-
Anonim
Mam pytanko, ponieważ zaczynam się dopiero bawić z javą i lunuxem (Aurox) czy ktoś może mi powiedzieć co powinnam zrobić, żeby zainstalować jcreatora na linuxie??
Z góry dziękuję za odpowiedź. -
Anonim
eee... jako takiego jcreatora, to nie ma pod linucha... lepszym rozwiązaniem do edycji wydaję się być jEdit (zresztą był topic na gronie o edytorach - polecam zajrzeć!) -
Grono.Net
jest wine do odpalania windowsowych programow, http://www.wineHQ.com, ale to tylko tak apropos
tez jak wyzej polecam od razu http://www.eclipse.org -
Anonim
-
-
ActiveY
-
Anonim
-
Bolesław
instalowałem ostatnie Java Studio Creator 2 Early Access pod Ubuntu. Problem jest znany i opisany bo instalacja się wywala z komunikatem że nie został zainstalowany AppServer. Trzeba zassać sobie rpmy do RedHuta:
-compat-libstdc++
-compat-libstdc++-dev (devel).
Po zainstalowaniu tego instalacja poszła poprawnie. Ważne jest żeby to były właśnie takie rpmy. Te same biblioteki z binari dla Ubuntu nie poprawiały problemu...
Ja to robiłem dla JSC 2 EA ale widziałęm też na forach podobny problem/roziwązanie dla jedynki. -
Bolesław
huh.... chyba przeinaczyłem jcreatora na java studio creatora... sorka - ale cóż... ale może to i tak komuś innemu pomoże :) -
Pablo
Ewentualnie oprocz wine mozna sprobowac czegos takiego jak crossover office. Dziala swietnie bo na moim pieknym gentoo na srodku pulpitu w gnome jest teraz taka fajna niebieska ikona z literka e :]
Nie ma jak Internet Explorer na Linuxie :]
Dziala bez zarzutow przynajmniej jak narazie.
PS. potrzebowalem IE do pracy. inaczej bym tego szajsu nie instalowal -
steelheart
"eee... jako takiego jcreatora, to nie ma pod linucha... lepszym rozwiązaniem do edycji wydaję się być jEdit (zresztą był topic na gronie o edytorach - polecam zajrzeć!)"
omg... jEdit... jako IDE ?
ale to koloruje skladnie, dlaczego nie pico albo nano i praca w konsoli ?
dla poczatkujacych dobre jest netbeans (proste)
a potem eclipse > *; )
w koncu nie bez powodu nowy Jbuilder i BEA Workshop beda na eclipsie oparte :P -
steelheart
ps. jcreator jest free a do darmowego solarisa dostaje sie jego starszego brata JavaONE studio :D
- Przeglądaj grona w kategorii Internet i Komputery
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem
|
|
Wszystko co związane z programowaniem w Java (J2EE, JSP, JDBC, itd) test
Miejsca grona (1)
-
Kino Luna ul. Marszałkowska, Warszawa
www.kinoluna.pl kino.luna@maxfilm.com.pl 22 621 78 28
- Dodaj miejsce