-
JURGU$
siemanko ja mam takie ptaynie co trzeba zrobic aby w windowsie odaplic skapilowany plik java ?? zeby automatycznie sie wirtualana maszyna javy odpalila i co za tym idzie program?? -
Anonim
zrobic plik bat uruchamiajacy klase albo plik jar
albo
przypisac do plikow z rozszerzeniem jar uruchamianie ich za pomoca javawm
albo
podobno sa narzedzia tworzace plik exe majacy w sobie jar'a -
Adept
-
Anonim
siema, wykasowalem przez przypadek z kompa Java Wirtual machine, kiedy chce pograc na kurnik.pl to wyskakuje mi haslo ze trzeba zainstalowac, szukalem juz gdzie popadnie JWM ale nie moge odpowiedniej znalesc, moze mi ktos pomoc? -
-
Anonim
-
Anonim
-
Adept
-
Anonim
-
sztamgast
w panelu sterownia jest pozycja coś a'la 'java control panel' - odpal to i tam powinna być zakładka advanced/Aplet_coś_tam - tam powinienieś zarejestrować przeglądarkę w jvm(albo odwrotnie).
Wątpie że to to, ale sprawdź -
Anonim
-
sztamgast
a w przeglądarce narzędzia/opcje internetowe/zaawansowane - masz tam najpewniej 2 sekcje:
Java(sun)
i
Microsoft VM
Powinieneś mieć tam zaznaczony checkbox 'Właczony kompilator Java...'
Najlepiej zaznacz wszystkie checkboxy z obu sekcji -
JURGU$
no dobra zrobilem plik z rozszerzeniem jar no i co dalej jak go odpalic?? jak na niego klikam to wyskakuje taki blad "Failed to load Main-class manifest attribute from *.jar" -
Adept
-
JURGU$
jak bys mogl to napisz co trzeba w kelpac aby zrobic ten manifest na jakims przykladowym pliku
-
spec
hmm a nie masz zadnych jarow??, to sobie rozpakuj i zobacz jak to jest zrobione w dzialajacym jarze.
ludzie ruszcie glowa, bo czekajac na odp na forach do niczego nie dojedziecie (a tym bardziej piszac; p)
-
Adept
albo poszukacje na stronach..
jakich? hmm.. ja bym spróbował na http://www.java.sun.com ale nie wiem.. może to jest jednak strona o kawie.
- Przeglądaj grona w kategorii Internet i Komputery
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem