278]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kat

Cóż, jak w tytule. Chciałabym w przyszłym roku pisać pracę dotyczącą literatury angielskiej. Czy ktoś mógłby napisać coś na temat wymienionego wykładowcy? Nadaje się na promotora? Mieliśmy z nim zajęcia, naprawdę dużo wie, ale mam obawy, czy są z nim jakieś problemy, czy pomaga, daje wskazówki, interesuje się swoimi podopiecznymi... Wolałabym uniknąć stresu związanego z, hm, różnym poglądem na współpracę studenta oraz wykładowcy, to znaczy - kompletnego braku zainteresowania ze strony prowadzącego lub, mówiąc wprost - upierdliwych i nic nie wnoszących do pracy ingerencji i wybrzydzania.
    Czy ktoś może polecić lub odradzić wybór doktora F.? Jeżeli odradzić, to dlaczego i czy mamy jakiegoś innego wykładowcę od literatury angielskiej, którego można wybrać? Aha, no i skoro już i tak pojawiło się tu dużo pytań - czy jakimś dodatkowym utrudnieniem jest fakt, że jestem w sekcji niemieckiej? Rozumiem, że należy złożyć wniosek o zmianę języka etc., ale czy w takim wypadku można swobodnie wybierać promotora, czy robią się jakieś dysproporcje w ilości chętnych na dany język (zwłaszcza angielski) i pierwszeństwo mają ci, którzy piszą w danym języku jako pierwszym?
    Mam nadzieję, że ktoś dobrnie do końca moich pytań (mimo dość chaotycznej wypowiedzi) i byłoby miło, gdyby był w stanie odpowiedzieć.
  • Bianka

Cześć,

piszę pracę magisterską u p. Fordońskiego i jestem bardzo zadowolona ze współpracy. Po pierwsze, nie utrudnia życia, po drugie zawsze odpowie na każde pytanie lub wątpliwość, po trzecie, nie narzuca koncepcji pracy, a raczej pomaga skutecznie zrealizować to, co samemu student sobie zaplanował. Co prawda nie piszę o literaturze, ale myślę, że biorąc pod uwagę liczbę prac pisanych pod jego kierunkiem, można mu zaufać. Dużym plusem jest łatwość komunikacji - zawsze odpowiada na maile i bardzo szybko odsyła poprawione pliki, jeśli chce się spotkać go osobiście, wystarczy się umówić (mailem oczywiście)
    W kwestii zmiany języka pracy, mogę podpowiedzieć tylko, że z tego co wiem, zasada jest taka, że pierwszeństwo mają piszący po angielsku, ale jeśli się dobrze zakręcisz, to nie powinnaś mieć trudności z wyborem promotora.
    Mam nadzieję, że w jakimś stopniu pomogłam.

Pozdrawiam
| |

KATEDRA JĘZYKÓW SPECJALISTYCZNYCH, UNIWERSYTET WARSZAWSKI (2007/08) ========================= KJS...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)