-
Anonim
Ten kod:
Vector vec = new Vector();
vec.addElement(new Integer(4));
w Eclipse generuje warning:
Type safety: The method addElement(Object) belongs to the raw type Vector. References to generic type Vector<E> should be parameterized
Dlaczego tak się dzieje i jak to poprawić? -
Anonim
Twoj eclipse ma domyslnie ustawiona zgodnosc z JDK 1.5, a tu gdy nie uzywasz Generics'ow pojawiaja sie takie ostrzezenia.
generalnie, aby sie tego pozbyc piszesz:
Vector<Integer> vec = new Vector();
vec.addElement(new Integer(4));
a ogolnie polecam poczytac troche o fantastycznych cechach Javy 1.5 np tu: http://java.sys-con.com/read/171487... -
Adept
oczywiście jak zrobisz tak jak kolega proponuje kod nadal będzie na żółto podkreślony :D
musi być tak :
Vector<Integer> vec = new Vector<Integer>(); -
Anonim
oj racja, pospieszylem sie.
mozesz tez dac:
@SuppressWarnings("unchecked")
tuz przed deklaracja metody, ale generalnie nie polecam ale za to znow odsylam do lektury nt. J1.5. -
-
spec
-
SkiLo
>spec napisał
>najlepiej to dac
>std::vector<int> v;
>i po zabawie
>
>;]
>[;
>
ja tez juz zaczynam miec dosyc twoich komentarzy
NTG mf -
spec
ok
a ja polecam takze lekture javy 1.5.
a jak ktos nie umie czytac to jego problem.
taki oto komentarz do zadawania glupich pytan z javy na ktore najwiekszy noob od javy taki jak ja radzi sobie bez problemu.
wlasnie dlatego ze java jest tak intuicyjna i tak prosta a taki eclipse wypisuje *WYRAZNIE* co jest nie tak.
dziwi mnie to ze trace teraz czas na tlumaczenie. ale zgadza sie 'NTG", tylko nie rozumiem skrotu mf podm moim adresem, zle mi sie to kojarzy ale coz.
pogadajcie o strutsach, zaawansowanych typach generycznych, a nie glupie pytania na ktore jest w stanie odpowiedziec tlumacz angielskiego, nieprawdaz ? :)
zanim zadasz pytanie, przeczytaj cos.
no ale coz nie neguje faktu ze grono jest dla wszystkich, nawet dla mnie, i nie bede zabruzdzal go kodem w c++ bo to nie ma sensu, niemniej czuje niema satysfakcje ze nie zajmuje sie juz java bo mi sie niechce.
lubie czytac ciekawe *DYSKUSJE*.
a ze w javie nie da sie zrobic Vector<int> no coz szit happens.
dobra bo juz slysze stekanie z "gory"
przepraszam raz jeszcze.
mf.
ps. zapraszam na grono poswiecone c++, jak ktos lubi, wszelkie uwagi odnosnie szybkosci dzialania/pisania kodu mile widziane. wiec ?
peace!
-
Anonim
- Przeglądaj grona w kategorii Internet i Komputery
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem
|
|
Wszystko co związane z programowaniem w Java (J2EE, JSP, JDBC, itd) test
Miejsca grona (1)
-