JSEM [146]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

czemu ja cholera nie widzę JSEM na UW?
  • Anonim

JSEM = MSEM?
  • Marcin S

chyba tak...
    Orientuje się ktoś może, czy mamy szanse na rządowe stypendia za kierunki istotne dla gospodarki? Matematyka jest na tej liście. Mam nadzieję, że międzywydziałowe studia zostaną uwzględnione... :P
  • Karolina

A jak z magisterką? Bo z tego co widzę, to JSEM to sam licencjat... Można potem robić magistra np. na matematyce?
  • Anonim

No właśnie i tu się zaczynają schody. Bo program JSEMu w porownaniu z matematyką jest trochę okrojony i trzeba wybierać dodatkowe przedmioty, żeby można było studiować matematykę na etapie magisterskim. Jest w planach etap magisterski JSEM, ale nie wiem czy warto. Mnie oszukali :), jakbym mógł jeszcze raz wybrać poszedłbym na matematykę, a po roku na ekonomie jako drugi kierunek, bo wbrew pozorom to nie to samo.

Nie idźcie tą drogą!! :)
  • jaseczka

A mi tu dobrze :P
    A magisterski JSEM jest w planach dopiero ponieważ wcześniej to chyba JSEM w całości był magisterski, a teraz przecież studia muszą być dwustopniowe i na razie nie ma dla kogo otwierać etapu magisterskiego, nie? Przynajmniej mam taką nadzieję...
    A jakby ktoś chciał się zdecydowac na JSEM, to niech w I sem. zapisze się na wstęp do matematyki na MIMie, bo to ułatwia później życie (choć w trakcie semestru pewnie znacznie utrudni :D).
    Z powodu stypendiów rządowych od tego roku, to ja bym faktycznie samą matmę wzięła.
    Ale nas zrobili w jajo :( Bo te stypendia tylko dla tych co pierwszy raz studiują :( gdybym tak z tego polskiego nie została dopuszczona do matury to bym pewnie miała choć na I roku tysiączek w kieszeni.......
  • Krzych

JSEM wczesniej byl w calosci magisterskimi studiami 5 letnimi jednolitymi, ale w praktyce konczyl sie po licencjacie ... tak to juz wyszlo. Dla mnie to nawet z korzysciami i to sporymi :)

po 3 roku JSEM (czy tam MSEM) czyli po licencjacie polecam magisterskie International Economics na WNE z rocznym pobytem w Wiedniu :) oraz ewentualne rownolegle ciagniecie zwyklej matmy
  • M. P.

w 100% zgadzam sie z przedmowca; )
  • jaseczka

niemiecki...? :/
  • M. P.

>jaseczka napisała:
    >niemiecki...? :/

Znam w stopniu niekomunikacyjnym, Krzysiek tez; )

W Wiedniu prawie wszedzie po ang sie dogadasz. Nawet jakas babcia w ksiegarni po ang nam znaczki sprzedala...

• jaseczka

no ale wykładają też po ang? Bo na polskiej stronie o erasmusie całkiem niedawno widziałam notatkę że tam po niemiecku uczą...
  • M. P.

>jaseczka napisała:
    >no ale wykładają też po ang? Bo na polskiej stronie o
    >erasmusie całkiem niedawno widziałam notatkę że tam po
    >niemiecku uczą...

ale czy ktokolwiek uzyl tutaj slowa erasmus?
| |

Dla wszystkich byłych i aktualnych przedstawicieli tego wspaniałego i elitarnego kierunku =)

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)