Java [1242]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • JURGU$

siemanko ja mam takie ptaynie co trzeba zrobic aby w windowsie odaplic skapilowany plik java ?? zeby automatycznie sie wirtualana maszyna javy odpalila i co za tym idzie program??
  • Anonim

zrobic plik bat uruchamiajacy klase albo plik jar
    albo
    przypisac do plikow z rozszerzeniem jar uruchamianie ich za pomoca javawm
    albo
    podobno sa narzedzia tworzace plik exe majacy w sobie jar'a
  • Adept

są i jest o nich tutaj temat
  • Anonim

siema, wykasowalem przez przypadek z kompa Java Wirtual machine, kiedy chce pograc na kurnik.pl to wyskakuje mi haslo ze trzeba zainstalowac, szukalem juz gdzie popadnie JWM ale nie moge odpowiedniej znalesc, moze mi ktos pomoc?
  • Anonim

http://java.sun.com/j2se/1.5.0/down...

sciagnij sobie JRE ( JRE 5.0 Update 5 )
  • Anonim

dzieki za rade ale to mi nic nie dało ...
  • Adept

no to może zainstaluj to sobie jeszcze po ściągnięciu.
  • Anonim

zainstalowalem od razu i nic z tego...
  • sztamgast

w panelu sterownia jest pozycja coś a'la 'java control panel' - odpal to i tam powinna być zakładka advanced/Aplet_coś_tam - tam powinienieś zarejestrować przeglądarkę w jvm(albo odwrotnie).
    Wątpie że to to, ale sprawdź
  • Anonim

niestety...
  • sztamgast

a w przeglądarce narzędzia/opcje internetowe/zaawansowane - masz tam najpewniej 2 sekcje:
    Java(sun)
    i
    Microsoft VM

Powinieneś mieć tam zaznaczony checkbox 'Właczony kompilator Java...'

Najlepiej zaznacz wszystkie checkboxy z obu sekcji
  • JURGU$

no dobra zrobilem plik z rozszerzeniem jar no i co dalej jak go odpalic?? jak na niego klikam to wyskakuje taki blad "Failed to load Main-class manifest attribute from *.jar"
  • Adept

aa zrobiłeś manifest i wskazałeś w nim na kle startową?
  • JURGU$

jak bys mogl to napisz co trzeba w kelpac aby zrobic ten manifest na jakims przykladowym pliku
  • spec

hmm a nie masz zadnych jarow??, to sobie rozpakuj i zobacz jak to jest zrobione w dzialajacym jarze.
    ludzie ruszcie glowa, bo czekajac na odp na forach do niczego nie dojedziecie (a tym bardziej piszac; p)
  • Adept

albo poszukacje na stronach..
    jakich? hmm.. ja bym spróbował na http://www.java.sun.com ale nie wiem.. może to jest jednak strona o kawie.