-
natka
-
gusgus
-
Anonim
z powodzeniem możesz wrzucić do pralki i nawet wsypać troszkę proszku
najlepiej w jakichś 30 stopniach :)
sama prałam :) -
Grono.Net
ja czytałem gdzieś że w pralce to niekoniecznie. najlepiej ręcznie w ciepłej wodzie z delikatnym mydłem jakimś
a potem nie wyciskać, jedynie zrolować to sie usunie nadmiar wody w ten sposób, a potem wywiesić rozłożoną i poczekać aż sobie odcieknie
nie wirować :--) -
-
Grono.Net
-
Anonim
można i tak i tak
ale ja jestem leń i wyprałam w pralce no bez wirowania of kors
-
gusgus
-
Grono.Net
już wiem, gdzie to czytałem
http://www.yogajournal.com/newtoyog...
If your mat is lightly soiled, use a spray bottle, damp sponge, or terry cloth rag to apply a solution of two cups of water and four drops of dish soap. Rub the soiled areas. Wipe the mat with clean water; then rub with a dry terry cloth towel. Hang to air dry.
If your mat is heavily soiled, submerge it in a solution of warm water and mild detergent; use very little soap as any residue may cause the mat to become slippery during future use. Thoroughly hand wash the mat and rinse in clean water. After squeezing out the excess water, lay the mat on a dry towel and roll the mat and towel together. Stepping on the rolled up mat will squeeze more moisture out of the mat and into the towel. Then unroll and hang to air dry.
a tak w ogóle http://www.yogajournal.com to bardzo dobra stronka - są np filmiki z asanami -
natka
o kurcze wlasnie wypralam matke w ZIMNEJ wodzie i na dodatek szamponem do wlosow i gabka..no cos przynajmniej bedzeie slicznie pachniec. -
hermit
pralka, 40 stopni, bez wirowania, trochę proszku i większa ilość wody, przedwczoraj prałem. Ładnie wyschła i przynajmniej trochę poślizgu straciła, bo nowa i z psa można było płynnie do kija zjechać, jak to ktoś już zauważył. -
Anonim
-
halucyna świńtuśińska
w szkole jogi polecono mi wypranie w pralce w 40 stopniach w małej ilości proszku. żeby się nie ślizgała, można zetrzeć lekko pumeksem. -
ruuuuuuuda!
no właśnie samo wypranie maty nie jest sztuką, natomiast może po umyciu zrobić się śliska, to już jest problem.
Ja na jutro zaplanowałam wypranie maty; P -
dajana
-
ruuuuuuuda!
jeśli nie chcecie prać maty w pralce -> wystarczy wypełnić wannę wodą i nasypać małą ilość proszku do prania i oczyścić matę z dwóch stron. Mata wyczyszczona i na szczęście nie straciła swoich właściwości ( nie zrobiła się śliska ). -
Kahna
mam zamiar wyprac nowa mate, slizga się, nie ma mowy o zrobieniu psa :/
mam jednak wątpliwości, czy dobrze mi wyschnie, czy nie zawilgotnieje... jak ją potem suszyć? samą sobie pozostawić? :)
ktoś pisał coś o ścieraniu pumexem...