-
Anonim
Mam problem ze ściąganiem obrazków przez HTTP. Jak zauważyłem sama treść obrazka jest już dekodowana z tych wszystkich base64. Moje pytanie dotyczy sposobu odczytywania tych obrazków tak, by można było je gdzieś zapisać (w domyśle w jakimś Stringu bądź lepszej klasie). Dotąd próbowałem używać BufferedReadera (gify się kaszaniły, o jpegach szkoda gadać; /), DataInputStream (podobnie), kilku jeszcze wariacji z InputStream w nazwie - nic nie działało tak jakbym chciał. Stąd moje pytanie - co polecacie do takiego odczytu i późniejszego zapisu?
Moim celem jest napisanie drobnej aplikacji do ściągania stron wraz ze zlinkowanymi obrazkami i innymi stronami. Ściągając treść strony BufferedReaderem wszystkie kodowania były zachowane, ale już użycie DataInputStream chrzaniło takowe. Czy do ściągania obrazków i zwykłych tekstów używać innych InputStreamów? -
steelheart
*Reader/Writer sluża do pracy z tekstami srednio sie nadaje do plikow binarnych.
wniosek: do stron i obrazkow uzywac innych strumieni; ) -
Anonim
-
Anonim
Kiedys testowalem rozne klasy zwiazane ze strumieniami, okazuje sie ze, nie ktore klasy wysylaja paczkami dane i wtedy takie klasy nie nadaja sie do przesylania czegos co potem ma byc np: porownywane.
Rozwiazaniem bylo utworzenie klasy, ktora zawierala tablice byte, konstruktor do ustawienia tej tablicy i metode get do porania tej tablicy....
Mozna powiedziec, ze w tym momencie wysylalem obiekt ObjectOutputStream i go odbieralem za pomoca ObjectInputStream...
Zapis do pliku za pomoca klasy FileOutputStream a odczyt za pomoca FileInputStream... -
-
Anonim
Jeszcze nawiązując do mojego problemu - czy ktoś wie jak z wektora intów (zawierających bodajże po 4 bajty zawartości pliku) zrobić stringa tak, by nie tracić literek (próbując StringBufferem i StringBuilderem - wywołując rzutowanie z intów na chary (bo inty wypisywał jako liczby, a nie traktował jako kody znaków) kaszaniły się takie literki jak ż, ę itp.)? Bo aktualnie zapisuje najpierw plik z treścią strony na dysku, potem zczytuję z niego BufferedReaderem do Stringa, co wydaje mi się rozwiązaniem totalnie obrzydliwym, ale chwilowo jedynym. (Aktualnie dane z żądań HTTP zczytuję DataInputStream, a zapisuję DataOutputStream) -
Anonim
Szukam czlowieka na zaliczenie z javy 2 semestr informatyki Warszawa dobrze zaplace czekam na odpowiedz!!!
- Przeglądaj grona w kategorii Internet i Komputery
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem