Java [1242]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

zadna nowosc zapewne.. ale tak to jest jak nie bylo czasu na wyklady, a o wypozyczeniu jakiejs ksiazki nie wspomne.; /
    anyway - potrzebuje rozwiazan do ponizszych zadan:

1. utworzyc klasę Punkt z konstruktorami i klasę Trojkat majaca jako skladnik tablice 3 punktow z konstruktorami o agrumencie : a) tablica punktow; b) trojkat i metode przesun zmieniajaca wspolrzedne trojkota o wektor ( w argumenie podany przez punkt)

2. zadeklarowac tablicę liczb calkowitych T[5][5] i wprowadzic do jej wszystkich komórek wartosc [5]

3. dla tablicy t liczb całkowitych utworzyc metodę zytaj o argumecnie calkowitym a majaca jako wynik wartosc tablicy t[a]
    a)obslugujaca wyjatek ArrayIndexOutOfBoundException( na wyjscie wyslac komunikat o bledzie)
    b) generujaca wyjatek(przesylajaca go wyzej gdy a<0 lub a>10 )

4. Utworzyc klase X pochodna klasy Applet (importowana z java.applet.*) i bedaca implementacja interfejsu MouseMotionListener (z java.awt.event.* ), ktora w metodzie inicjalizacyjnej uruchamia reakcję na ruchy myszy, w metodzie paint wstepnie wyswietla komunikat "spokojnie" a po wywołaniu wyjatku MouseEvent w metodzie mouse Dragged daje komunikat: "nie ciagniej" a w metodzie mouseMoved - komunikat " nie ruszaj sie"

that's it.

help? anyone? PLEASE!!!
    :)
  • bartkiller

Nie musisz wypożyczać książki, "Thinking in Java" jest do ściągnięcia za darmo (i legalnie). Na zadania na tym poziomie znajdziesz odpowiedź dość szybko.
  • szaryyy

tego typu pytania to powinnaś kierować do pana google.pl :)
    wpisz np "klasa punkt klasa trójkąt" kliknij na pierwszy link i masz pierwsze zadanie; )
  • Przem

canea: polecam http://www.google.com/codesearch?
    wystarczy wpisać odpowiednią frazę.
    bogactwo kodów jest porażające; )
  • Anonim

ok dziekuje za podpowiedzi :)

a w zyciu nie wiedzialam o tym codesearch :|
    ale zbadam :D

pozdróweczka!

• Anonim

Chcesz zeby ci to napisac czy powiedziec dokladnie co i jak, jak napisac to odezwij sie za 15 minut z mailem postaram sie przeslac ci wszystko w kodzie.
  • Anonim

Dobra zrobilem pierwsze 3 zadania jak beda ci jeszcze potrzebne to odezwij sie.
  • Adept

ehh .. no i tak to jest.. koledzy daję dziewczynie wędkę ale oczywiście musi się jakiś znaleźć co chce za wszelką cenę wykazać swoją zajebistość i daję rybę...
  • YouCan'tGoWrongWithStretchyPants

bardzo dobrze powiedziane
  • Anonim

>Adept napisał
    >ehh .. no i tak to jest.. koledzy daję dziewczynie
    >wędkę ale oczywiście musi się
    >jakiś znaleźć co chce za wszelką
    >cenę wykazać swoją zajebistość i
    >daję rybę...

Hahaha smieszny jestes, idz to napisz na pozostalych tematach, kiedy tam sa podowane rozwiazania ok?? n/c nudzilem sie to zrobilem.... nieuwazam nic w tym zajebistego.
  • SkiLo

jaki skromny, dla mnie jestes zajebisty, ja bym nie potrafil; )

tylko ciekawe co dziweczyna z tego wyniesie, nastepne zadania tez jej zrobisz ? prace dyplomowa napiszesz ?
  • Anonim

>SkiLo napisał
    >jaki skromny, dla mnie jestes zajebisty, ja bym nie potrafil
    >;)
    >
    >tylko ciekawe co dziweczyna z tego wyniesie, nastepne
    >zadania tez jej zrobisz ? prace dyplomowa napiszesz ?

Lubie sobie rozwiazywac zadanka jak ktos ma z nimi problem, bo w ten sposob zmuszam sam siebie do dzialania co na codzien mi sie niezdarza, rozumiesz wieksza motywacja i chec sprawdzenia siebie. A predzej czy pozniej ona chyba bedzie musiala sie nauczyc, zreszto to kwestia indywidualna jesli ktos chce sie czegos nauczyc to bierze sie za to wczesniej i nie liczy na innych, jesli juz trafia w takie miejsce jak tutaj to wychodzi z zalorzenia ze itak samemu nic nie zrobi...
  • Ja nie istnieje (FURBY)

Rozwiazywanie takich zadan to porazka bo są zbyt trywialne.
  • Koziołek [brat Javowiec]

>Ja nie istnieje( FURBY) napisał
    >Rozwiazywanie takich zadan to porazka bo są zbyt
    >trywialne.

Porażką jest to co powiedziałeś. Chyba już dotknęła Cię "skleroza doświadczonego programisty" i zapomniałeś od czego zaczyna się naukę programowania. Jeżeli przyszło by ci teraz rozpocząć naukę programowania np. w Prologu lub FORTRANie to pewno też byś zaczynał od trywialnego "Hello World!". Nie zapominaj o tym, że ty kiedyś też nic nie ptrafiłeś.

>Koziołek napisał
    >>Ja nie istnieje( FURBY) napisał
    >>Rozwiazywanie takich zadan to porazka bo są zbyt
    >>trywialne.
    >
    >Porażką jest to co powiedziałeś. Chyba
    >już dotknęła Cię "skleroza
    >doświadczonego programisty" i zapomniałeś od
    >czego zaczyna się naukę programowania. Jeżeli
    >przyszło by ci teraz rozpocząć naukę
    >programowania np. w Prologu lub FORTRANie to pewno też
    >byś zaczynał od trywialnego "Hello World!". Nie
    >zapominaj o tym, że ty kiedyś też nic nie
    >ptrafiłeś.

Mi chodizło oto zeby podawac rozwiazania tej pani gotowe.. jak ruszy to co dali jej panowie wyzej to i tak bedzie miala gotowce. Wiec po co ? Jak ktos wspomnial sama sie nieiwelkim efortem nauczy.
  • Anonim

spoko spoko koledzy - juz po klopocie - zaliczone; )
    dziekuje i nie klocic sie tu!
    jak ktos chce zapodac gotowe rozwiazania - mi to nie przeszkadza, bo i tak mam zbyt malo czasu na siedzenie na kompie i dumanie w javie :)
    anyway - nie wiaze swojej przyszlosci z programowaniem, wiec istnieje ryzyko, ze predzej czy pozniej wiedza w temacie wyleci mi zglowy, albo bedzie bezuzyteczna; P

pozdroweczka i jeszcze raz dzieki ! :)

sama jestes bezuzyteczna :P
  • Anonim

>sama jestes bezuzyteczna :

stań kolego przed lustrem i powiedzmy to razem - "a ty beznadzejny" ..
  • Anonim

>Rozwiazywanie takich zadan to porazka bo są zbyt
    >trywialne.

Jedyna porazka jaka tutaj widze jestes ty... hahaha