Jazz [14836]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witajcie! Promocja młodych adeptów jazzu w Polsce jak wiadomo jest minimalna... Pomyślałam więc, że przydałoby się jakieś miejsce o i dla młodych polskich muzyków. Jeżeli więc chcecie o nich podyskutować, polecić kogoś (lub siebie), poinformować o ciekawym koncercie, wymienić informacje, nuty, nagrania, to zapraszam. Mam nadzieję, że będą się tu odzywać oni sami, ich znajomi, obiektywni obserwatorzy, a moze i ktoś, kto będzie miał dla nich ciekawe propozycje. Chciałabym aby ten skrawek przestrzeni internetowej rozbudził zainteresowanie młodą sceną polskiego jazzu.
  • Anonim

Oktawia Kawęcka - coraz więcej o niej słychać. Młoda zdolna, ładna wokalistka śpiewająca jazz, robiąca fajne wokalizy, grająca na flecie poprzecznym.. hmm.. wystepująca na tygmontowych konkursach Nadzieje Warszawy oraz choćby na festiwalu wokalistów jazzowych. Słyszałam ją 2 razy i życzę jej jak najlepiej. Jeszcze będzie o niej głośno; )
  • Anonim

Najwazniejsze,ze ladna:)
    Mozna jej nawet wybaczyc to granie na flecie (poprzecznym!!).
  • Anonim

A ja słyszałam stąd i owąd że Oktawia Kawęcka jest tragiczna (w sensie warsztatu, śpiewu i wszystkiego - w sensie nie wygląd; )).
    Jak widać wiele spraw jest względnych. Osobiście (nie)stety jej nie słyszałam, a szkoda, bo miałabym własną opinię wyrobioną.

Ja mam swoich ulubieńców wśród wykonawców jazzu, ale na razie nie chcę się dzielić; )
  • Anonim

Ja tez nie slyszalem ale skoro ladna to moze byc kiepska wokalistka(i grac na flecie poprzecznym)
  • Anonim

z mlodych muzykow jazzowych najbardziej zapadl mi narazie w pamieci Łukasz Korybalski (trąbka).
    Jest naprawde swietny! Slyszalem go w dawnym LABO "(teraz MonoBar) na jam session i bylem zachwycony.
    Mozna go uslyszec w cotygodniowym wystepie bigbadnu klubu Tygmont w poniedzialki. Polecam! ŁK jest genialny i cały bigband tez wymiata.
  • Pan z nieba.

Grzech Piotrowski.
  • Anonim

Szymek Kamykowski rządzi jeee!!!! (na alcie grywa)
  • birtuin

bartek staromiejski! (bębny)
  • Anonim

Czyms takim raczej nie przekonamy nikogo do zadnego muzyka.
    Mam na mysli liste nazwisk.
    Warto moze cos wiecej napisac o danym muzyku?
    Gdzie go widzielismy,co gral,na czym, z kim i takie tam;)
    Nie zebym sie czepial ale co mam niby zrobic z informacj,ze ktos rzadzi?Uklonic sie?
  • wicher_lab

Jurek Wcisło - organy Hammond, powinien być już bardzo dobry,
    dawno Go nie słyszałem :)
  • magdalenapaulina

ja tam lubie skalpel... wroclawscy nasi chlopcy...
  • Anonim

Dziękuję za odzew! Ja też uważam że powinniście do nazwiska dołączac opis, któy przybliżyłby sylwetkę muzyka. P.S. Podzielam pogląd, iż Łukasz Korybalski jest świetnym muzykiem. Polecam!
  • i nazywałem się Cortez

Na dniach ma się ukazać pierwsza płyta młodej kapeli Marienburg. Skład tworzą Janusz Zdunek (trąbka) (znany z grupy Syfon) oraz basista i perkusista. Widziałem ich na koncercie w Lublinie. Fajny klimacik, Zdunek cudownie modelował trąbkę przesterami, długie, transowe kompozycje. Piękny cover Milesa "So What?" i ładna odpowiedź na to pytanie: 'nic' :)
    Najbliżej Marienburgowi do muzyki zaprezentowanej na płycie 5 Syfon
  • i nazywałem się Cortez

I potwierdzam fenomen Skalpela!!
  • Pan z nieba.

Tak, cięzko chłopaków nie lubieć:) Godnie reprezentują polskę!
  • ABNORMALLY ATTRACTED TO SIN

Jak juz ktos wspomnial - Grzech Piotrowski.
    Rewelacyjna plyta ''Sin''
    http://www.grzechpiotrowski.pl/
  • Anonim

>Będę świadkową ślubu Siostry :-) napisała:
    >A ja słyszałam stąd i owąd że
    >Oktawia Kawęcka jest tragiczna (w sensie warsztatu)

haha ha..oczywiście że też bym się przyczepiła na przykład do tego że za mało wysokich dźwięków śpiewa, a szkoda i że ma problemy z dykcją - ale z tego co widziałam to chyba ma aparat wiec może przez to.. ale oprócz tego - nic jej nie umiem zarzucić... dziewczyna wymiata i ... też tak chce :)
  • Anonim

Layla, ja słyszałam, że ona nie jest KIEPSKA, ale TRAGICZNA. Masecki miał z nią grać, ale jak zobaczył na próbie jak śpiewa to powiedział, że nie chce i nie podejmuje się. To chyba też swoje mówi. Oktawia zresztą chodzi do mojej szkoły na flet.
  • Anonim

ale może sie nie wypowiadaj skoro nie słyszałaś sama, okej?
    dziewczyna we wszystkich konkursach jazzowych zajmuje wysokie miejsca, włącznie z ogólnopolskim festiwalem wokalistów jazzowych.. słyszałam (co prawda z niepewnego źródła) że dostała sie na wokal na Katowice, a chyba zdajesz sobie sprawe jak trudno tam sie dostać.. tak więc proszę Cię, najpierw posłuchaj, a potem sie wypowiadaj.
| |

Dyskusje o szeroko pojętym jazzie. 1. Info o koncertach zamieszczamy tutaj: http://grono.net/forum/...

Fotki

Miejsca grona (2)