- 1
- 2
-
Misiek Misiek
Potrzebuję na dziś programisty(studenta ale nie tylko) znajacego JAVĘ, najlepiej ze stolicy - dobre wynagrodzenie! -
Dzemus
-
Adept
ale o co chodzi?? jaieś korki czy co? czy pisanie programu na zalicenie ? :/ -
SkiLo
-
-
Misiek Misiek
Dorywczo na zlecenie :) no i najlepiej stolica :) nie zdesperowany :) tylko zapracowany :( i potrzebuje pomocy bo z terminami cienko. -
Misiek Misiek
Chodzi o male programiki nie w pelni funkcjonalne oczywiscie za wszystko dobre wynagrodzenie. Plus moge zalatwic wiecej zlecen dla chetnych i lubiacych popracowac w spokoju w domu. -
Anonim
ja mam takie pytanko (nie dotyczace raczej tego tematu)
czy mogl by ktos zapodac jakis link albo napisac tutaj podstawowe informacje o podstawie propgramowania w JAvie, o scryptach i appletach najlepiej bezplatne na sam poczatek, a ze raczej w szkole jeszcze nie mam Javy wiec licze na was
z gory dzieki -
Adept
-
Anonim
dzieki z tym java.sun.com bo nie znalem
poprostu szukalem stronek po polsku
a w google przelatywalem 20 stron i w sumie wyszukiwalo mi same ksiegarnie
dzieki sprawdze -
Houston
szukaj a znajdziesz. google... źródłem wszelkiej wiedzy jest - moc wielka w nim jest; ))) -
Anonim
tylko ze jak szukam to same ksiazki mi pokazuje a mi chodzi o jakies darmowe podstawy (najlepiej po polsku choc z anglika tez nie jestem zly) -
KosciaK
Thinking in Java - edycja trzecia dostępna za darmo na stronie autora -
Anonim
-
SkiLo
nie no rece opadaj.
czy ty naprawde nie znasz google?
przeciez ta ksiazke to nawet w jezyku hindu mozna znalezc.
-
KosciaK
> szkoda tylko ze po angielsku
Hmm... To możliwe jest programowanie bez znajomości angielskiego?
A wracając do tematu darmowych materiałów to właśnie "odkryłem", że w dokumentacji do jdk oprócz API docs, tutoriali jest jeszcze masa Programming Guidsów zawierających opis większości pakietów. -
Adept
>KosciaK napisał
>> szkoda tylko ze po angielsku
>
>Hmm... To możliwe jest programowanie bez
>znajomości angielskiego?
hmm.. moim zdaniem... bez conejmniej średniej znajomości - jest niemozliwe
-
Misiek Misiek
Zgadzam sie z przedmwca, English to podstawa, przeciez 3/4 materialow do wszystkiego jest po angielsku :P no chyba ze ktos jest geniuszem :D No ale odchodzimy od glownego tematu :P a moze ktos lubi C++? to tez moge zalatwic pracy troche :) platnej of course :) -
Anonim
e tam dupa... nie trzeba znac angielskiego... wystarczy sie na kodach zrodlowych uczyc... co prawda znacznie bardziej czasochlonne, ale przynajmniej pozniej nie masz problemow z napisaniem czegokolwiek.
dla mnie jedynym jezykiem jakiego warto sie uczyc jest matematyka... i mowie to calkiem powaznie. -
Anonim
>k. napisał
>e tam dupa... nie trzeba znac angielskiego... wystarczy sie
>na kodach zrodlowych uczyc... co prawda znacznie bardziej
>czasochlonne, ale przynajmniej pozniej nie masz problemow z
>napisaniem czegokolwiek.
>
>dla mnie jedynym jezykiem jakiego warto sie uczyc jest
>matematyka... i mowie to calkiem powaznie.
Aż się uśmiałem w tę wiosenną noc.
Polecam koledze naukę systemów operacyjnych na bazie kodów źródłowych Linuxa albo naukę SQLa na bazie kodów źródłowych MySQLa albo naukę protokołu SMTP na bazie kodów źródłowych Sendmaila albo języków programowania z kodów źródłowych kompilatorów. Z góry gratuluję geniuszu, samozaparcia i wytrwałości.
Pozdrawiam -
Dzemus
Hehe... no właśnie. A jeżeli już mówimy tylko o programowaniu, to jakoś trzeba wiedzieć co dany kod źródłowy robi - trzeba też umieć przeczytać opis funkcji w dokumentacji biblioteki itp... (no i nie wspomnę o tym, że duuużo łatwiej się czyta kod jak się potrafi przetłumaczyć nazwy zmiennych i się domyśla do czego one mogą służyć:P)
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Internet i Komputery
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem