-
Anonim
Zakładam odzielny wątek na wszelkiego rodzaju nowinki o filmach z udziałem Depp'a, produkcjach reżyserskich i wszelkiego rodzaju nowościach.
A żeby zacząc:
Depp w kinowej wersji telenoweli o wampirach...
Johnny Depp i Graham King wyprodukują dla studia Warner Bros. kinową wersję telewizyjnej opery mydlanej "Dark Shadows". Nie wykluczone, że Depp zagra jedną z głównych ról.
"Dark Shadows" to serial emitowany w dni powszednie przez stację ABC w latach 1966-1971, której bohaterami jest rodzina wampirów. W każdym z 1225 odcinków pojawiały się wilkołaki, duchy i zombie. W jednym z wywiadów Depp przyznał, że jako dziecko był zafascynowany serialem i zawsze chciał zagrać głowę rodziny Barnabasa Collinsa (w serialu grał go Jonathan Frid).
Serial "Dark Shadows" ma w Stanach bardzo oddaną grupę fanów. Oprócz oryginału, na początku lat 90-tych postał krótko istniejący remake. Wyprodukowano również kilka filmów na potrzeby telewizji i rynku wideo.
ZRODŁO: filmweb.pl -
Anonim
To świetnie,choć myslę sobie,że gdyby film w swoje ręce wziął timi Burton wygladałoby to fantastycznie:) sama zresztą lubie jak po ekranie pochodzi sobie zgraja krwiożerczych zombie czy wysysających krew wampirów...a wszczególności moich ukochanych wilkołaków.
pzdr. 4 Kejt:* big kiSs 4U:* udany wątek,po liczbie wpisów możesz już zauważyć,kto jest po jakiej stronie barykady... -
AgA
a wie ktoś możekiedy w polsce będzie "Sweeney Todd"? bo kurde ponoć w grundziu będzie w stanach ale w polsce to nie wiem #_# -
Anonim
W Stanach ma być we wrześniu....dokładnie 5.09.07;) a z Polska nie wiadomo..nic nie ma na filmweb.
A to o filmie....
Ekranizacja przebojowego broadwayowskiego musicalu. Kiedy Sweeney Todd przybywa do Londynu z poczciwym młodym żeglarzem Anthony Hope'em, poznaje panią Nellie Lovett - właścicielkę cukierni. Kobieta rozpoznaje w Sweeneyu Benjamina Barkera, który został przed laty wygnany z miasta przez bezwzględnego Sędziego. Złoczyńca wraz ze swoim podwładnym uknuł podły plan - podczas nieobecności Barkera brutalnie zgwałcili jego żonę i porwali córkę, Johannę. Teraz już jako Sweeney poprzysięga im zemstę. Z pomocą pani Lovett zakłada krwawy interes: otwiera salon fryzjerski, w którym podcina gardła niewinnym klientom i w ten sposób zaopatrza wspólniczkę w... nadzienie do ciastek. Wyroby pani Lovett zdobywają ogromną popularność i uznanie Londyńczyków, podczas gdy Sweeney wciąż planuje odwet na zabójcach swojej żony...
Pozdrowka :* wiem ze istnieją ludzie ktorzy mnie popierają;):) -
-
Anonim
Co do ekranizacji 'Dark Shadows',mam kilka ciekawostek...Johnny powiedział,że fascynowała Go postacv Barnabasa.Zapewne jeśli doszłoby do realizacji w tę postać Johnny by sie wcielił.
Tutaj proszę,foteczka przerażająca serialowego Barnabasa,w którego wcielił się Jonathan Frid :
http://www.jonathanfrid.com/pg8.htm...
a co do Sweeney Todd,to bardzo podoba mi się poster..jest taki mroczny i Burtonowy; p
http://img524.imageshack.us/my.php?...
super... Never Forget <-> Never Forgive ...Johnny Depp is Sweeney Todd...świetne:) nie moge sie doczekac aż zobaczę tę produkcję. -
Anonim
skoro nie na temat,więc może walnełabyś to na wątek o bródce lub jej braku ? bo nie warto zasmiecac tematu,w którym można się wypowiadac o normalnych rzeczach,nie tylko urodzie i zgrabnej dupie Depp'a :/ proponuje niektórym założenie nowego grona 'Rozwrzeszczanych fanek Depp'owego tyłeczka i bródeczki' tam nikt nie bedzie miał pretensji o śliczne zdjęcia..pozatym każdy widział to zdjęcie,bo Kejt wystawiła je na światło dzienne...luudzie...
nie piszcie nie na temat... Kejt...jak Ty to wszystko znosić,ja bym straciła cierpliwość:* -
Anonim
ja tez tracę...ale co zrobić;):*
Johnny Depp w ekranizacji "The Rum Diary" autora "Las Vegas parano"
Johnny Depp zagra główną rolę w filmie, którego scenariusz powstanie na podstawie "The Rum Diary", jedna z książek Huntera S. Thompsona. Depp zagrał już w "Las Vegas parano", filmowej adaptacji innej z książek tego pisarza.
Depp będzie nie tylko gwiazdą "The Rum Diary", lecz także zajmie się jego produkcją. Poza kierowanym przez niego studiem Infinitum Nihil w pracach nad filmem udział wezmą także Warner Independent oraz GK Films Grahama Kinga. Reżyserem i scenarzystą "The Rum Diary" będzie Bruce Robinson, twórca fabuł filmów takich jak "Pola śmierci", "Projekt Manhattan" i "Powrót do raju", który samodzielnie wyreżyserował "Jennifer 8".
"The Rum Diary" to opowieść o miłości, zdradzie i pożądaniu, której akcja dzieje się w stolicy Portoryko San Juan w latach 50. ubiegłego wieku i jest oparta na autentycznych wydarzeniach z życia Huntera S. Thompsona, jednego z najważniejszych pisarzy XX wieku i twórcy specyficznej, bardzo osobistej i pisanej na gorąco odmiany reportażu, tzw. gonzo journalizmu.
Depp zakończył niedawno prace nad planie "Sweeney Todd" Tima Burtona, a już niedługo rozpocznie realizację "Shantaram", którego reżyserią zajmie się Mira Nair.
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia... -
Anonim
z tego co słyszałam Sweeney Todd ma mieć premierę w Polsce wraz z początkiem zimy tego roku :) -
Anonim
-
Anonim
Film wogóle zapowiada się świetnie...widać chociażby po mrocznym posterze,do którego link podałam we wcześniejszych postach...prócz Johnny'ego zagrają rewelacyja Helena Bohnam-Carter,która serio potrafi być przerażająca (Potterowy Zakon Feniksa), mój ulubiony Alan Rickman...nic dodać,nic ująć,a także...Sasha Baron Cohen,czyli słynny Borat czy Ali G (!) ... :) -
kam.
uwielbiam tim'a burton'a :)
film naprawdę się super zapowiada, nie mogę się doczekać ! -
Anonim
-
kam.
-
Anonim
Mi się kojarzy, że Rum diary miało być zrealizowane już w 2004 roku, więc chyba są spore problemy z nakręceniem tego filmu :( -
Anonim
Nowe miejsce zamieszkania Johnn'ego http://jack-is-back.blog.onet.pl zapraszam :) -
Anonim
Tim Burton wczoraj wieczorem otrzymał nagrodę Złotego Lwa a wręczył ją oczywiście Johnny;)
[...] Wczoraj nagrodę za całokształt twórczości odebrał natomiast Tim Burton. Organizatorzy nazwali go "jednym z najodważniejszych, najbardziej wizjonerskich i najbardziej odkrywczych reżyserów amerykańskich". Statuetkę Złotego Lwa wręczył mu Johnny Depp, jeden z jego ulubionych aktorów. Burton odbierając ją powiedział, że będzie ona dla niego "inspiracją na zawsze".
Przypomnijmy, że reżyser ma na koncie takie filmy, jak "Edward Nożycoręki", "Batman", "Gnijąca panna młoda" i "Charlie i fabryka czekolady". Środa na Lido została ogłoszona "Dniem Tima Burtona" ze względu na światową premierę wersji 3-D jego animowanego musicalu "Miasteczko Halloween" z 1993 roku. Pokazano także pierwsze fragmenty jego powstającego właśnie filmu "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street", adaptacji musicalu Stephena Sondheima, w której ponownie zobaczymy Deppa.
A tu link do galerii z tego wydarzenia:
http://film.onet.pl/N,62127,1,1,gal... -
Anonim
-
Katarzyna jak zawsze
a tak w sumie to Sweeney będzie pod koniec stycznia dopiero
http://wwws.warnerbros.co.uk/sweene... -
daria.
-
Anonim
http://www.kaprysy.pl/2510/depp-ma-...
tyle o ile to news, ale zawszec coś