Język polski [1535]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Śmierć

Chociaż ja już opuściłam wasze szeregi, myślę, iż może się wam przydać ta strona:

http://grzegorj.webpark.pl/lingwpl/...
  • zej

ja i tak najbardziej lubie definicje sylaby; ) kiedys ja na imprezach kolezenstwu niepolonistycznemu przekazywalam; ) bylo zabawinie :) okazuje sie ze malo osob wie co to sylaba :) a wy? moze jakies propozycje?

ciekawa jestem czy ktos wpadnie na ta definicje, ktora ja poznalam w czasie studiow; )
  • Agata

Ja sie kiedys powaznie zdziwilam na zajeciach z hiszpanskiego kiedy poza mna NIKT nie wiedzial, co to jest obocznosc (fakt, ze tylko ja bylam z polonistyki, ale jednak to bylo w podstawowce:)
  • zej

Sylaba - minimalny segment temporalnej organizacji artykulacyjnego kontinuum ktorego granice sa wyznaczane poprzez wyrazne zmiany w dystrybucji sily artykulacji...

chyba tak to szlo, wybaczcie jesli sie pomylilam; )
    oczywiscie jakby sie zastanowic - proste - ale na pierwszym roku nasz prof. mowil to w taki sposob - ze naprawde mozna sie bylo wystraszyc - zreszta on uwielbial straszyc; ) bardzo go lubilam; )
    no i oczywiscie chyba kazdy wie co to sylaba, i nie trzeba az tak tego okreslac - aczkolwiek juz mi sie ta definicja w zyciu przydala; ) i kolezance tez - na innym kierunku
  • Anonim

Cudo strona, uwielbiam takie masochistyczne rzeczy.
  • mgr Alex Gemini

co jak co, ale czytac lektury trzeba :(