Kryminalistyka i kryminologia [1694]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Pisze ktoś z was prace z kryminalistyki lub kpk ?
    Ja wlasnie zastanawiam sie o czym chce pisać.
    A na jakie tematy Wy piszecie?
  • Anonim

mysle mysle mysle i nie wiem... :/ pomozcie z czego by tu mozna bylo napisac fajna prace... :)
  • Anonim

Tematow to chyba jest cale mnustwo. Najlepiej trafic na cos co Cie poprostu zainteresuje, wtedy sie latwiej pisze :) Moze jakas wycieczka do znajomej prokuratury i szybki przeglad akt? :) Ja tak znalazlem swoj temat :P
  • Anonim

poki co nie mam pomyslu. Seminarium jest niby z KPK, ale mozna w ramach tego pisac z kryminalistyki, dowodowego, psychologii zeznan i angloamerykanskiego dowodowego.Niby mam rok zeby sie zdecydowac na temat bo zasadniczo prace pisze sie na 5roku ale ja chcialabym wczesniej coś wymóżdżyć i właśnie zaczynam intensywnie sie zastanawiać co mnie interesuje na tyle zeby napisac na ten temat prace magazynierską. Może słynna sprawa Gorgonowej?
  • Rafał <Wolf>

proponuje poczytac książkę B. Hołyst "KRYMINALISTYKA" i znaleźdz cos co jest godne twojej uwagi i zainteresowania a potem tylko materiały duzo pisania i juz. dobrze ze mam to juz za sobą. Garganowa hmmm... pomyśl
  • Anonim

z podrecznikow dysponuje Czeczotem i Widackim. W wolnych chwilach poczytam do poduchy; ] Poki co szukam weny tworczej :)
  • Jac

>Rafał <Wolf> napisał
    >proponuje poczytac książkę B. Hołyst
    >"KRYMINALISTYKA"
    Heh, tą książkę to chyba zna każdy, kto pisze magisterkę z karnego...
  • Anonim

a ja pisalam o przestepczosci zorganizowanej i bardzo polecam fajny temacik.:)
  • Anonim

Ooo! Jak miło bo właśnie też z tego pisze. :-)

Jak znasz jakieś ciekawe książki godne polecenia to będe wdzięczny. :-)
  • Pedro

Hołyst... :) interesująca książka ale szczerze mówiąc nie znam nikogo kto by przeczytał całą :D (oczywiście mam na myśli nowsze wydania) a tak serio to wybiórczo osobiście uskuteczniam. Polecam także psychologię kryminalistyczną- jeśli ktoś oczywiście interesuje się tą tematyką- pozdrawiam
  • .. ..

Można napisać coś z historii kryminalistyki. Było tylu ciekawych detektywów. Ja np. miałem pisać o Vidocqu . Dużo materiałów można znaleźć o Bertillonie. Zaletą prac historycznych jest to, że nie trzeba przeprowadzać badań tj jeździć po prokuraturach i można w 2 tyg przyjemnie spędzić czas i 5 z pracy jest murowane.
  • Anonim

tylko ze seminarium jest z postępowania karnego i musze tą kryminalistyke jakos polaczyc z tym kpk.
  • misialka

Ja pisałam o handlu kobietami bardzo ciekawy temat.....:)
  • Rafał <Wolf>

ciekawy temat bardzo i w przemycie mozna nawiązać...
  • *Nikita*

Ja pisałam z otoskopii albo konchoskopii , jak ktos woli ta nazwę:-)
  • Dorota

a ja zdecydowałam sie pisać o nieletnich, głównie tych osadzonych w ZK na podst. art.10#2kk
  • Anonim

też myślałam, żeby pisać coś o nieletnich jako przestępcach, ciekawi mnie ten temat, ale zdecydowałam się w końcu na handel ludzkimi organami, jakby ktoś miał jakieś sugestie, to bardzo poproszę :)
  • misialka

też ciekawy temat właściwie jest to forma handlu ludźmi... ale może być kiepsko z materiałami
  • Anonim

nie właśnie, jest mnóstwo artykułów, dokumentów, jeszcze do końca się nie wdrożyłam, większość pewnie po angielsku, Hołyst poświęca temu cały rozdział, myślę, że materiałów na prawdę sporo, bo temat na czasie.
  • Anonim

ja sie zastanawiałam nad pisaniem o "zakupie kontrolowanym" i zastanawiam się jak będzie z materiałami... Może ktoś pisał cos na ten temat i sie orientuje?
| |

Grono dla osób interesujących się tymi zagadnieniami, w szczególności sposobami i przyczynami p...

Fotki

Miejsca grona (0)