- 1
- 2
-
Anonim
Witam
Każdy z nas obecnych na tym gronie tematycznym doskonale zdaje sobie sprawę z tego, iż są miejsca nasączone szczególnie destruktywną dla żywego organizmu energią.
Czy odczuwacie negatywny wpływ energii takiego miejsca na Was samych?
Jakie miejsca wymagają według Was wzmożonej "czujności" energetycznej?
Moje typy to: cmentarze, kaplice, zakłady pogrzebowe, kościoły oraz sale operacyjne.
Pzdr -
Anonim
Nie wiem, czy cmentarz to złe miejsce? Dla mnie jest tam cisza i spokój. Nie odczuwam negatywnych wibracji na cmentarzu. Czasami gorzej się czuję w kościele.... Mnie się wydaje, że to zależy od energii a nie przeznaczenia miejsca. -
Anonim
O tak dużo zalezy od energii, czasem sa te złe mieszkania, jakies ruiny domów. Na cmentarzu nie czuję sie jakoś źle,raczej jest spokój,ale to zalezy od cmentarza.Na jednym było wporządku na drugim odczuwałam niepokoj i coś mówiło,idź stąd,idź. -
Anonim
widzę wątek smentarza///
Ja tam bardzo lubie przebywac, zwlaszcza jak mam jakis problem do rozwiazania.
Wydaje mi sie ,ze sa gorsze miejsca np. ruiny, nawet ugory- miejsca o ktorych mało osób mysli pozytywnie -
-
Emilia
to jak czujemy sie w danym miejscu zwykle zalezy od tego co sie tam stalo.jesli np.ktos tam zginal to czujemy sie paskudnie.kiedy bylam w Londynie doslownie wariowalam w miejscach gdzie w lipcu byly zamachy.nie moglam tam wytrzymac.na cmentarzach jest mnostwo duchow ktore maja niedokonczone sprawy i potrzebuja pomocy.dlatego wiekszosc osob tych miejsc nie lubi.dziwnie sie czuje tez na Starówce.po powstaniu sporo duchow sie tam szwenda,i nie wszystkie chca odejsc.ale te co sa niewiele mi juz przeszkadzaja.naprawde paskudnie jest na dziedzincu szkoly muzycznej na miodowej.w czasie wojny bylo tam wiezienie i sporo egzekucji.atmosfera tragiczna!zawsze wieje stamrad najszybciej jak sie da! -
Blue Dolphin
A budynek Instytutu Psychologii w Warszawie - Stawki 5/7, gdzie była siedziba Gestapo przy miejscu wywózki Żydów do Oświęcimia?
atmosfera tak mroczna jak z opowiadań Lovecrafta. -
Anonim
Najwięcej "zła" wyczuwam w kościołach, to chyba główna siedziba złych mocy (oczywiście sa wyjątki). Cmentarze są względnie czyste, choć to zalezy od cmentarza. Szpitale też są przesiąknięte negatywnymi wibracjami. Czasem "zła" energia unosi się gdzieś w pewnych miejscach w plenerze np. w lesie, gdzieś nad jeziorem, w parku, a czasem nawet w mieście na ulicy albo w jakimś zwykłym budynku np. w dziekanacie :> -
Anonim
Ja kiedyś pojechałam na weekend i spałam w jakimś pokoju wynajętym u chłopów. W tym pokoju nie mogłam wytrzymać. Miałam stany depresyjne i chciałam uciekać. Zaczęłam dopytywać gospodyni, kto tam mieszkał. Okazało się, że jej ojciec tam spał, był chory, powoli umieral na tym łóżku na którym ja nie mogłam wytrzymać.....
-
Anonim
kiedys moj chlopak powiedzial mi ze na polach gdzie niedaleko mieszka kogos zabili.
kiedy mi to mowil bylismy u mnie w domu, jednak od razu w glowie pojawilo mi sie jedno konkretne miejsce na ppolach. nie mowilam mu dokladnie gdzie to jest bo pola te sa bardzo duze totez nie byloby mozliwe precyzyjne wyjasnienei miejsca o ktorym mysle.
Jakis czas pozniej bylo ognisko poszlismy tam wiec i w nocy kiedy wracalismy drozka wiodaca do ulicy glownej poczolam ze musze sie zalatwic- glupio pisac o tym na forum ale coz jesli tego nienapisze nie bedzie mialo to sensu co chce przekazac. poszlam wiec kawalek w przeciwna strone i w pewnym mozencie poczulam jakbym wlazala na szybe - szlam z przekonaniem ze jeszcze kawalek i nagle bach musialam stanac - jeszcze tak wyraznego STOPA nie mialam. no wiec stanelam wczesniej i zrobilam to co mialam.
nastepnie odprowadzilimnie do domu kierujac sie w pierwotnie obrana droge prowadzaca ku ulicy.
kilka dni pozniej moj kolega bemben mieszkajscy niedaleko mnie - rowniez czujacy energie napisal do mnie na gg ze dominik- inny kolega wspominal cos ze moj chlopak wspominal co mowilam o pwenym mejscu (czyli o tym ktorego dokladnie nieumialam wyjasnic gdzie sie znajduje/ o czym pisalam na poczatku).
Bemben spytal sie mnie jakie to miejsce bo on tez czul wraz z Qudelem takie wibracje i chce sie dowiedziec czy te miejsca sie pokrywaja.
stwierdzilismy ze narysujemy jak najdokladniej miejsca o negat. energii, po czym puscimy je w mailach. zrobilismu to . nasze maile sie doslownie minely w internecie i w rownym czasie dostalam ja jego a on moj. kiedy orworzylam jego rysunek doslownie mialam w oczach lzy- to z przerazenia dokladnej precyzji miejsca na tak ogromnych polach.
on rozwniez byl w szoku energia ta naprawde musi byc niesamowicie silna jesli idac po prostu czy sluchajac o pewnym zdarzeniu dokladnie mozna zlokalizowac niemjsce nawet nie starajac sie tego czynic- bo nie zalezalo ani mi ani in na czusiu tam wlasnie czegos .tostalo sie od tak hop siup jest i wiem dokladnie gdzie. zazwyczaj chcac poznac energi e promieniujaca z niajsca uzywa sie do tego wahadelka lub jest sie na to nastawionym psychicznie a tu bylo cos zupelnie innegoani checi ani stanu.
Nie chodze w to miejsce rowniez i ich prosilam by nie wchodzili tam bo są tego rodzaju ludzmi ze zaraz ich ciągnie tam afirmowac- wg mnie to co tam jest jest znacznie silniejsze niz tylko sie wydaje i mantry ani afirmacje na wiele sie niezdadza.
-
Anonim
Basiu czyli unikac takich miejsc? A jeśli są to jakies ruiny i inni źle się tam czują, mnie natomiast coś tam pcha bez żadnej przyczyny. Wręcz ciagnie, to jak mam to rozumieć? -
Sa ludzie, ktorzy chlona wszystko jak gabka.. dla przykladu: w moim mieszkaniu w najmniejszym pokoiku zmarl poprzedni lokator, ja nie czuje tam zadnych zlych wibracji.. cmentarze lubie, kosciolow nie. Ale nigdzie nie czuje "przewagi" czegokolwiek nade mna. Mysle wiec, ze bardzo wazne jest wlasne podejscie do tych spraw, wiadomo, ze kazdy moze odbierac to na swoj sposob, ale nie mozna wbijac sie w przeswiadczenie, ze w danymmiejscu jest jakies "zlo".. bo wowczas na pewno sie tam wlasnie pojawi; )
-
Anonim
jest normalka ze jesli jest jakies zle miejsce tzn miejsce neutralne ale zamieszkane przez negat energie i jesli ją czujesz to normalne jest ze bedzie cie do niej ciagnelo jesli nie masz na tyle silnej woli by sie opzec pojdziesz tam . wazne jest by umiec sie powstrzymac przed czyms co moze sie okazac szkodliwe lub negat. wplynac na ciebe.
Matrix wiem o tym doskonale bo to my ludzie niejednokrotnie przyzwyczajamy sie do np negowania liczby 13 przejscia pod drabina czy innych tak przesadow tak samo jest z miejscami ale jesli sie cos czuje i jak juz wczesniej napisalam nie tylko ja to czulam to nie jest wykluczone ze wkasnie cos tam jest.
Matrix poznales mnie juz na tyle dobrze ze wiesz ze nie jestem osoba wierzaca w jakies bzdury -
Anonim
ale miejsce nadaje jaka jest w nim energia!cmetarze przepełnione są duszami któe nie odeszły przez to ,że za bardzo ich tam opłakiwano nie dając zrozumienia...koscioły to inna bajka ludzie zostawiają tam swoją energie natomiast ksieża zbierają prane z uczestników nabożenstw poza tym energia wysyłana w przestrzen podczas spowiedzi ni ekoniecznie jest dobra..... -
Anonim
Qudel ale wiesz co mowilam ci juz ze dusza czlowieka odchodzac zostawia cialo jednak jedt pewna roznic amiedzy kims kto umiera swiadomie a kims kto nie jest na to gotowy . tam gdzie sie uczylam i to co dowiedzialam sie do tej pory z licznych ksiazek itp. jest znaczna roznica czy swiadomość plynie wraz ze swiadomościś czy oddziela sie jedli sie oddziela wtedy niektore miejsca moga emanowac inna energie. chodzi mi o to iz swiadomosc - srednie ja jest jakby opiekunem podswiadomosci - nizszego ja totez jesli sie rozdziela podswiadomosc(glupiutka dziecinka) szuka miejsca/ osoby w ktorej moglaby zamieszkac. stad niekiedy potocznie nazywane nawiedzone miejsca czy bardziej powazne nawiedzenia ludzi . Silna podswiadomosc potrafi w najslabszym momencie danego czlowieka wyprzec jego podswiadomosc zadomawiajac sie jednoczesnie w nim - stad wlasnie ludzie cierpiacy na rozdwojenie jazni itp. pewnie zaraz ktos mnie zacznie poprawiac ze... nie jestes lekarzem wiec nie wypowiadaj sie na tematy chorob jednak mimo wszystko jest to coraz czesciej udowadniane przez ludzi majacych o tym ogromne pojecie. -
Anonim
aha jesli chodzi zas o ksiezy to fakt jest taki ze bioenergoterapeuta przychodzacy niegdys do mnie - tzn mojego dziadka opowiadal wlasnie przypadki kiedy to w kosciolach ludzie zazwyczaj starsi mdleli... czemu? a temu wlasnie ze bedac starsza babcia czy dziadkiem zazwyczaj staje sie w tym samym miejscu co zeszlej i jeszcze poprzedniej niedzieli - tu skupia sie energia . w momencie gdy ksiadz wyciaga rece ku gorze- wiecie dobrze kiedy- nastepuje zebranie energii (oczywiscie nie wszyscy ksieza robia to swiadomie) wtedy to wlasnie najczesciej mozna sie spotkac z omdleniami na skutek zmniejszenia osobistej samodzielnie zgromadzonej energii.
pozdrowki dla Qudela i Matrixa;) -
:)) Stop energetycznym wampirom :)) nie dawajcie wyciagac z siebie energii nikomu i pod zadnym pretekstem. Faktem jednak jest, ze sa ludzie, ktorzy czynia to swiadomie, zerujac na nieswiadomosci innych..
Co do "zlych miejsc".. jesli nie musicie, nie przebywajcie w nich, bo po co?
pozdrowka :))) -
Anonim
Tylko że najczęściej te "złe miejsca" które spotykam na swojej drodze potrzebują odpuszczenia jakiś win i sa przepełnione smutkiem. Czasem czuję taką radość jakiegoś domu czy miejsca. Dlatego może inaczej postrzegam te złe miejsca. -
Anonim
<aisab napisała>: "gdy ksiadz wyciaga rece ku gorze- wiecie dobrze kiedy- nastepuje zebranie energii (oczywiscie nie wszyscy ksieza robia to swiadomie) wtedy to wlasnie najczesciej mozna sie spotkac z omdleniami"
Masz rację. Pomimo, że nie jestem jeszcze "dziadziusiem" to w tym momencie zaczyna mi się robić słabo i jest mi niedobrze :-/ Niestety nie zależy to od kościoła, w którym przebywam. W każdym jest tak samo. Najwidoczniej również wyczuwam pewne negatywne wibracje i staram się nie powracać w te miejsca. -
Armand a tam zagladales?
http://grono.net/user/topic-show.js...
.. moze wspomniane przez autora tego watku "artykuly" nie sa tylko wytworem wyobrazni wariata, jak niektore osoby probowaly sugerowac.. jak dla mnie, to "cos w tym jest"; ) -
Anonim
<Do M@trix> Tak, czytałem ten artykuł :-) Nawet wypowiedziałem się w tym wątku; -)
Pzdr
- 1
- 2