Socjologia na Karowej [1461]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Light up the darkness...

Chodzisz na kursy przygotowujące do testu predyspozycji?? Chcesz wiedziec wiecej?PISZ!!! :P Zapraszam wszystkich z grupy "A" i nie tylko.. :))
  • Anonim

Kursów przygotowujących do testu predyspozcji nie ma. Jeśli ktoś twierdzi, że je prowadzi, to zwyczajnie w świecie robi ludzi w bambuko...

jak to nie prowadzi skoro ja na nie chodze i bylam juz na zajeciach 4 razy??? :P
  • Anonim

Nie wiem na jakie kursy chodzisz, ale jeśli ktoś Ci powiedział, że przygotują Cię do testu kompetencyjnego, to Cię najprawdopodobniej naciąga. IS UW nie organizuje żadnych kursów przygotowawczych. Dokładny kształt testu kompetencyjnego zna bodajże 4-5 osób, które zachowują to dla siebie. Tak więc nie wiem, do czego przygotowują Cię na tym kursie - mogą się opierać tylko na ogólnych założeniach co do testu. Jednakże w mojej ocenie na podstawie tego, co napisano na temat testu komptencyjnego, nie jest możliwym przeprowadzenie rzetelnego kursu przygotowawczego. Co więcej, uważam iż w ogóle kursowe przygotowanie do tego egzaminu nie jest możliwe - test ma w założeniu sprawdzać kompetencje, które człowiek nabywa w trakcie "normalnego" życia poprzez swoją aktywność i zainteresowanie światem, czego nie można się nauczyć w kilka godzin na wykładowym kursie.

wiesz tu sie z Toba zgodze,ze nikt umiejetnosci Cie nie nauczy w ciagu paru lekcji..ale zwroci Ci uwage jak masz podejsc do tego typu testu, da Ci podstawy do zrozumienia socjologii, przedstawi podstawowe pojecia... a to mysle duzo ulatwia sprawe... :] zreszta zajecia prowadzi jeden z wykladowców na UW, jak sie dowiem dokladnie to napisze bo w tej chwili nie pamietam nazwiska... :/
  • Przemek

AG - co to za firma robi ludziom wode z mozgu, obiecujac, ze przygotuje do testu predyspozycyjnego, o ktorym praktycznie nic nie wiadomo?

Ci ktorzy maja sobie poradzic to poradza sobie bez kursow...

Reszcie takie kursy i tak nie pomoga...

konkretnie owa "wode z mozgu" robi nam Fundacja :Optimi Elaturi" z siedziba przy ul. Krakowskie Przedmieście 24 wejscie od str. Małego Dziedzińca UW :P a zajecia odbywaja sie w gmachu Wydzialu Geologii... :] z wykładowcami z UW o jeden mi sie przypomnial - prof. Słomka- zna ktos?? :>
  • Magda

może nie prof słomka tylko prof sułek hihihiihi:)
  • somewhere else

hmmm... Adam Słomka? ale on to chyba profesury jeszcze nie zrobil :P
    poza tym nie uczy wcale u nas w IS

w sumie ja znam - mnie przygotowywal na takich kursach 4 lata temu - ale wtedy egzaminy byly normalne - i trzeba bylo miec solidna wiedze, coby je zdac. ze 100 osob, ktore chodzily ze mna na kurs dostalo sie moze z 8.

takze w sprawie przygotowan do testu kompetencji niewiele sie moge wypowiedziec, choc zdrowy rozsadek podpowiada, ze jest tak, jak twierdza moi przedmowcy - jak niby mozna sie przygotowac do testu predyspozycji?! przeciez predyspozycja to nie jest cos, czego sie mozna nauczyc...

radze wiec miec oczy i uszy szeroko otwarte i nie ufac zbytnio tym kursom

zrobił prof czy nie w LO tez nie ma prof. a sie na nich tak mowi; ) choc w sumie to juz powoli zanika....
  • Przemek

Doktor Slomka to wykladowca na Instytucie Nauk Politycznych...

dziekuje bardzo za inf. :)
  • Anonim

ja mam taką małą semantyczną uwagę: nie da się zrozumieć socjologii, a już tym bardziej na kilku wykładach. Zwłaszcza, że teraz nie wiedza, a coś tak efemerycznego, jak 'predyspozycje' się liczy:)

Jeśli chodzi o pojęcia, to zrozumienie przychodzi po dwóch latach studiowania, kiedy wchodzą do Twojego słownika. Wykucie ich na pamięć spowoduje jedynie mętlik.
    Ale jeśli jesteś urodzonym socjologiem, to wykłady nic nie zmienią w Twoich predyspozycjach i lepiej byłoby wydać te pieniądze na jakąś fajną knigę... nawet socjologiczną;)

Ale wiary nie trać. Test układają też ludzie, choć socjologowie (oby nie statystycy;), więc życzę Ci dużo szczęścia... bo doświadczenie uczy, że wiedza nie zawsze wystarcza

hehe no szczeście to sie zawsze przyda :]] a tak co do tej statystyki to trudna jest?? bo podobno ciezko ja przejsc.. :((
  • Anonim

Jak sie nie obijasz to nie trudno.
  • somewhere else

i tutaj generalnie na szczescie nie ma co liczyc; )
  • Anonim

Predzej pech wchodzi w grę; )
  • Anonim

ja bym to nazawała zmienną losową komputerów u statystyków i ich nastroju przy układaniu testu:)

no staram sie ile moge ostatnio zaczełam czytac jakies fajne ksiazeczki z psychologii społecznej i socjologii... :)) na maturke rozszerzona nie narzekam :] jak myslicie przy ok.80-85% z rozszerzonej sa szanse sie dostac???????

a co do statystyki, to jesli nie ma tam zbytniej dawki zadan matematycznych z funkcji i geometrii to da sie przezyc :D <przynajmeij tak mi sie zdaje> aaa tak przy okazji. informatyka jest trudna?? po podobno na 1 roku sporo jej tam jest...
| |

Dla absolwentów i aktualnych studentów najlepszej socjologii w Polsce... w Europie... na świecie ...

Uniwersytet Warszawski, Instytut Socjologii

Zapisz się do klasy

Strona 1/42

nameless

Acirus

MartaAnna

T e o

Juzi0

Meander

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki