-
deadly bunny
-
Magdalenka
-
Karina Fejkiel
Wybieram się na studia kryminologiczne. Czy wystarczy mi rozszerzona matura z chemii i biologii? Nie interesuje mnie kryminologia sądowa także uważam, że niepotrzebne mi jest prawo. Myślę raczej o badanu substancji w labolatorium albo zbierać materiały dowodowe. Więc raczej jest mi potrzebna chemia. ale co Wy o tym sądzicie? -
Ania nie Anka
nie wiedzialam ze sa studia kryminologiczne Oo, nie ma takich stricte jakich Ty chcesz sa rozne dzialy, jesli chcesz to po chemii albo farmacji mozesz toksykologiem byc, w Lodzi chyba sa fajne kierunki biologiczne/chemiczne, po medycynie sadowej moze cos znajdziesz... ale i tak licza sie znajomosci a i nie zaszkodzi szkola policyjna jesli chodzi Ci o http://clk.policja.pl/portal/clk/58... -
-
Ania nie Anka
-
milena
tu chyba chodzi o technika kryminalistycznego, bo kryminologia to zupełnie inna bajka :P
-
Hela
-
Konrad
Wejdźcie na cns.uw.edu.pl
- Zadzwońcie tam czy jeszcze przyjmują, bo limit jest na 100 os., a na ten dzień jest 36 osób. -
Maciej M
A jak z biotechnologią? Czy po takich studiach można próbować w tym kierunku(czytaj: kryminalistyka)?? -
Hela
mysle, ze bedzie ciężko. Biotechnologia to roslinki, roslinki i jeszce raz roślinki. Bawienie się ich genetyką, ulepszaniem itd. Nie polecam -
hypothalamus
na biotechnologii wcale nie ma tylko i wyłącznie roślinek, bez przesady... Można iść w stronę bakterii, człowieka. Co do samej kryminalistyki po biotechnologii to wątpię. Nie wiem czy da się robić coś lepszego niż praca w laboratorium (nie jest to kryminalistyka, ale powiedzmy, ze jest to trochę związane). -
*Ola*
jesliby kogoś bardziej interesowało w stronę prawa to na Łazarskim jak się idzie na prawo to są takie przedmioty do wyboru jak: kryminologia,kryminalistyka,wa rsztaty kryminalistyczne, psychologia sądowa.. zawsze coś; ) -
Anonim
Jestem Kryminologiem, skonczylam BA (Hons) Criminology na Uniwersytecie w Anglii, teraz jestem na ostatnim roku Masters of Science Criminology and Criminal Psychology (czyli Kryminologia i Psychologia Kryminalna), gdyby ktos mial jakies pytania nadal co do tego kierunku to walcie smialo bo widze ze chyba nikt nie ma o tym zabardzo pojecia, w kazdym razie dowiedzialam sie ciekawych rzeczy o swoim zawodzie:)
pozdrawiam:) -
Dawid ja
Hej! Ja mam parę pytań na temat studiowania Criminology w Anglii. Jak możesz to napisz do mnie na maila: dawidek125@poczta.onet.pl -
nika.
ja tez bym prosiła bardzo, mój email to: nika123123@gmail.com :) swietnie że chcesz powiedziec troche o tym, bo to bardzo wazne jak ktoś ma taką rzetelną wiedze na ten temat jak Ty i chce się nia podzielic :) -
bezsensu
a ja mam pytanie czy wybiera się ktoś na Wyższą Szkołę Bezpieczeństwa w Poznaniu?:) -
Diana Kulczyk
Jezeli mozesz to ja rowniez poprosilabym troszke wiecej informacji o studiowaniu w Anglii. Bede bardzo wdzieczna! Pozdrawiam :)
moj adres e-mail: diana_ch@wp.pl -
*Orzeszek* Ramdolf
Zastanawiam się czy w ogóle dostanę jakieś informacje, bo ta osoba napisała to w 2010 roku, ale jak da rade, to ja też bardzo chciałabym się czegoś dowiedzieć :)
e-mail: paulina3006@wp.pl