- 1
- 2
-
Mariusz
Profil kandydata:
Dla naszego klienta, jednego z czołowych operatorów telekomunikacyjnych,
poszukujemy kandydata na stanowisko Programista J2EE
Wymagania:
- Java/ J2EE
- JSP
- EJB
- Znajomosc BEA Workshop bedzie wielkim atutem
- znajomosc jezyka angielskiego
Zakres obowiazkow:
Tworzenie aplikacji J2EE (portlety BEA) wedlug specyfikacji klienta
Mile widziani studenci ostatniego roku studiow informatycznych lub
tegoroczni absolwenci
Forma zatrudnienia:
umowa o prace
Zainteresowane osoby proszę o wysyłanie CV na adres mariusz.zelazewski@itbcg.pl -
Adam
A jakie zarobki?
Znam bardzo dobrze portlety, mam doświadczenie z JBoss Portal.
Pytam z ciekawości bo i tak pewnie zarobki są marne - jak to w Polsce... -
Koziołek [brat Javowiec]
Zarobki pewno standard. Ja się zapytam jakie miasto ? i Czy możliwość zdalnej 2x w tygodniu -
Mariusz
co do zarobków to nie mogę nic powiedzieć, bo nie wiem, na rozmowie z prezesem można się będzie coś dowiedzieć. Praca w Warszawie raczej. Wyślijcie do mnie swoje CVki to zadzwoni do Was miła Pani i powie więcej szczegółów. -
-
bodzio2k
Niezły sposób rekrutacji.; -) Poza tem - jakoś nie widzę studentów-enterprise-programis tów.; -) -
Anna
Witam,
Ja tez spróbuję za pomocą tego wątku zainteresować praca jako
PROGRAMISTA JAVA/ J2EE
dla firmy z branży IT w Warszawie:
Opis stanowiska:
- Udział w tworzeniu aplikacji webowych
Oferta:
- atrakcyjne wynagrodzenie
- kontakt z najnowszymi technologiami
- elastyczna forma zatrudnienia
- Przyjazna atmosfera pracy
- Szkolenia (językowe; zewnętrzne i wewnętrzne)
Wymagania:
- doświadczenie w programowaniu w języku Java
- znajomość J2EE – Servlets
- znajomość specyfiki technologii webowych
- znajomość notacji UML
- wykształcenie wyższe- informatyczne lub w trakcie studiów
Dodatkowe wymagania:
- umiejętności analityczne znajomość języka C++
- kompetencje społeczne
- komunikatywna znajomość języka angielskiego/ bardzo dobra znajomość dokumentacji technicznej
Praca w stabilnej firmie o ugruntowanej pozycji na rynku.
Aplikację proszę przesyłać na adres: cv@extemplo.com.pl
Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie aplikacji wraz z dołączona klauzulą:
"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych, Dz. U. nr 133. poz.883)".
-
Mariusz
>bodzio2k napisał
>Niezły sposób rekrutacji.; -) Poza tem - jakoś nie widzę
>studentów-enterprise-programi stów.; -)
a bys sie ostro zdziwil; ) -
bartkiller
>bodzio2k napisał
>Niezły sposób rekrutacji.; -) Poza tem - jakoś nie widzę
>studentów-enterprise-p rogramistów.; -)
:E pewnie chciałeś napisać "nie widziałem" -
bodzio2k
Owszem, nie widziałem. Bo jak widzę tego jednego mojego, pożal się Boże, programistę to krew mnie zalewa...
Ukłony. -
bartkiller
-
Mariusz
Coś nowego w tym temacie; )
NR referencyjny oferty : 0029/2007
Nazwa klienta:
it BCG Sp. z o.o. poszukujemy kandydatów na stanowisko Programistów dla naszego klienta z branży kolporterskiej.
Nazwa stanowiska:
Programista J2EE
Obowiązki i zakres odpowiedzialności:
* dobra znajomość technologii J2EE, JSP, SQL, XML
* umiejetność pracy w zespole, sumienność, pracowitość
* mile widziani studenci osatatnich lat kierunku informatyka
* programowanie (m. in. Aplikacje web, interface między systemami)
* umiejętność pracy z bazami danych (Oracle, MS SQL Server)
Wymagania i kwalifikacje:
Programowanie w wymienionych technologiach
Miejsce pracy:
Warszawa
Oferujemy:
* możliwość rozwoju zawodowego
* atrakcyjne wynagrodzenie uzależnione i adekwatne do doświadczenia oraz powierzonych obowiązków
* pracę w młodym zespole
* przy projektach dostęp do najnowocześniejszych rozwiązań w zakresie IT
Okres współpracy i forma współpracy:
Dla studentów praca na umowę zlecenie, absolwentom oferujemy umowę o pracę
Kontakt:
Zainteresowane osoby prosimy o wysyłanie CV na adres sourcing@itbcg.pl
Prosimy o dołączenie klauzuli "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacyjnego, zgodnie z przepisami ustawy z 29.08. 1997 o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z poź.zm. )" -
Łukasz
-
Koziołek [brat Javowiec]
>Łukasz napisał
>tylko że to jest outsourcing i strasznie chujowo płacą
pierwsza tak rzeczowa opinia. -
Mariusz
>Łukasz napisał
>tylko że to jest outsourcing i strasznie chujowo płacą
a ile to jest chujowo?
bo jestem ciekaw ile bys chcial zarabiac na takim stanowisku. -
Mariusz
pozatym to Ty mowisz ile chcesz zarabiac na rozmowie o prace, wiec mowisz tyle ile chcesz, jak pracodawca oferuje mniej to nie idziesz i tyle -
Maciek Makowski
Jak o jakims pracodawcy wiadomo, ze placi tak sobie, to szkoda sobie zawracac glowe rozmowami, bo nawet jak sie na poczatku dostanie tyle, ile sie chce, to perspektywy sa gorsze niz w firmach, ktore placa wiecej.
Poza tym ta oferta jest sformulowana w koszmarny sposob. "Mile widziani studenci ostatnich lat" to obowiazek czy zakres odpowiedzialnosci? W ogole jedyny punkt z tej listy, ktory daloby sie pod ktores z tych okreslen podciagnoc, to "programowanie", reszta to sa wymagania. O "zakresie odpowiedzialnosci" nie ma zupelnie nic, w ogole wynika z tego jedynie tyle, ze bedzie sie cos programowalo, byc moze w Javie, moze w SQL, a moze w jeszcze czyms innym. Wystarczylo tyle napisac i odpuscic sobie fragmenty o "mlodym zespole", "rozwoju zawodowym" (to pisza wszyscy), "atrakcyjnym wynagrodzeniu" (na jakiej podstawie twierdzicie, ze jest atrakcyjne?) czy "najnowoczesniejszych rozwiazaniach" (jakich konkretnie?).
Tak skonstruowana oferta swiadczy o tym, ze rekrutujacemu jest w gruncie rzeczy wszystko jedno, kogo zatrudni. Umiarkowanie jest to zachecajace dla potencjalnych kandydatow. Chyba nawet studenci maja w tej chwili dosc szeroki wybor ofert. -
Łukasz
>just me! napisał
>pozatym to Ty mowisz ile chcesz zarabiac na rozmowie o
>prace, wiec mowisz tyle ile chcesz, jak pracodawca oferuje
>mniej to nie idziesz i tyle
Zgadzam się .
Ale mi chodzi o to , ze nie dostaniesz tam takiej kasy jaka mozesz dostac zatrudniajac sie bezposrednio w firmie . Outsourcing bierze połowe z tego co płaci firma w której pracujesz dla siebie.
-
bodzio2k
just You (head hunterze):
Sprawdź se ogłoszenia z Europy Zach. Tam jakże często pracodawca pisze - ile można zarobić. Chujowo to 3000 zeta na rękę. -
Koziołek [brat Javowiec]
>bodzio2k napisał
>just You (head hunterze):
>Sprawdź se ogłoszenia z Europy Zach. Tam jakże często
>pracodawca pisze - ile można zarobić. Chujowo to 3000 zeta
>na rękę.
No nie do końca... na początek, czyli pierwsze trzy miesiące dla programisty z małym (poniżej 2 lat wraz ze studiami - projektami na laborki) doświadczeniem to całkiem przyzwoicie. Jednak prawda jest taka, że w polste outsourcing mamy na poziomie Afryki Środkowej. Firma w której pracuję via net jako freelancer bierze 10% z kwoty jaką podam za stawkę godzinową. Czyli w praktyce za każde 10$ które wypracowuję klient płaci 11$. W tym kraju niestety jest pół na pół. Dlatego nie lubię polskiego outsourcingo... -
Mariusz
@Maciek Makowski
zgadzam, sie ze to ogloszenie nie jest dobre
@Łukasz
fakt 3k na reke dostaja programisci po 2miesiacach pracy, po pol roku mozna chciec kolo 4k, po roku >5k bez wiekszych problemow
@Koziołek
taka Polska smutna rzeczywistość :( Jedyne co przemawia za outsorcingiem to to, że duzi klienci wola wynajac firme outsorcingowa i niz utrzymywac programistow przez caly czas... pozatym taka firma outsourcingowa daje mozliwosc czestych zmian klientow dla ktorych sie pracuje co w rezultacie daje mozilwosc pracy przy roznych technologiach i jeszcze rozniejszych projektach
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Internet i Komputery
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem