-
L;uka;S
My z klasą zamierzamy pojechać do Francji w drugiej klasie. Nasza pani od franca opowiadała nam o takiej dziewczynie co pojechałą na taką wycieczkę. Przed tym wyjazdem dostawała 1,2,3. W Paryżu się zgubiła. Zaczeła płakać. Podeszli do niej Francuzi i zaczeli pytać ją dlaczego płacze. Ona powiedziała, że się zgubiła i że przyjechała pomarańczowym autokarem , który stoi przy fontannach. Oni ją do tego miejsca zaprowadzili i wszystko dobrze się skończyło. Jak wrócili z tej wycieczki to ona dostawała 4,5,6. Ja mam nadzieję, że też się zgubię -
Wuwuzela
ja bylam kilka razy we Francji, ale z rodzinką. Super było, zawsze znajdywalam soebie jakies kumpele Polki. Wtedy nie umialam francuskiego:).
PS I tak najbardziej lubię Włochy;P -
Grono.Net
-
Żona mego Męża :*
Byłam we Francji na koloniach... Było zajeb....
Teraz czekam na meila od kolegi z Francji, bo jak mi się uda to wyjeżdżam na całe wakacje do pracy =) -
-
! • Zosieńka • !
Ja bylam wilokrotnie... Baaaaaaaardzo wielokrotnie...; )
A 29 czerwca znow wylatuje do Francji...
Tym razem bardziej na Poludnie od Paryza... do Nicei... :)
Bedzie bosko :D -
Anonim
ja też byłam na wycieczce z klasą w gimnazjum i było super!!!
chociaż przyznaję słoneczna Italia też jest wspaniała:) -
Anonim
ja również byłam i mam nadzieję,że jeszcze kiedyś uda mi sie znowu odwiedzic France:) -
asia mieczkowska
Ja bylam 2 razy z klasa w gim: raz bylam tydzien w Paryzu, a drugi raz zwiedzalam zamki na loara...bylo super.
P.S. To przez ta chwile kiedy sie zgubila ta twoja kolezanka, to tle sie nauczyla?? -
Kasia
ja bylam 3 razy, ale francuskiego jak nie znalam, tak nie znam. mialam ze sobą dobrego przewodnika:) wszystkim, którzy sie wybierają polecam bretanię!!! -
Angie.
JA byłam raz w zeszłe wakacje na wycieczce w Paryżu.Było bosko.To zajebiste miasto, wręcz odjechane.A francuskiego uczę się kilka lat:) -
Anulka
ja bylam na wakacjach na lazurowym potem na wymianie i mielismy wycieczke do Paryza, Ja uwielbiam francuski takze dla mnie bylo spoko :) -
Anulka
bylam w Nicei bardzo mi sie tam podobalo, a tak przy okazji to fajne maja tam lotnisko : P -
mmajaa
No ja tez bywalam we Francji, ale raczej mieszkalam u zaprzyjaznionych rodzin...potem oni przyjezdzali do mnie i w tym roku pewnie tez ich odwiedze, ale najpierw wybieram sie na miesiac do Paryza...z plecakiem i usmiechem na twarzy:) -
DoDo
ja we Francji byłam dwa razy i za rok jadę znowu. Mam to udogodnienie,że w Paryzu mieszka moja ciocia z kuzynostwem. wiec dom,jedoznko i kasa zapewnione. z paryża najlepiej pamietam...puby i bary :) I to wino :)
no i tego Murzyna,ktory chciał mnie zabic:) -
marta w
ja bylam teraz na obozie w PARIS i jest tam tak super ze bym mogla tam zamieszkac :):):) i te przeceny w sklepach aaaah :********** -
! • Zosieńka • !
A ja w piatek wieczorem wrocilam z dwu i pol tygodniowego pobytu w Nicei, ale tak ogolnie, to na calym Lazurowym... :)
Bylo fajnie... Tzn. ja juz te okolice znalam wczesniej, ale i tak bylo fajnie, tyle tylko, ze mieszkanie w na starym miescie w Nicei wcale nie jest takie fajne, poza tym, jest straaaaaaszny syf... :P -
Ola
byłam 2 lata temu na lazurowym, dokładniej w okolicach st. tropez i było super!! a za 2 tygodnie wybywam do prowansji--> oklice marsylli; ) -
L;uka;S
-
Ola
-
warsaw
ja byłam na sylwestra w paryzu...tez sie zgubiłam ale udało mi sie trafic do domku:)ogolnie klimat miły tyle ze dogadać sie z nimi jest cięzko ze względu na tempo mowienia..ale zawsze sie jakos człowiek dogada:)