-
Anonim
Namaste! chcialam sie spytac, czy ktos cos slyszal o cyklu Powitanie Ksiezyca? bo Powitanie Slonca na pewno wszyscy znaja i praktykuja codziennie;-) ale niedawno moja kumpela powiedziala, ze istnieje zupelnie inny cykl asan pt. powitanie ksiezyca i ze jej sie podobalo. Nie pamietala jednak niestety, jak to leci po sobie. Szukalam w internecie, nic nie znalazlam;-( ktos cos slyszal, wie, moze poradzic? -
mankowski
-
Grono.Net
tak tak
trzeba zrobić psa a potem wyć w stronę okna
bardzo dobrze wpływa na siły witalne i alzheimera
kończymy tradycyjnie jako trup (savasana) -
Anonim
-
-
Anonim
-
hermit
ale oczywiście Urdhva Mukha Svanasana, bo bez sensu byłoby wyć do podłogi; -). Trochęmi siębez sensu wydaje witać Księżyc, bo to ze Słońca czerpiemy witalność, ale ja na początku drogi jestem, więc pewnie wielu rzeczy nie wiem -
Grono.Net
nie no, oczywiście że Urdhva Mukha Svanasana!
ale z merdnięciem ogonkiem
jeśli ktoś posiada -
hermit
każdy posiada, tylko że ja swoimi trzema kręgami ogonowymi nie potrafię merdać. Chyba że coś innego miałeś na myśli - ? -
nagle!Ja
ja nigdy się nie spotakała z Powitaniem Księżyca i szczerze mówiąc to chyba jakaś ściema jest... w podstawowj ksiazce na temat jogii Iyengara "Światło jogi" nie ma nic na ten tema. Podejrzewam, że "misz" ma rację :) -
♥ cherry cocktail;)
ja trenuje tylko karate kyokushin z elemenatami jogi i pytałam się sensei czy isnieje coś takiego..-nie -
Anonim
ja tez nigdy o czyms takim nawet nie slyszalem.
fakt, ze cwicze dopiero 2 lata z "hakiem", ale gdyby to byla jakas wazna i chociaz troche popularna sekwencja, to jestem pewien, ze przynajmniej by mi sie otarlo o uszy -
Anonim
mam wrazenie ,ze kiedys piotrek kunstler u bielewicza cos o tym gadal, ale glowy niei dam, zieew -
nagle!Ja
Ja go dziś zapytam o to powitanie księżyca, ale pewnie mnie wyśmieje.... -
magamama
kochani,
oczywiscie, ze powitanie ksiezyca istnieje!!! cykl jest zblizony do powitania slonca (wiecej asan i troszke bardziej skomplikowane). zapewne, podobnie jak w przypadku powitania slonca, jest wiele wariacji na ten temat.
http://www.hathayogalesson.com
polecam te strone, jako jedno z wielu zrodel, oczywiscie. tam znajdziecie miedzy innymi powitanie ksiezyca
powodzenia!! -
mankowski
-
magamama
-
Ja
JEST TAKIE POWITANIE i robi się je w płaszczyznie na boki a nie do przodu i do tylu
bardzo dobrze robi na spanie :) nie pamiętam wszystkich moge się przy okazji dopytać to Ci napiszę, ale składa się głównie z tych trójkątów bocznych, skłonów na boki itp. może się coś dowiesz w "Sztuce życia" (Art of Living) jesli nie lubisz czekać :). buziak
-
magdita
jak na spanie to dla mnie - nic mi ostatnio nie pomaga - a moze za malo sie staram? -
Grace
ja zazwyczaj ćwiczę tak,że mięśnie bolą mnie ze trzy dni.a uważa się powszechnie,ze to taki mało sportowa dyscyplina.... -
Anonim
Ćandra Namaskaram (Powitanie Księżyca)
Powitanie Księżyca (Ćandra Namaskaram) jest zestawem piętnastu pozycji odpowiadających dokładnie księżycowym Thiti-fazom codziennego przyrostu lub ubywania księżyca od nowiu do pełni lub od pełni do nowiu! Seria piętnastu pozycji, ćwiczonych także na dwie strony, na lewą i prawą stronę jest tak zwaną Formą Jeźdźca (Aśwasanghala Mudra) używaną zarówno przez praktykujących Hatha Jogę jak i Kalarpayat - indyjską Sztukę Walki!
http://www.himalaya-tirtha.org/chan...