Joga [1703]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • mea

co polecicie w poznaniu? do tej pory mieszkałam w innym mieście i nie miałam problemu ze znalezieniem odpowiedniego kursu, odpowiedniego zwłaszcza CENOWO. teraz mieszkam w poz i chcę nadal ćwiczyć, ale przerażają mnie ceny karnetów. ktoś może wypowiedzieć się na ten temat?
  • Anonim

witam:) sama dopiero zaczynam i trafilam w bardzo pozytywne miejsce... mianowicie centrum jogi "harmonia". bardzo szeroki zakres wyboru godzin, nauczycieli, dobre warunki i mili ludzie. jesli chodzi o cennik, to nie ejstem za bardzo zorientowana co do konkurencji... w kazdym razie oni biora 20 zl za pojedyncza lekcje, 50 zl za zajecia raz w tyg w ciagu miesiaca, 100 zl za 2 x w tygodniu w ciagu miesiaca... itd... dobre jest to,ze swoboda mozesz odrobic te lekcje na ktorych nie bylas:)... powodzenia w sukaniu... aczkolwiek mysle,ze do tego czasu cos juz znalazlas...
  • Anonim

Czy są tu jacyś chrzescijanie?
  • Anonim

hmmm... malo sprecyzowane pytanie... pytasz o takich z wyboru, czy jak parwie kazdy "z gory" przeznaczonych w imie tradycji i poprawnosci spolecznej?
  • bh

>$==>&<==$ napisał
    >Czy są tu jacyś chrzescijanie?

nie ma! same demony i smoki.
  • Anonim

a co ma joga do religii??

w poznaniu polecam Centrum Jogi na Dąbrowskiego!!
  • Anonim

w budynku Harmoni mieści sie tez druga szkoła Stanczaka, ale ceny na Harmonie dawno juz uległy zmianie...70/80 zł miesiecznie.
  • Anonim

gdzie to jest?
  • Łukasz

ale numer! :) właśnie miałem założyć temat z pytaniem o szkoły w Poznaniu :)

Marciq: i na coś się zdecydowałaś? a może byłaś już w jakimś ośrodku?
  • Anonim

Harmonia i szkoła Hatha - Jogi mieści sie na Towarowej 45, po drugiej stronie parku przy Akademi ekonomicznej, ja zapisałam sie niedawno do Mateusza Stańczaka i jest fajnie, cały czas nabór do grup poczatkujacych i zajecia w różne dni, jak komu pasuje, sa tez grupy mieszane, ale narazie jeszcze jestem za mała; ) przyszłam kiedy mi pasowało, za jedne zajęcia w tygodniu płacę miesiecznie 80 zł. Mnie sie podoba bo jest w centrum, czyli BLISKO.
  • ciekawaswiata

Matura przede mną. Stres czychał na mnie od dawna aż w końcu wyskoczył z za krzaka i połknął w całości :( W te wakacje byłam na kursie jogi. Zaznajomiłam się ciut z nią, ale zaprzestałam wraz z przyjazdem do domu. Teraz zatęskniłam...; )

Chciałabym się dowiedziec na czym polegają te spotkania. Słyszałam, że są różne rodzaje jogi. Ja skończyłam kurs początkowy Sri Sri Yogi. Czy wykonujecie również Kriję? Przewaga jest ćwiczeń fizycznych czy technik oddechowych? I czy wykonujecie jedynie praktykę czy są również satsangi tzn spiewanie i taniec?
  • Anonim

hmm...tańców ani śpiewów nie ma, nie słyszałam o czymś takim...trochę z hary kriszna mi sie kojarzy, poniżej zamieszczam opis czego dotyczy Hatha metoda Iyengara:
    "W systemie jogi wg. metody B.K.S. Iyengara jak nigdzie indziej dzięki niespotykanej precyzji i dbałości o jakość wykonania i zrozumienia najdrobniejszego nawet szczegółu, rozwijana jest głęboka świadomość własnego ciała, możliwa staje się jego wnikliwa autoobserwacja. To z kolei, kiedy czujemy napięcie, pozwala nam dotrzeć do jego przyczyny, zlokalizować ją i usunąć. Relaksacja ciała i umysłu sprzyja uwolnieniu procesów oczyszczania i regeneracji."

Generalnie ćwiczenie "silnych" postaw np. tylko stojąc, wytężanie mięśni a co za tym idzie rozciaganie ich, prostowanie kręgosłupa, rzeczywiście szybko nastepuje totalne uspokojenie np. po biegu w celu nie spóźnienia.
    A z bardziej przyjemnych rzeczy na koniec lezy sie 15 minut pod kocykiem celem odpoczynku, a prowadzacy hipnotyzuje mówiąc, ze mamy zrelaksowac kazda część ciała po koleji.. niektórzy na wieczornych sesjach...zasypiają!
  • Anonim

HMM...A WŁAŚCIWIE TO W INNYCH SZKOŁACH TO JAK TO WYGLĄDA...BO MOŻE WARTO ZMIENIĆ JAK SA TAKIE RÓŻNICE I SPÓBOWAĆ KAŻDEJ METODY?
  • Anonim

Podnoszę temat, bo sama szukam szkoły w Poznaniu, a wpisy w tym wątku pewno już przestarzałe są (np. o cenie za zajęcia).

A więc: jest tu ktoś z Poznania, który mógłby mi polecic jakieś fajne zajęcia w Poznaniu? Tanie, i takie, hmm, mniej więcej wiekowo <50; ]

I witam na gronie oczywiście, bom nowa tu :)
  • agnieszka

teatr tanca organizuje otwarte warsztaty, zajecia w poniedzialki i piatki w szkole baletowej, cena 17 zl za zajecia, 140 karnet na 10 zajec. tak w razie gdybys jeszcze nic nie znalazla:)
  • Anonim

Może ktoś zna warte polecenia kluby/szkoły jogi w Poznaniu?
  • Anonim

?ani jednej?
  • mea

taniej nie ma ani jednej:)
  • ifa

• Klasz

W Poznaniu w Studiu Aktorskim będą zajęcia z jogi. Poprowadzi instruktorka jogi Agata Ludwiczak.

http://studio-aktorskie.pl/joga.php
  • 1
  • 2
| |

Dla wszystkich uzależnionych od jogi, a także dla tych, którzy dopiero rozważających rozpoczę...

Fotki

Miejsca grona (8)