-
prince luckystar
witam, mam za zadanie napisać w javie prostego paint'a
Edytor ma mieć możliwości rysowania:
• Punktów (w miejscu w którym nacisnęliśmy przycisk myszy)
• Szkicowania (rysowania ciągłej ilości punktów podczas trzymania przycisk myszy)
• Linii prostych (od punktu początkowego do pewnego końcowego wybranych myszką)
• Kwadratów i prostokątów (od do pewnego punktu wybranych myszką)
• Okręgów (wybierając środek okręgu i określając jej promień za pomocą myszki)
• Wymazywaniu obszarów
• Pisania tekstu
Dla wszystkich tych elementów ma być możliwość zmiany koloru wyświetlanego elementu oraz grubości linii, kola lub wielkości tekstu.
Czasu jest na to powiedzmy dwa tygodnie, co do zapłaty to napewno się dogadamy. Jeżeli ktoś jest chętny podjąć się tego zadania to zapraszam na priv, lub na m@ila mostasz@poczta.onet.pl -
Adept
a czemu sam nie spróbujesz? to jest naprawde proste!
kiedyś coś takiego napisałem (2 lata temu? jakoś chyba tak)
http://www.iem.pw.edu.pl/~margielm/... -
Ja nie istnieje (FURBY)
tak jak mowi adept to banalnie proste w zasadzie trzeba skumac eventy dwa trzy myszki na controlce -
prince luckystar
nie takie proste - rysowanie powinno być płynne, a nie składać sięz kropek i z tym sobie nie mogę dać rady - jak ruszysz szybciej myszką to się robi przerywana linia, a tak być nie może -
-
Adept
ha. też się zmagałem z tym zagadnieniem.
Ale rozwiązanie nie jest trudne! z tego co pamiętam to musisz sobie w zdarzeniu onmousedrag (czy jak to się tam nazywa) zapamiętywać aktualne oraz poprzednie x i y kursora. i zamiast stawiać kropkę (czyli linię od aktualnego x,y do aktualnego x,y - przypominam, że w Javie nie ma polecenia zapalającego piksel.) rysować linie od poprzedniego x,y do aktualnego x,y. I gotowe! możesz to rozwiązanie zaobserwować w moim programie jeśli dość gwałtownie przesuniesz myszkę, wówczas wyraźnie narysuje się linia prosta od punktu A do B.
- Przeglądaj grona w kategorii Internet i Komputery
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem