Java [1242]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Hej,
    Z gory przepraszam za to ze po raz kolejny pytam sie o drag and drop w jave, ale po prostu caly czas natrafiam na przeszkode, ktorej nie moge sam pokonac. Dla przypomnienia - pisze gre w Scrabble. No ale do rzeczy:
    1. Zarowno plansza jak i pojemnik z 7 literkami sa osobnymi obiektami klasy JLayeredPane. Wiem, ze moglbym wpakowac je razem, ale wtedy nie moglbym tworzyc roznych rozmiarow tablicy, a taki niestety mam wymog. Problem w tym, ze kiedy przenosze literke na plansze, to literka znika i pojawia sie z powrotem dopiero kiedy puszcze klawisz myszy. Ktos orientuje sie o co moze chodzic?
    2. Na drugie pytanie pewnie ciezko bedzie cos doradzic bez wgladu w kod, ale moze jednak ktos trafil na cos podobnego. Otoz kiedy upuszcze jakas literke na tablice, to gdziekolwiek znajduje sie mysz, literka i tak pojawi sie tylko w lewym gornym rogu. Z tej pozycji moge ja juz dowolnie przesnosic bez problemow.

Jezeli ktos mialby jakies sugestie to bede bardzo wdzieczny. Jeszcze bardziej jezeli ktos zglosi sie na priv/gg zeby omowic problem bardziej szczegolowo:).
    Z gory wielkie dzieki,

Wojtek
  • Koziołek [brat Javowiec]

1. Grafika przycina się na zdarzeniach lub masz złą kolejność w animacji. Najpierw rysujesz literę na planszy, a potem usuwasz ja z kontenera DnD