-
Bianca <3
Witam!
Czy ktoś z tutaj obecnych jest mi w stanie odpowiedzieć, czy w Radomiu jest jakaś szkoła jap. oprócz Lloyds? I jeśli nie ma, to czy LLoyds proponuje dobre kursy?
A może ktoś wie, gdzie kupić tutaj podręczniki?
Dziękuję za każdą pomoc,
Yuki -
Hmm.. trudno mi wypowiadac sie na temat szkół w Radomiu... =) Ale napewno dostaniesz "Japoński dla początkująych" i "Mówimy po japońsku" w jakiejś większej księgarni, poza tym istnieje korespondencyjne ESKK. A skoro w ogóle istnieje w Radomiu szkoła jęz. z jap., to tylko się cieszyc. =)
-
Bianca <3
Ale podobno w tej szkole standardy niskie. Grupy w tym roku nie mieli, więc sama zaczęłam się uczyć - trochę umiem xD. Chyba zaopatrze się w ESKK, wszyscy to chwalą, a jak przeglądałam jedną z lekcji to widzę wyjaśnione wszystko i fajnie.
Czy ktoś tutaj jest studentem japonistyki? Fajnie by było uczyć się z Waszych skryptów, bo są duużo lepsze :D -
No, bierz wszystkich tylko nei z wawy, bo na uw skrypty są do niczego... =(
-
-
Bianca <3
słyszałam, że Jagiellonka jest w tym dobra. Konkretnie interesują mnie kanji, bo gramatykę to sobie kupię tą co WUJ wydało.
Najpierw zobaczę co jest z tą szkołą, chociaż z drugiej strony nie warto głowy sobie zawracać, lepiej brnąć do przodu.. xD
Wezmę sobie do serca to, co napisałeś ^^ -
Li-Lona
Parandojin ja też jestem z Radomia:D nie wiedzialam wogóle, ze u nas jest jakaś szkoła gdzie uczą japońskiego:::D Dzięki za informację może na jakiś kurs letni pójdę??:D -
KiLLiAN
jpk2 - tak z ciekawości, czemu nasze skrypty sa beznadziejne? :> i o ktorych konkretnie mowisz? -
Bianca <3
-
Anonim
-
Bianca <3
Nie jestem w stanie aktualnie powiedziec, http://www.lloyds.com.pl dla blizszej informacji, w kazdym razie jesli tam ich nie ma, bedzie trzeba przedzwonic.
Y. -
Anonim
-
kasprini
-
Anonim
bezmozgie absolwenty z warszawy kradna cudze materialy, ktore im dano na studiach, no prooosze...
swoja droga skrypty sa mniej lub bardziej skuteczne, ale to chyba zawsze sie dzieje, gdy trzeba ogarnac caly program. abstrahujac od tego, ze ktos te materialy dla nas pisal lub kompilowal i korzystanie z nich bez uprzedniej zgody autorow wiadomo, czym jest. -
Martyna
1) tez nie wiedzialam,ze w r. sa jakies kursy... ale nikto nich nie slyszal,wiec pewnie nie warte zachowu.
2) nie wiem jak wygladaly skrypty starszych rocznikow,ale my (rok 1) mamy wszystkie znaki porzadkowane od poczatku (podobno)... tak wiec malo prawdopodobne zeby ktos nie z Warszawy mogl je juz oceniac. -
Sz.
>jpk2 napisał
>No, bierz wszystkich tylko nei z wawy, bo na uw skrypty
>są do niczego... =(
o c o chodzi z tymi skryptami z uw? dalej nie wiadomo dlaczego sa do niczego ani o jakie materialy IKIMASU -
Bianca <3
Ja tez nie bardzo wiem, o co z tymi skryptami ikimasu ^^
Autor postu jakos nie chce wyjasnic, a my tak ladnie prosimy; )
Tak czy siak, zdobylam troche podrecznikow, a dalej idzie lepiej ^^. Im dalej w las, tym bardziej wciaga :P -
Anonim