- 1
- 2
-
Jola
Ostatnio słyszy się,że Kasia Kowalska to już kicz i przeżytek...
Osobiście,bardzo lubię jej twórczość, teksty i muzykę.
Wiem co chce przez nie powiedzieć
trafia do mnie...
Co fakt wcześnej miała może troche lepszy głos-mniej zjechany... Ale ten też mi się bardzo podoba...
Zmienia się,jak każdy ale czy za to ammy ją ganić. Ilu polskich artystów ostatnimi czasy zmienia image?
Najgorsze jest to,że oni robią to pod publike,bo co innego się nie sprzedaje...A ona??? co sądzi ie na ten temat? -
Anonim
Tak naprawde czasme mozna wyczuć na których płytach wiecej do gadania miały wytwórnie nizęli artyscie...Poznać to mozna łatwo po tym iż jakas płyta trafia masowo do słuchaczy...Ja osobiscie wole słuchac jej piosenek z poczatku akriery, bo to co teraz leci jest nudne łatwe i beznadziejne...Szkoda ze przestała ona tworzyć czegoś ambitnego pod względem tekstów i muzyki. -
Agnieś
od 94 roku słucham kaśki,śledzę jej "karierę",owszem zmieniła się,ale myślę sobie ,że tak też ją ukształtował los.
każdy sie zmienia...
prawdą jest,iż jej pierwsze płyty jak gemini,bardziej do mnie przemawiały niz te obecne,ale cenię ją nadal jako osobę. -
czekajac na....
Kaska zatoczyła krag w swoim zyciu, na 10 lecie wrociła nawet do swojej poprzedniej fryzurki czyli długich, prostych włosów.. Badz co badz.. ona ma juz 32 lata a nie tak jak na Geminii 21.... Zmieniła się.. ale to chyba lepiej,ze sie rozwija a przy tym tez i jej tworczosc. Samotna w wielkim miescie tez mnie srednio zachwyca.. ale licze ze bedzie cos fajnego, dobrego na nastepnej płycie.. -
-
czekajac na....
a tak poza tym Jolu to ja juz dosyc dawno załozyłam grono dla fanow KK.. kiedy tego jeszcze nie było.. a wg wskazan moze byc grono załozone tylko wtedy jesli nie ma juz innego wczesniej załozonego.W momencie, kiedy je zakładałam sprawdzałam ,czy jest juz cos dla fanow KK.Niestety nie było Pozdrawiam -
Jola
ojejku przepraszam...
Poza tym moniko to nie jest grono fanów tzw. tylko osób które chcą cos na jej temat powiedzieć,nie koniecznie musi to być coś pochlebnego- po prostu coś... a w takiej sytuacji chyba o fan clubie mowy nie ma... -
Anonim
monika twoja wypowiedż jest jak tupniecie noga malutkiej dziewczynki...pozatym sa osoby które nie uwazają siebei za fanów i nie chcą do jakiegokolwiek fanklubu nalezec...
-
Anonim
dal mnie Kasia to talent od wielu lat, tylko trudno zcasem zaakceptować zmiany, niestety wszystko się zmienia i Kasi głos razem z piosenkami też.....
ale dla mnie cały czas jest jako #1 :) -
czekajac na....
Kiedys była moja idolką... W tym momencie mam ogromny sentyment do jej tworczosci myslac iz niebawem Kasia cos zmieni.. w koncu sama nie tak dawno przyznała,ze kolejna płyta bedzie bardziej rockowa:) mocniejsza.. ta miała taka byc,ale nie do konca taka wyszła.. i chyba tez nie bardzo spełnia oczekiwania KK..Narazie czekamy na koncert akustyczny:)) który ma byc zarejestrowany na jesieni:) to moze byc cos :) -
Anonim
rzeczywiście to co obecnie jest nam serwowane prze KK nie odstaje specjalnie od reszty ...... jak to było dawniej, ja też mam dużo sentymentu ze względu na stare piosenki,a te nowe....no cóż.... nic w życiu ni emoże pozostać bez zmian, miejmy nadzieję, że zmiany KK będa tylko na lepsze! -
Anonim
Zgadzam się z Wami!! Dawna Kasia Kowalska była Totalna! A Jej pierwsza płyta Gemini--> po prostu suuuuper! Różne są zdania na temat Jej początkowej twórczości! Niektórzy twierdzą, że to właśnie wtedy Jej głos nie był doszlifowany, ale ja i tak wolę Jej stare piosenki!! -
mery
ja Kaski slucham od 5 lat-owszem wczesniejsze plyty byly mocniejsze, bardziej rockowe, bardziej "kasiowe", ale teraz Kaska ma o 10 lat wiecej, wiec i glos i muzyka sie zmienia..tak czy inaczej ja sie zaliczam do jej fanow:) -
czekajac na....
a ja do słuchaczy jej tworczosci, odbiorców
Z fanizmu juz wyrosłam.. kiedys musiałam:) nie zmiania to jednak faktu,ze nadal bardzo lubie i szanuję Kasię jako artystkę:) -
Przemek K
Ze mnie wielu się śmiało, że słucham Kasi. Ja jednak przekorne na swoje 18 ur. od znajomych dostałem Koncert inaczej i Czekając na bo taka była moja prośba. Teraz mam 20 lat i wciąż słucham Kowalskiej. Nie ulega wątpliwości, że utwory z Samotnej są popowe i z nieco stępionym pazurem, ale są też tam rockowe numery. Ja jenak czekam do powrotu muzy z czasów Pełnej obaw. Niestety po nowym singlu widać że płyta będzie popowa. No ale może cały materiał będzie się różnił od nowego numeru. W końcu promuje on komedie romantyczną więc raczej nie mógłby być nazbyt rockowy. -
czekajac na....
Prawda jest ,ze samotna w wielkim miescie czy antidotum nie sa albumami stricte rockowymi.. Chociaz za takie zostały uznane.. Ja nie spodziewam sie drugiej płyty Geminii czy takiego debiutu pewnie dlatego,ze nie jest to za bardzo wykonalne nawet dla samej Kasi.. Były inne czasy i zupełnie inne mozliwosci nagrywania albumow, poza tym i Kaska była inna.. Nie wymagajmy od kobiety dojrzałej, matki utworów na styl 20 latki,czy 20 paro latki.. Muzyka rockowa to troche taki przejaw buntu wobec wszystkiego ( wszyscy wiemy,ze Kasi w pewnym momencie takowy towarzyszył a najwazniejsze było śpiewania, wyspiewanie wszystkich uczuc, emocji... W tym momencie tez wykonuje piosenki przesycone uczuciami, aczkolwiek teksty moim zdaniem są dojrzalsze wynika to pewnie z doswiadczenia jakie towarzyszy jej przez wiele lat grania no i z normalnej fazy rozwoju człowieka..Zmienia się rozwija...
Płyta Samotna w wielkim mieście nie jest w pełni popowa ma sporo rocka , troszke bluesa.. Uwielbiam harmonie tekstów i muzyki zastosowana na tym albumie. Kiedys tez tak dazyłam do tego rocka i rocka.. w tym momencie bym chciała usłyszec to co tak naprawde ma Kasia do przekazania od siebie, chce by wydała płytę taka jaka ona pragnie, by zarowno ona jak i my mogła byc z niej zadowolona.. Nie chce płyty rockowej.. moze byc nawet jazzowa, bluesowa, popowa najlepiej łaczona..Na taki album czekam.. Szczery i zrobiony z sercem.. a wiem, ze Kaska to profesjonalistka.. ze z pewnoscia te 2 i poł roku przerwy wpłyneły na nia pozytywnie.. Bardzo lubię Dlaczego nie.. dla mnie to jest cos nowego jakis powiew swierzosci. -
czekajac na....
Własnie przeczytałam watek , który napisałam na poczatku ponad rok temu.. Widac tez sie zmieniło troche moje spojrzenie.. a moze nawet i bardziej niz troche... -
Igła.
Myślę, że Kasia, jak każdy ma prawo do zmian.. To jej życie, jej twórczość. Ciężko mi uwierzyć, że taka ''charakterkowata'' osoba jak ona poddała się komercji.. Ja każdą jej nową piosenkę uwielbiam. Może 5 na maks w całej twórczości nie lubię. Ktoś już to powiedział- Kasia wydojrzała stąd zmiana tekstów, mniej buntu, krzyku i złości. Teraz jest dojrzała, spoważniała, uspokojona, mniej w niej buntu, a więcej wiary i łagodności. Jejuuu.. nie wiem, kocham Ją na zabój. I tyle. -
D.
a mnie jednak brakuje jej "rockowego" głosu...
oczywiście, ten głos jeszcze piękny ma, ale chyba ktoś nie potrafi zrobić jej do tego takiej muzyki, żeby znów zaśpiewała to w takich brzmieniach jak np. "Wyznanie", czy "Chcę znać swój grzech" i w takich tonacjach. Bo np. piosenka Prowadź mnie, chociaż ma ładny tekst, to jednak...sorry, ale jest zaśpiewana beznadziejnie, jak jakiś popowy kawałek. I myślę, że sporo winy w tym jest muzyków, którzy z nią współpracują. -
D.
a ja właśnie myślę, że dojrzałość nie polega na tym, żeby śpiewać jakieś ckliwe melodie, tylko podążać swoją drogą, a przy tym nie zjechać tak od razu w dół. Ja rozumiem, że pomiędzy jej pierwszą (cudowną płytą) jest ogromna przepaść, bo stała się już inną kobietą, ale nie wierzę w to, że nie potrafi wyciągnąć takich dźwięków, jak na swoich pierwszych utworach. Myślę, że dowodem, że ma mocny głos jest "świat otępiały"...Dlaczego więc, na nowszych albumach nie śpiewa tak mocno, jak w tym jednym jedynym kawałku? -
Igła.
nie zgodze się, że tylko w jednym kawałku.. Uważam też, że Kasia po prostu śpiewa inaczej ale dla mnie nie oznacza to gorze... Nie wiem z resztą.. może ja ją naprawdę zbyt bardzo ubóstwiam i nie potrafię byc obiektywna. z góry to zastrzegam. bo ona jest dla mnie guru, naprawdę, ja jej słucham zawsze pierwszej kiedy jestem szczęśliwa bardzo i zawsze pierwszej kiedy bardzo cierpię. i zawsze pomaga. zwiększyć szczęście lub ukoic cierpienie. może dlatego...
- 1
- 2