Java [1242]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • JURGU$

Witam mam pytanie chcialbym dostac sie do srodka pewnego xml ale wedlug mnie jest on zaszyfrowany albo zpakowany bo nie widac jego zawartosci ktos moze wie jak odwrocic ten stan ?? sa do tego jakies programy czy programisci sami sobie wymyslili jakis sposob zabespieczajacy owego zmla?? jakies podpowiedzi uslysze od was ??
  • george

malo to mowi co napisales. xml to tylko uporzadkowany zapis danych, co w nim siedzi i jak jest zapisane/szyforwane to juz protokol.
  • JURGU$

wiem ze xml to zapisane dane ale normlanie wystarczy je z edytowac aby moc je prezjzec ale ten moj plik xml nie jest taki jest zalbo zaszyfrowany albo spakowany bo nie widac tych dnych i moze ktos spotkal sie z takim czyms i czy da sie spowrotem spowoodowac aby moc obejrzec zawartosc tego xmla
  • Ja nie istnieje (FURBY)

moze ktos poprostu kodowanie zmienil :D ?
  • yarel

Jesteś pewien, że dokument o którym mówisz jest dokumentem XML ? Może plik ma tylko rozszerzenie xml, a siedzi w nim zupełnie coś innego. Może to być binary xml, a może coś innego. Na podstawie tego co piszesz naprawdę trudno cokolwiek wywnioskować.

• KosciaK

O ile ta "zakodowana" treść nie siedzi w CDATA to nie jest to xml, który z założenia jest zwykłym dokumentem tekstowym czytelnym dla człowieka.
    Daj jakiegoś linku do tego dokumentu to coś będzie można wywnioskować
  • JURGU$

nad linkiem pracuje z tego co sam wyaptrzylem to zaczyna sie plik w naglowku ma (!HZL) moze to jakas podpowiedz bedzie
  • yarel

>JURGU$ napisał
    >nad linkiem pracuje z tego co sam wyaptrzylem to zaczyna sie
    >plik w naglowku ma (!HZL) moze to jakas podpowiedz bedzie

Niewiele to mówi. http://up.wklej.org tudzież http://pastebin.com i prace nad udostępnieniem się upraszczają.
  • JURGU$

ok mam nowe inforamcje na temat tajemniczego zakodowanego xmla
    on ma rozszerzenie xml.cmp
    poszykalem na ten temat na necie i moze ktos wie dokladnie o cochodiz z <XML>CMP i moze zna jkis file reader takich plikow