-
Anonim
zadna nowosc zapewne.. ale tak to jest jak nie bylo czasu na wyklady, a o wypozyczeniu jakiejs ksiazki nie wspomne.; /
anyway - potrzebuje rozwiazan do ponizszych zadan:
1. utworzyc klasę Punkt z konstruktorami i klasę Trojkat majaca jako skladnik tablice 3 punktow z konstruktorami o agrumencie : a) tablica punktow; b) trojkat i metode przesun zmieniajaca wspolrzedne trojkota o wektor ( w argumenie podany przez punkt)
2. zadeklarowac tablicę liczb calkowitych T[5][5] i wprowadzic do jej wszystkich komórek wartosc [5]
3. dla tablicy t liczb całkowitych utworzyc metodę zytaj o argumecnie calkowitym a majaca jako wynik wartosc tablicy t[a]
a)obslugujaca wyjatek ArrayIndexOutOfBoundException( na wyjscie wyslac komunikat o bledzie)
b) generujaca wyjatek(przesylajaca go wyzej gdy a<0 lub a>10 )
4. Utworzyc klase X pochodna klasy Applet (importowana z java.applet.*) i bedaca implementacja interfejsu MouseMotionListener (z java.awt.event.* ), ktora w metodzie inicjalizacyjnej uruchamia reakcję na ruchy myszy, w metodzie paint wstepnie wyswietla komunikat "spokojnie" a po wywołaniu wyjatku MouseEvent w metodzie mouse Dragged daje komunikat: "nie ciagniej" a w metodzie mouseMoved - komunikat " nie ruszaj sie"
that's it.
help? anyone? PLEASE!!!
:) -
bartkiller
Nie musisz wypożyczać książki, "Thinking in Java" jest do ściągnięcia za darmo (i legalnie). Na zadania na tym poziomie znajdziesz odpowiedź dość szybko. -
szaryyy
tego typu pytania to powinnaś kierować do pana google.pl :)
wpisz np "klasa punkt klasa trójkąt" kliknij na pierwszy link i masz pierwsze zadanie; ) -
Przem
canea: polecam http://www.google.com/codesearch?
wystarczy wpisać odpowiednią frazę.
bogactwo kodów jest porażające; ) -
-
Anonim
ok dziekuje za podpowiedzi :)
a w zyciu nie wiedzialam o tym codesearch :|
ale zbadam :D
pozdróweczka!
-
Anonim
Chcesz zeby ci to napisac czy powiedziec dokladnie co i jak, jak napisac to odezwij sie za 15 minut z mailem postaram sie przeslac ci wszystko w kodzie. -
Anonim
Dobra zrobilem pierwsze 3 zadania jak beda ci jeszcze potrzebne to odezwij sie. -
Adept
ehh .. no i tak to jest.. koledzy daję dziewczynie wędkę ale oczywiście musi się jakiś znaleźć co chce za wszelką cenę wykazać swoją zajebistość i daję rybę... -
YouCan'tGoWrongWithStretchyPants
-
Anonim
>Adept napisał
>ehh .. no i tak to jest.. koledzy daję dziewczynie
>wędkę ale oczywiście musi się
>jakiś znaleźć co chce za wszelką
>cenę wykazać swoją zajebistość i
>daję rybę...
Hahaha smieszny jestes, idz to napisz na pozostalych tematach, kiedy tam sa podowane rozwiazania ok?? n/c nudzilem sie to zrobilem.... nieuwazam nic w tym zajebistego. -
SkiLo
jaki skromny, dla mnie jestes zajebisty, ja bym nie potrafil; )
tylko ciekawe co dziweczyna z tego wyniesie, nastepne zadania tez jej zrobisz ? prace dyplomowa napiszesz ? -
Anonim
>SkiLo napisał
>jaki skromny, dla mnie jestes zajebisty, ja bym nie potrafil
>;)
>
>tylko ciekawe co dziweczyna z tego wyniesie, nastepne
>zadania tez jej zrobisz ? prace dyplomowa napiszesz ?
Lubie sobie rozwiazywac zadanka jak ktos ma z nimi problem, bo w ten sposob zmuszam sam siebie do dzialania co na codzien mi sie niezdarza, rozumiesz wieksza motywacja i chec sprawdzenia siebie. A predzej czy pozniej ona chyba bedzie musiala sie nauczyc, zreszto to kwestia indywidualna jesli ktos chce sie czegos nauczyc to bierze sie za to wczesniej i nie liczy na innych, jesli juz trafia w takie miejsce jak tutaj to wychodzi z zalorzenia ze itak samemu nic nie zrobi... -
Ja nie istnieje (FURBY)
-
Koziołek [brat Javowiec]
>Ja nie istnieje( FURBY) napisał
>Rozwiazywanie takich zadan to porazka bo są zbyt
>trywialne.
Porażką jest to co powiedziałeś. Chyba już dotknęła Cię "skleroza doświadczonego programisty" i zapomniałeś od czego zaczyna się naukę programowania. Jeżeli przyszło by ci teraz rozpocząć naukę programowania np. w Prologu lub FORTRANie to pewno też byś zaczynał od trywialnego "Hello World!". Nie zapominaj o tym, że ty kiedyś też nic nie ptrafiłeś. -
Ja nie istnieje (FURBY)
>Koziołek napisał
>>Ja nie istnieje( FURBY) napisał
>>Rozwiazywanie takich zadan to porazka bo są zbyt
>>trywialne.
>
>Porażką jest to co powiedziałeś. Chyba
>już dotknęła Cię "skleroza
>doświadczonego programisty" i zapomniałeś od
>czego zaczyna się naukę programowania. Jeżeli
>przyszło by ci teraz rozpocząć naukę
>programowania np. w Prologu lub FORTRANie to pewno też
>byś zaczynał od trywialnego "Hello World!". Nie
>zapominaj o tym, że ty kiedyś też nic nie
>ptrafiłeś.
Mi chodizło oto zeby podawac rozwiazania tej pani gotowe.. jak ruszy to co dali jej panowie wyzej to i tak bedzie miala gotowce. Wiec po co ? Jak ktos wspomnial sama sie nieiwelkim efortem nauczy. -
Anonim
spoko spoko koledzy - juz po klopocie - zaliczone; )
dziekuje i nie klocic sie tu!
jak ktos chce zapodac gotowe rozwiazania - mi to nie przeszkadza, bo i tak mam zbyt malo czasu na siedzenie na kompie i dumanie w javie :)
anyway - nie wiaze swojej przyszlosci z programowaniem, wiec istnieje ryzyko, ze predzej czy pozniej wiedza w temacie wyleci mi zglowy, albo bedzie bezuzyteczna; P
pozdroweczka i jeszcze raz dzieki ! :)
-
Ja nie istnieje (FURBY)
-
Anonim
>sama jestes bezuzyteczna :
stań kolego przed lustrem i powiedzmy to razem - "a ty beznadzejny" .. -
Anonim
>Rozwiazywanie takich zadan to porazka bo są zbyt
>trywialne.